Speltips Europatipset » Söndag 12/5

Europatipset 12/5 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 12 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Arsenal

💥 Kupongens skräll

 • Östersund

1. Manchester United - Arsenal 2

Stormatch från Premier League när ligaåttan Man Utd tar emot serieledarna Arsenal och allt talar för gästerna här. Man Utd är iskalla för stunden och kommer från en 4-0 förlust borta mot Palace och ten Hag verkar ha tappat omklädningsrummet. Förväntar mig total dominans från Arsenal här och även om favoritskapet är pressat är det bara att blunda och spika tvåan enligt mig.

2. West Bromwich - Southampton 1X2

Semifinal i kvalet till Premier League där Southampton ska gå in som tydliga favoriter inför dubbelmötet mot West Brom. Här i det första mötet på hemmaplan ska dock West Brom kunna störa och vi har ganska jämna odds på förhand. Ser också en tight match framför mig och utan att se något större spelvärde vill jag kliva in med en helgardering.

3. Atalanta - Roma 1

Tre tunga poäng på spel mellan två lag som jagar en CL-plats till kommande säsong och det är två lag som står på samma poäng men då har Atalanta en match mindre spelad. Båda lagen spelade ute i Europa i torsdags vilket kanske sitter kvar i benen inför denna match. Atalanta ska dock gå in som favoriter med sin hemmafördel och jag väljer också att tro på hemmalaget här. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

4. Genoa - Sassuolo X2

Mittenlaget Genoa har ingenting att spela för här när man tar emot ett Sassuolo som är pressat att ta tre poäng för att ha en rimlig chans på ett nytt kontrakt i Serie A. Denna motivationsfaktor ska inte underskattas och även om Genoa ska vara favoriter med sin hemmafördel köper jag inte att hemmalaget ska ha över 55% chans till seger. Fint värde på gästerna och X2 blir mitt val.

5. Verona - Torino 2

Lurig match där Verona spelar för ett nytt kontrakt samtidigt som Torino fortfarande har en liten chans att knipa en Europaplats. Precis som tabellen indikerar ska också Torino värderas högre och trots bortaplan ska gästerna gå in som favoriter. Nu är matchen dock streckad som helt jämn på kupongen vilket gör att jag lutar åt gästerna. Utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

6. Valencia - Rayo Vallecano X2

Här tycker jag vi har en rejält överspelad favorit när Valencia står över 60% samtidigt som spelbolagen endast ger hemmalaget runt 40% chans till seger. Valencia har sett riktigt svaga ut på sistone och jag är inte lika övertygad som svenska folket att man här ska städa av ett Rayo som spelar för ett nytt kontrakt. Fint spelvärde på gästerna och X2 blir mitt val.

7. Djurgården - Elfsborg 1X

Djurgården hänger med i toppen av Allsvenskan även om jag tycker det finns mer att hämta från detta Djurgården som hade väldigt mycket flyt senast borta mot Västerås. Nu får man besök av ett Elfsborg som inledde säsongen knackigt men som nu kommer från två fina vinster i ryggen, bland annat hemma mot Malmö senast. Djurgården ska gå in som favoriter här på hemmaplan men jag vill iallafall få in krysset här. 1X spelas vilket jag tror ska räcka.

8. Brage - Östersund 2

Här tycker jag svenska folket stirrar lite väl mycket på tabellen som inte är något facit efter sex omgångar där Brage placerar sig trea och Östersund tre från botten. Brage ska gå in som favoriter här på hemmaplan men att laget ska ha runt 70% chans till seger är en rejäl överdrift. Väldigt fint spelvärde på gästerna och jag utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

9. Helsingborg - Sandviken X2

Två lag som har blandat och gett inledningsvis på säsongen och efter sex omgångar tycker jag nog dessa två lag ska värderas som ganska jämna. Helsingborg ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men återigen har vi en rejält överstreckad hemmafavorit. Fint spelvärde på Sandviken som absolut ska kunna störa och X2 är ett givet val för mig.

10. Nantes - Lille 1X

Nantes spelar för ett nytt kontrakt i Ligue 1 när man nu tar emot ligafyran Lille som spelar för en CL-plats till kommande säsong. Lille ska värderas klart högre och ska gå in som tydliga favoriter trots bortaplan. Men när tvåan nu står över 65% samtidigt som spelbolagen endast ger gästerna runt 50% chans till seger ser jag fint spelvärde på hemmalaget. 1X spelas.

11. Rennes - Lens X2

Lurig match när ligaåttan Rennes tar emot ligasexan Lens där endast fyra poäng skiljer lagen åt efter 32 omgångar. Lens ska värderas något högre men det är Rennes som ska vara knappa favoriter med sin hemmafördel. Ettan har dock blivit något överstreckad på kupongen vilket gör att jag lutar åt gästerna. Utgår från X2 men väljer att helgardera på mitt större system.

12. Bröndby - FC Köpenhamn 2

Stekhett Köpenhamnsderby där också en ligatitel står på spel när ettan Bröndby tar emot tvåan Köpenhamn där endast en poäng skiljer lagen åt. Köpenhamn ska dock värderas som det bättre laget och det är också FCK som går in som favoriter här. Även om favoritskapet är något pressat så väljer jag att kliva på den raka tvåan då detta är en kupong med få spelvärda favoriter.

13. PAOK - Olympiakos 1

Toppmatch och derby även från Athen där det spelas om en ligatitel när ettan PAOK tar emot ligatrean Olympiakos som spelade en tuff match mot Aston Villa redan i torsdags vilket kan sitta kvar i benen inför denna match. PAOK ska gå in som favoriter med sin hemmafördel och till runt 45% tycker jag ettan är en bra spik som jag kliver på.

Stora raden - 2304kr

  1. Manchester United - Arsenal 2
  2. West Bromwich - Southampton 1X2
  3. Atalanta - Roma 1X
  4. Genoa - Sassuolo X2
  5. Verona - Torino X2
  6. Valencia - Rayo Vallecano X2
  7. Djurgården - Elfsborg 1X
  8. Brage - Östersund X2
  9. Helsingborg - Sandviken X2
  10. Nantes - Lille 1X
  11. Rennes - Lens 1X2
  12. Bröndby - FC Köpenhamn 2
  13. PAOK - Olympiakos 1

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se