Europatipset Torsdag 23 Juni » Analys & Tips | Bettingstugan
Speltips Europatipset » Torsdag 23/6

Europatipset 23/6 » Tips, Analys & Förslag

Analys Europatipset 23 Juni

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset den 23 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino AB 

Europatipset bjuder upp till dans då torsdagens kupong består av tolv svenska duster från det nedre skiktet av seriesystemet. Klassikermötet mellan Ljungskile och GAIS rivstartar kalaset och därefter står bland annat norrländska och skånska derbyn för underhållningen innan det hela slutligen går i mål på Island. Häng med i jakten på full pott!

💰 Banken! - Oskarshamn

Oskarshamn ska ses med god chans att vinna ångestmötet mot Åtvidaberg. Hemmalaget har lånat in Emin Nouri från Kalmar FF och den nye huvudtränaren bör kunna få ordning på den småländska skutan. Bra spiketta!

💥 Knallen! - Haninge

Gefle har visserligen fått fira två raka triumfer, men dessvärre för gästrikarna får de nu klara sig utan skadade Jacob Hjelte resten av säsongen. Haninge har levererat i majoriteten av sina bortamatcher och ska ses med god poängchans på Gavlevallen. Med sanslöst fint värde på högersidan är X2 rätt väg att gå!

1. Ljungskile - GAIS 2

Ljungskile är ett av de starkaste hemmalagen i Division 1 Södra då Uddevalla-gänget inte förlorat på Skarsjövallen sedan säsongen drog igång. Senast blev det en 4-0-seger mot Ängelholm för LSK. Nu väntar dock ett eldprov då serieledaren GAIS gästar. Tidig seriefinal således där det ser ut att bli spelvärde på gästerna från Göteborg. De så kallade Makrillarna törstar, precis som värdarna, efter en återkomst i Superettan och tre poäng här skulle vara ett stort steg mot att nå säsongens stora målsättning. I Axel Henriksson och Michael Kargbo har GAIS två potentiella matchvinnare. Till rådande streck (cirka 35 procent) är tvåan en suverän värdespik!

2. Olympic - Oddevold 2

Skåne är nästa anhalt då Malmö-gänget Olympic välkomnar Oddevold till Lindängens IP. Bägge sällskapen har toppkänning i Division 1 Södra, men hittills har det gått bäst för gästerna från Uddevalla som ligger trea i tabellen och därmed skuggar GAIS och Ljungskile i jakten om ett avancemang till Superettan. Efter en knackig period knep IKO en efterlängtad seger mot Torn senast och bör därför anlända till denna bortamatch med återvunnet självförtroende. Värdarna kommer även de från en seger, men har tappat alldeles för många enkla poäng under säsongsinledningen. Precis som oddsen antyder är mittfältsstjärnan Carl Lext och övriga gäster det bättre laget i denna fajt, och håller sig tvåan kvar runt 30 prollar är värdet för bra för att blunda. Spikklubban plockas fram!

3. Lindome - Trollhättan 1X2

Ett möte med derbykaraktär där gästande Trollhättan drar på sig favoritkostymen. De rödsvarta tillhör som väntat den övre halvan av Division 1 Södra, men det missade avancemanget i fjol ledde bland annat till att stjärnan Yoann Fellrath lämnade klubben. Jämfört med förra säsongen har det sett betydligt skakigare ut från gästerna i år. Lindome fajtas i botten av serien, men hemma på Lindevi har det trots allt jublats en del den senaste tiden. Som mot Vänersborg i den näst senaste hemmamatchen (3-2). Detta är en troligtvis jämn batalj där målandet börjar från den spelvärda vänstersidan, men finns stålar är samtliga tecken att föredra.

4. Oskarshamn - Åtvidaberg 1

Kupongens bästa spik hittas i Småland där hemmalaget ska ses med god segerchans på Arena Oskarshamn. AIK har lånat in Emin Nouri från Kalmar FF som ny huvudtränare vilket kan ge laget ett rejält uppsving. Nästjumbon Åtvidaberg har inte rosat marknaden denna säsong och på resande fot har segrarna varit ytterst få. Östgötarna kan få svårt att hålla sig kvar i tredjedivisionen om det fortsätter så här. Med tanke på värdarnas höga grundkapacitet samt förmodade lyft på tränarfronten är hemmasegern högst trolig. Ettan singlas till vettig procent!

