Speltips Europatipset » Söndag 1/10

Europatipset idag 1/10 » Tips, Analys & Förslag

Det är mer blågul fägring än vanligt på söndagens version av Europatipset. Såväl Allsvenskan som Superettan står på menyn samtidigt som det även blir en vända till kontinenten med krydda i form av Atalantas strid mot Juventus. Bäst av allt är det 5 miljonerna i jackpot!

⏰ Spelstopp: 14:59

💰 Banken! - Sirius

Seriens näst sämsta lag tillika sämsta bortalag vantrivs på konstgjort gräs och kommer med största sannolikhet få åka bananbåt när Matthews och Jocke Persson trummar igång på Studan.

💥 Knallen! - Trelleborg

Det är omöjligt att inte reagera när 1,51-oddsaren i Gurkstaden är upptrissad i 80(!) procent. Trelleborg vann över dåvarande serieledarna på Bravida Arena för två omgångar sedan och visar pangform.


1. Nottingham - Brentford 2

Först ut är ett möte mellan tabellgrannar i mitten av det engelska finrummet. Brentford stred tappert i derbyt mot Arsenal men kampen i Ligacupen slutade i moll för de danskinfluerade Londonborna. The Bees har varit lika fina spelmässigt även utan Pontus Jansson och Ivan Toney, gästerna förtjänar dubbla potten sett till underliggande statistik. Nottingham har varit mer habila överlag och bortsett från skalpen på Stamford Bridge har inte The Tricky Trees gjort något större väsen av sig. Hemmalaget har ett mentalt underläge gentemot Brentford efter förra säsongens fighter och ser ut att övervärderas av poolspelarna. Fin tvåa.

2. Häcken - AIK 1X2

Det är kört, konstaterar flertalet spelare i Häcken och deras anhängare. Med sex omgångar kvar av Allsvenskan har regerande mästarna fem poäng upp till serieledarna från Skåne, därtill fem bollars målskillnad. Formen talar emot Getingarna och det gör även spelschemat då göteborgarna parallellt behöver prestera i Europa League. Något som öppnar för att AIK ska ta ytterligare ett kliv från det tighta träsket. Gnaget har vind i seglen efter maktdemonstrationen i derbyt mot Djurgården där Iannis Pittas visade sin stora målnäsa. Över 60 procent på ettan är livsfarligt. Allt in på ett bräde.

3. Hammarby - IFK Göteborg 1

En annan storklubb som riskerar degradering är IFK Göteborg, trots att Änglarna har ännu bättre form än AIK. Efter 24 omgångar har göteborgarna tre poäng ner till kvalplats. Segern senast på Strandvallen löste Thomas Santos trots att det skrek 0-0 hela vägen in i kaklet. Blott andra bortavinsten på ett dussin utflykter, bör inte putsas på Tele2:s snabba konstgräs. Hammarby är på jakt efter Djurgården som återfinns på den åtråvärda fjärdeplatsen. Erabi frälste Bajen senast i Halland och stockholmarnas facit i huvudstaden visar 8-1-2. 3-0 blev det senast göteborgarna gästade Stockholms grönvita representant. Enkel etta.

4. Sirius - Degerfors 1

Superviktiga poäng står på spel på Studenternas när nästjumbon besöker sin tabellgranne. Sirius har verkligen växlat upp i grevens tid, 7-0(!) hemma mot Varberg följdes upp med en ny tung trea när upplänningarna besökte Värnamo. Att det kostade avstängningar på Stensson samt Voelkerling kan inte hjälpas. När Sirius besökte Degerfors i somras vann de blåsvarta med hela 3-0 och något liknande är nära förestående i helgen. Degen förtjänar sin bottenplacering, annat går inte att hävda när man snittar över två baljor i baken. Värmlänningarnas prestationer på bortabana är usla, nio av elva har slutat med torsk. Dagens säkraste spik!

Sirius spikas pa hemmaplan

Sirius spikas på hemmaplan mot Degerfors!

5. Mjällby - Värnamo X2

Kombattanterna på Strandvallen är lika jämna som tabellen påvisar, xP-verket säger samma sak. Värnamo tillhör den skara som inte har några brister i bortaspelet, Kim Hellbergs kompani är fyra i den specifika tabellen efter att ha hissat segerflagg vid hälften av resorna. Smålänningarna brukar trivas i Blekinge och ska ses med stora möjligheter att skörda på nytt. Mjällby uppträdde oerhört tafatt när de tog emot IFK Göteborg och tycks enbart tagga till mot de spelförande lagen i toppen. Sölvesborgarna ligger näst sist i hemmatabellen med facit 3-3-6. X2.

6. Västerås - Trelleborg 1X2

Efter att Utsikten klev på ännu en mina i Örebro talar allt för att Västerås återvänder till finrummet. Superettans serieledare slog Eskilstuna på stopptid i derbyt och har sex poängs marginal till kvalspel. VSK är obesegrade på Hitachi Energy Arena inför mötet med Trelleborg, ett knippe skåningar som visar storform för närvarande. Stefan Jacobsson har fått finfint snurr på sina pågar under hösten, en plats inom toppkvintetten är inom räckhåll för TFF efter den heroiska vändningen på Bravida Arena plus hemmasegern mot Jönköping i torsdags. Den svindlande vänstervridningen gör att man blickar österut med storslam i blick. Högersidan rensar magiskt!

