Speltips Europatipset » Söndag 19/3

Europatipset 19/3 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 19 mars hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Arsenal

💥 Kupongens skräll

 • Leverkusen

1. Arsenal - Crystal Palace 1

Londonderby där serieledarna Arsenal tar emot ett Crystal Palace som är indragna i bottenstriden och som i veckan valde att sparka Viera. Arsenal åkte i veckan ur Europa League och kan nu lägga full fokus på ligaspelet. Här på hemmaplan mot ett Palace i kris förväntar jag mig total dominans från hemmalaget. Favoritskapet är såklart rejält pressat men jag tror att ettan är en vettig spik som jag kliver på.

2. Manchester United - Fulham 1X

United fick endast ett kryss förra helgen mot Southampton men studsade tillbaka i veckan med en seger i ett avslaget möte mot Real Betis. Nu får de besök av ett Fulham som inte hade mycket att säga till om mot Arsenal förra helgen och United ska såklart gå in som stora favoriter på förhand. Men jag tycker favoritskapet blivit lite väl stort vilket gör att jag iallafall vill få in krysset. 1X ska räcka långt här.

3. BK Häcken - Djurgården 1

Häcken har sett pigga ut och jag förväntar mig inget annat än att Häcken blir att räkna med även denna säsong. Här tror jag man ska ha goda chanser att ta sig till final då motståndet är Djurgården som spelade match redan i torsdags mot Lech Poznan och såhär tidigt på säsongen tror jag spelarna känner av den matchen i benen. På en kupong där de flesta favoriter är rejält överstreckade tycker jag att ettan här till runt 50% är en vettig spik som jag kliver på.

4. Inter - Juventus 1

Derby d'Italia när ligatvåan Inter tar emot ligasjuan Juventus som dock är bättre än vad tabellen visar då man inte ska glömma bort klubbens poängavdrag. Men jag tycker ändå att Inter för stunden är ett något vassare lag och med en ganska tung hemmafördel ska Inter utan tvekan gå in som favoriter. Kan ettan hålla sig runt 50% är det en spiketta som jag kliver på.

5. Lazio - Roma 2

Stekhett Romderby när ligatrean Lazio tar emot ligafemman Roma där förutom en stor rivalitet så är det också tre enormt viktiga poäng på spel i jakten på CL-platserna. Håller Roma något högre för stunden och det är också Roma som är favoriter här trots att det lär bli fördel Lazio läktarmässigt. Nu är Roma streckade till underdogs och då ser jag lite värde i tvåan som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

6. Torino - Napoli 1X

Torino har fortfarande häng på Europaplatser och jag tycker laget underskattas rejält av svenska folket här när de får besök av ett Napoli som går fortsatt starkt men som kommer från ett intensivt spelschema då laget spelade CL-match i veckan. Napoli ska ändå gå in som tydliga favoriter men att de ska ha över 70% chans till seger som tvåan nu är streckad till köper jag inte. Tycker spelvärdet ligger på Torino och 1X testas.

7. Barcelona - Real Madrid 1

Ännu ett stormöte på kupongen när det är dags för El Classico och ligafinal när serieledarna Barcelona tar emot Real Madrid där nio poäng skiljer lagen åt och Real Madrid kan inte vara nöjda med något annat än en seger här. Men det är Barcelona som ska vara favoriter med sin hemmafördel samt att man fått vila i veckan till skillnad från Real som spelade mot Liverpool i veckan. Tror också på Barcelona här och väljer att utgå från ettan men tar med krysset på mitt större system.

8. Getafe - Sevilla 1X2

Lurigt bottenmöte där Getafe på nedflyttning tar emot 13:onde placerade Sevilla där endast två poäng skiljer lagen åt. Men Sevilla ska värderas klart högre här och gästerna ska också vara knappa favoriter trots bortaplan. Men jag tycker också att både odds och streck sitter som de ska och utan att se något större spelvärde vill jag måla på med en helgardering.

9. Osasuna - Villarreal 2

Även här har vi två lag som står sig jämna i tabellen där ligaåttan Osasuna endast har fyra poäng upp till ligasexan Villarreal. Men jag tycker att skillnaden mellan lagen är större än vad poängskörden visar och Villarreal ska vara favoriter här trots bortaplan. Kan tvåan hålla sig runt 40% tycker jag det är en vettig spik på en kupong med få spelvärda favoriter.

10. Bayer Leverkusen - Bayern München 1X

Leverkusen kommer med en fin form med fyra raka vinster i ryggen och jag tycker laget underskattas här när de får besök av serieledarna Bayern. Inget snack om att gästerna ska vara tydliga favoriter men nu är tvåan streckad till hela 80% och när spelbolagen endast ger gästerna runt 60% chans till seger finns det inget värde i att betala för tvåan. Värde får vi istället på 1X vilket blir mitt val här.

11. Union Berlin - Eintracht Frankfurt X2

Toppmatch i Bundesliga får vi väl säga när ligafyran Union Berlin tar emot ligasexan Frankfurt där endast fem poäng skiljer lagen åt. Jag tycker också att lagen ska värderas som jämna och även om Union Berlin ska vara favoriter med sin hemmafördel tycker jag inte de ska ha över 50% chans till seger som de nu är streckade till. Tycker istället att spelvärdet ligger på Frankfurt och X2 blir mitt spel här.

12. Paris Saint-Germain - Rennes X2

PSG stormar mot en ny ligatitel och ska såklart gå in som stora favoriter här på hemmaplan mot ligafemman Rennes. Men återigen tycker jag att svenska folket har överstreckat favoriten då PSG nu är streckade till över 85% trots att spelbolagen endast ger laget runt 65% chans till seger. Det är jackpot på kupongen och vi jagar såklart de högre utdelningarna. X2 blir valet här.

13. Reims - Marseille 1X

Reims kommer med en ruskig form med fem raka utan förlust varav fyra vinster och jag tror absolut man ska kunna störa ligatvåan Marsielle med sin hemmafördel. Marseille ska dock vara favoriter men jag tycker att tvåan blivit lite väl hårt streckad på kupongen och jag tycker mig se lite spelvärde på hemmalaget. Utgår från 1X men väljer ändå att helgardera på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Arsenal - Crystal Palace 1
 2. Manchester United - Fulham 1X
 3. BK Häcken - Djurgården 1
 4. Inter - Juventus 1
 5. Lazio - Roma X2
 6. Torino - Napoli 1X
 7. Barcelona - Real Madrid 1X
 8. Getafe - Sevilla 1X2
 9. Osasuna - Villarreal X2
 10. Bayer Leverkusen - Bayern München 1X
 11. Union Berlin - Eintracht Frankfurt X2
 12. Paris Saint-Germain - Rennes X2
 13. Reims - Marseille 1X2

  Lycka till med din rad!

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se