Speltips Duckworth - Herbert

Bild från Bildbyrån

ATP Stuttgart - Omgång 1!

Jag beger mig till dagens inledande match i ATP-turneringen i Stuttgart, där James Duckworth ställs mot Pierre-Hugues Herbert, med start klockan 11:00.

Här står fransmannen Pierre-Hugues Herbert inför en gyllene möjlighet att vinna sin första ATP-match för säsongen, på ett underlag som han föredrar, och mot en motståndare som inte är särskilt stark.

Jag tror att James Duckworth kommer får det mycket tufft i den första rundan, eftersom de snabba gräsbanorna i ATP Stuttgart passar Herbert väldigt väl. Även om Duckworth också är en spelare som trivs på gräs, saknar han den slagkraft från baslinjen som skulle kunna sätta ytterligare press på den franske spelare.

Det är även värt att framhäva Herberts senaste matcher, som varit imponerande. Han gjorde en bra match mot Djokovic i Franska Öppna, även om han förlorade i raka set. Därefter fortsatte han med två övertygande kvalsegrar i ATP Stuttgart, där han besegrade både Masur och Gasquet. Det bör även påpekas att Herbert har en omfattande erfarenhet av dubbeltennis, bland annat en Wimbledon-titel, vilket ytterligare bekräftar hur bra han kan vara på underlaget.

Speltips & odds

Även om Duckworth har haft en bättre säsong än Herbert, är det värt att notera att den inte heller varit särskilt stark. Efter en stark inledning på året i ATP-sammanhang, har det mestadels varit spel i Challenger-turneringar för australiensaren. Personligen har jag aldrig ansett att han besitter ett särskilt starkt spel, och jag har sällan blivit imponerad av hans prestationer. Han har visserligen sina stunder, men har inte uppnått några märkvärdiga framgångar i sin karriär.

  • Min tro ligger hos Herbert, och jag anser att detta är en utmärkt möjlighet för fransmannen att säkra sin första ATP-seger för säsongen. Därför väljer jag att spela på honom att vinna, till det fina oddset 2.05 hos LeoVegas.

Oddsjämförelse Duckworth - Herbert