7. Atalanta - Juventus 12

Från Gurkstaden till Bergamo och en uppgörelse mellan två klubbar som startat säsongen förtroendeingivande. Atalanta har gått segrande från fyra av sex duster i Serie A. Bergamaskerna är alltid tunga att tas med på blåsvart gräs, här noteras trippla triumfer i ligan/EL och noll insläppta bollar. Juventus har framför allt imponerat offensivt sett där Vlahovic och Chiesa visat vägen till “Den gamla damens” snitt på två pytsar. Två pytsar gjorde Juve i Bergamo förra säsongen, Atalanta gjorde noll. Etta-tvåa passar ypperligt.

8. Udinese - Genoa X

Nästa svartvita sällskap till rakning är Udinese som tvärtemot Juventus har en synnerligen trubbig kedja. 2-10 i målskillnad talar onekligen emot Zebrorna som kan trösta sig med xP-statistiken där de faktiskt är vassare än exempelvis Genoa. Gästerna fick full utväxling senast mot ett Roma som kapitulerade. De blåröda besökarna har haft tämligen tufft spelschema men bland annat besegrat Lazio i Rom. Genoas senaste besök i Udine slutade 0-0. Hemmalaget har redan spelat tre oavgjorda matcher efter sex rundor. Vi inleder i mitten och fyller på vid större system.

9. Roma - Frosinone 1X

Ett annat lag som spelat oavgjort i hälften av matcherna är Frosinone. Eusebio Di Francesco är mer än nöjd med att Frossarna skördat frukt i fem fall av sex möjliga. Besökarna kommer närmast från ett 1-1-möte med Fiorentina i Florens och ska inte räknas bort från att även lugga Roma. Det är uppenbart att José Mourinho letar efter den gyllene formeln med sin nykomponerade vargflock. Romelu Lukaku och Paulo Dybala kommer bli en dödlig duo men samspelet sitter inte än. Efter 1-1 borta mot Torino åkte Roma på en rejäl smocka i Genua. Gardera!

Roma garderas

Roma garderas - trots hemmaplan mot Frosinone.

10. Alavés - Osasuna 1X2

Från den italienska huvudstaden till Spanien och Baskien där det är svårt att sia om utgången. Tabellgrannarna som strålar samman på Estádio de Mendizorroza har identisk resultatrad, 2-1-4. Osasuna har förväntade poäng till sin fördel och de blårödvita besökarna har dessutom haft det mustigare schemat inledningsvis. Vad gäller Alavés är hemmastyrkan alltid en faktor på kungsblått gräs. Baskerna kommer även hem med en 1-1-fjäder i hatten från trippen till Vigo. Ettan först men knappast sist.

11. Real Betis - Valencia 1

I den grönvita delen av Sevilla är det nio poäng på hemmakontot efter sju omgångar. Bortsett från lavetten mot Barcelona har Real Betis skött sig enligt förväntningarna. El Beticos kommer närmast från en solid insats i 1-1-mötet mot Granada i Andalusien. Valencia fick samtidigt stryk mot Real Sociedad på Mestalla. Los Che står noterade för ett resultat av vardera valör på resande tass och löste delad ära när de gästade Benito Villamarín förra säsongen. Fortsätter ettan vara uppe och dansa på 50 procent måste vi dra i handbromsen. 1X.


12. Le Havre - Lille 2

Lille startade säsongen ambivalent men har vässat klorna längs vägen. Sur var torsken mot Reims men Les Dogues har spelmässigt varit det bättre laget i de flesta av sina fighter. Gästernas xP talar för att Paulo Fonsecas rödklädda armada ska ta sig upp till toppkvartetten. Le Havre har fått precis vad de förtjänat, nio poäng på sex matcher. Men spelschemat har varit hyggligt med hemmamatcher mot överkomliga opponenter i form av Brest, Lorient samt Clermont. Le Havre har fem raka förluster mot Lille och bör åter få tufft att stå pall mot de aggressiva hundarna. Trolig tvåa.


13. Darmstadt - Werder Bremen 1

Kupongen tar adjö genom en svårslagen skevstreckning. Darmstadt har visserligen vacklat inledningsvis men Bundesliga har blott fem omgångar på nacken. Torsten Lieberknechts trojka visade målnäsa mot Gladbach med tre pytsar i senaste arrangemanget på Merck-Stadion am Böllenfalltor. Werder Bremen har lirat med öppna spjäll och förvisso tagit de poäng som krävs på Weserstadion men den aktuella spelformen är något annat. Idel nederlag på resande tass för de grönklädda gör det enkelt att fimpa den sönderstreckade tvåan. Ettan betalar mumma!

216 rader

1. Nottingham - Brentford 2
2. Häcken - AIK 1x2
3. Hammarby - Göteborg 1
4. Sirius - Degerfors 1
5. Mjällby - Värnamo x2
6. Västerås - Trelleborg 1x2
7. Atalanta - Juventus 12
8. Udinese - Genoa x
9. Roma - Frosinone 1x
10. Alavés - Osasuna 1x2
11. Real Betis - Valencia 1
12. Le Havre - Lille 2
13. Darmstadt - W.Bremen 1


1296 rader

1. Nottingham - Brentford 2
2. Häcken - AIK 1x2
3. Hammarby - Göteborg 1
4. Sirius - Degerfors 1
5. Mjällby - Värnamo x2
6. Västerås - Trelleborg 1x2
7. Atalanta - Juventus 12
8. Udinese - Genoa 1x2
9. Roma - Frosinone 1x
10. Alavés - Osasuna 1x2
11. Real Betis - Valencia 1x
12. Le Havre - Lille 2
13. Darmstadt - W.Bremen 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100