5. BK Forward - Vasalund 1X2

Division 1 Norra är nästa anhalt och först ut av tre intressanta duster är mötet mellan BK Forward och Vasalund. AIK:s farmarlag reser till Närke med två svaga resultat i ryggen. Senast nollades Solna-gänget av Gefle och dessförinnan blev det “bara” 2-2 i derbyt mot Stockholm Internazionale. Det bådar naturligtvis inte gott inför denna fajt. Värdarna, som är nykomling i serien, har halkat efter rejält och är just nu nästjumbo, men låga 10 procent från tipparna förtjänar de inte. Kommer kulturbärare som Linus Jansson och Jesper Åman igång kan det absolut vända för de gulsvarta. Denna tillställning blir troligen jämnare än vad svenska folket vill få det till och då gäller det att vara snabbt framme med garderingspennan. Alla tecken och skrälljobb!

6. Gefle IF - Haninge X2

Haninge beger sig mot Gästrikland där ett skadeskjutet Gefle väntar. Det stod nyligen klart att en av värdarnas viktigaste kuggar, Jacob Hjelte, missar resten av säsongen på grund av skada. Jakten på en ersättare pågår därmed febrilt. Martin Rauschenberg och övriga värdar har plockat på sig två raka segrar med målskillnaden 5-0 i dessa, men ser med det sagt ut att överskattas hemma på Gavlevallen. Haninge är ett av seriens bästa bortalag och har utan tvekan det som krävs för att utmana om poängen i Gävle. Speciellt om målfarlige costaricanen Brian Span vaknat på rätt sida av sängen. X2 är rätt väg att gå i jakten på värde!

7. Hammarby TFF - Sylvia 1

Bajens reservlag Hammarby TFF ställs mot Pekings dito Sylvia som gästar Hammarby IP för en troligtvis jämn duell. De grönvita värdarna har gått ruggigt starkt mot slutet då det blivit fyra raka trepoängare för söderkisarna. Senast 3-0 i derbyt mot Täby efter dubbla strutar från unge Fredrik Hammar. Sylvia är långt ifrån odugliga, dock som bäst hemma i Norrköping. De svartvita föll tungt i bortamötet med Umeå FC häromsistens (0-3). Dessutom beslutade det senaste besöket på denna arena med förlust. Med tanke på allt detta är det föga troligt att den hemmahörande Talangföreningen går lottlösa från denna uppgörelse. Ettan är en fräck värdespik för den modige medan den fege säkrar upp med krysset för ett lås.

8. Friska Viljor - Gottne 12

Det är fullkomligt magiskt att Division 2-boll förgyller Europatipset denna torsdag. Sejouren i den svenska fjärdedivisionen börjar i Örnsköldsvik där Friska Viljor och Gottne gör upp i ett rafflande derby. Rivalerna brukar bjuda på intensiva kamper och denna tillställning blir nog inget undantag. Räkna med heta känslor även på träbänkarna som omringar Skyttis. De gulsvarta värdarna är rättmätiga förhandsfavoriter då laget gått betydligt bättre i Norrlandsdivisionen hittills, men derbyn lever som bekant alltid sina egna liv och känslan är att Omar Watt och övriga gäster kan slåss om segern. Den lågt betrodda tvåan kan gott ackompanjera utgångsettan för en så kallad “gubbgardering”.

Friska Viljor

Friska Viljor är i storform just nu

9. Skiljebo - IFK Uppsala 1X

Skiljebo har imponerat mot slutet. Västerås-gänget körde över Kungsängen häromsistens och innan dess var det Rågsved och Korsnäs som fick smaka på den västmanländska ilskan. SSK öser in mål framåt och de så kallade Humlorna är även ruskigt tighta bakåt – snacka om ett vinnande koncept. IFK Uppsala är dock inga duvungar ska sägas. De blåklädda besökarna må vara ojämna, men trepoängaren mot tvåan Östanåker vittnar om att högstanivån är hög. När firma Abdullahizad/Alizade har en bra dag på jobbet går ingen konkurrent säker. Minst krysset bör sällskapa den hårt betrodda ettan, men räcker stålarna är det lika bra att rulla ut heltäckningsmattan.

10. IFK Hässleholm - Eslöv 1X2

Det vankas derby i konkurrensutsatta Division 2 Södra Götaland där rivalerna IFK Hässleholm och Eslöv går i klinch med varandra. De förstnämnda är utan tvekan det bättre laget spelare för spelare, men de gulsvarta har dragits med rekordmånga avstängningar den senaste tiden. Tillbaka i denna match är Isak Orajärvi och Max Sandberg, men saknas fortsatt gör Robin Strömberg och Mohammed Mbye. Detta faktum innebär att gästerna bjuds in i kampen om poängen. Med tanke på den blygsamma streckningen ute i öst är det definitivt läge att gå för storskrällen. Täck hela brädet och jobba högersida!

11. Nosaby - Kristianstad 2

Nosaby och Kristianstad är två bittra rivaler från samma stad. Nu är det äntligen dags för de två kombattanterna att mäta svärd i en het fajt där gästerna är rättmätiga favoriter. KFC tillhör topp 5 i Division 2 Södra Götaland och suktar efter en trepoängare efter två raka kryss. Mot Hässleholm senast räddades de orangeklädda av Hampus Källström som via en kanon från 30 meter räddade en pinne åt sina kamrater. Värdarna från Kyrkby har visserligen tuggat igång bra mot slutet, men som helhet betraktad har säsongen hittills renderat i blott 13 poäng på lika många matcher. Precis som tabellen påvisar ska det vara klasskillnad här, och till runt 55 prollar är tvåan en gångbar spik.

12. Karlslund - Gauthiod 2

Innan vi lämnar Sverige ska mötet mellan Karlslund och Gauthiod avhandlas. En svår match för hemmalaget som blandat och gett den senaste tiden, även om det blivit två raka segrar ska sägas. Örebro-klubben har inte riktigt defensiven på plats vilket leder till billiga mål i brakan. Det kan komma att straffa sig när självaste serieledaren kommer på besök. De tillresta västgötarna mosade Herrestads AIF med 6-2 senast. Håller forwardsstjärnan Daniel Kolo och hans kamrater samma höga tempo i offensiven slutar Närke-besöket garanterat med en viktoria. Tvåan kan gott lämnas allena.

13. Breidablik - KR Reykjavik 1

Vi bjuds på en isländsk avslutning då huvudstadsderbyt mellan Breidablik och KR Reykjavik tar det hela i mål. De förstnämnda toppar högstadivisionen av en anledning, och det är inte för inte som vi sett de grönklädda härja ute i Europa de senaste säsongerna. Unge Jason Svanthorsson har visat upp kalasform mot slutet då den kvicke 22-åringen bland annat gjorde hälften av lagets mål i 4-1-segern mot KA Akureyri senast. Därtill är ett år yngre spelgeniet Isak Thorvaldsson en fröjd för ögat. Gästerna, som tillhör mittenskiktet av tabellen, ska inte ha något att hämta på Kópavogsvöllur. Spiketta!

216 rader

1. Ljungskile - GAIS 2

2. Olympic - Oddevold 2

3. Lindome - Trollhättan 1x2

4. Oskarshamn - Åtvidaberg 1

5. BK Forward - Vasalund 1x2

6. Gefle IF - Haninge x2

7. Hammarby TFF - Sylvia 1

8. Friska Viljor - Gottne 12

9. Skiljebo - IFK Uppsala 1x

10. IFK Hässleholm - Eslöv 1x2

11. Nosaby - Kristianstad 2

12. Karlslund - Gauthiod 2

13. Breidablik - KR Reykjavik 1

1296 rader

1. Ljungskile - GAIS 2

2. Olympic - Oddevold 2

3. Lindome - Trollhättan 1x2

4. Oskarshamn - Åtvidaberg 1

5. BK Forward - Vasalund 1x2

6. Gefle IF - Haninge x2

7. Hammarby TFF - Sylvia 1x

8. Friska Viljor - Gottne 12

9. Skiljebo - IFK Uppsala 1x2

10. IFK Hässleholm - Eslöv 1x2

11. Nosaby - Kristianstad 12

12. Karlslund - Gauthiod 2

13. Breidablik - KR Reykjavik 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Redaktionen

Redaktionen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819 10

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
26 juni
14:59
Dagens Trippel 26/6
Allsvenskan
Spel: Trippel
 
26 juni
15:00
Mjällby AIF - IFK Norrköping
Allsvenskan
Spel: X (pengarna åter vid hemmavinst)
 
26 juni
15:00
Hammarby IF - BK Häcken
Allsvenskan
Spel: Hammarby -0,5 asian hcp
 
26 juni
18:00
Molde - Jerv
Eliteserien
Spel: Molde vinner och håller nollan
 
26 juni
18:00
Ham Kam - Sarpsborg
Eliteserien
Spel: Sarpsborg över 5.5 hörnor
 
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer