Speltips: Eurovision Song Contest - Bäst i Balkan 22/5 "Know that…
Speltips Eurovision Song Contest - Bäst i Balkan

Bild från Bildbyrån

Know that you´re worth saving

Årets Eurovision-final är en av de bästa på länge. Fullspäckad med känslosamma ballader, tempofyllda "bops", etniska influenser och till och med hårdrock, så finns det något för alla. I finalen återfinns även fyra länder från Balkan, där en av nationerna klart sticker ut i mängden. Bulgarien blir bäst i Balkan?


Victoria Georgieva

Precis som ifjol skickar Bulgarien 23-åriga Victoria Georgieva till Eurovision. Då deltog Victoria med låten "Tears getting sober", som var spelbolagens favorit till titeln när beslutet om att ställa in tävlingen togs. Detta tog hårt på sångerskan, som övervägde att inte ställa upp i år då det skulle bli svårt att toppa fjolårets bidrag. Men hon är trots allt tillbaka, och Victoria som först slog igenom i Bulgariska X-Factor är känd för sin kraftfulla sångröst, och liknelser har gjorts till superstjärnan Adele.

Growing up is getting old

Temat i årets bidrag är liknande det som vi fick höra ifjol, och i "Growing up is getting old" får vi en inblick i att lära sig leva med psykisk ohälsa. Kampen mot depression och ångest är vackert och symboliskt beskriven med en refräng som inleds med:

“I’m torn by nervous system’s aching, growing up is getting old. Anxiety is draining, getting up is growing old”

Scennumret är blygsamt, men kraftfullt, där Victoria iklädd en pyjamas sitter på en klippa med ena handen långsamt cirkulerande över ett foto av artisten själv som barn. Några steg bort faller sand från skyn, som om hon befann sig i botten av ett timglas. Victorias röst har uppfattats som lite svag under tidigare genrep och semifinalen, men inför jurygenrepet föll allt på plats och det var hennes bästa framträdande hittills.

Victoria i scennumret med en hand utsträckt mot den rinnande sanden.


Bäst i Balkan

De övriga tre Balkan-länderna i finalen är: Serbien, Grekland och Albanien. Serbien skickar trion Hurricane med en uptempo, etnisk bop vid namn "Loco Loco" medan Grekland skickar Stefania med minst en lika uptempo bop i "Last Dance". Albanien däremot skickar en power-ballad vid namn "Karma".

Medan Loco Loco är svängig och säkerligen blir populär bland de många allierade nationerna är den relativt enformig och väntas inte få höga jurybetyg. Överlag känns en mittenplacering runt 14-16 plats logiskt för bidraget. Last Dance har ett riktigt häftigt scennummer och låten är svängig, men Grekland brukar ha stora problem med både jury och tittarröster.

Senast de både tog sig till final och slutade högre än en 19:e plats var år 2013. Bättre bidrag i år, men en mittenplacering känns som taket här. Karma har fått ett riktigt dåligt startnummer som andra bidrag ut, och sväljs helt av bättre ballader längre fram. Slutar förmodligen runt plats 20.

Growing up is getting old var av spelbolagen tippad som topp 3 i sin andra semifinal, och bidraget innehåller budskapet, scennumret och det musikaliska framträdandet juryn är ute efter. Väntas vara en jury-favorit och få riktigt höga poäng, möjligen topp 5. Tittarrösterna kan bli mer slitsamma, men Victoria är med i kampen om en topp 10-placering och bör således ta hem kampen mellan Balkan-länderna.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
2 juli
15:00
AIK - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Under 2.5 mål
 
2 juli
16:00
Paula Badosa vs. Petra Kvitova
Wimbledon
Spel: Petra Kvitova -1.5 games
 
2 juli
17:30
Nick Kyrgios vs. Stefanos Tsitsipas
Wimbledon
Spel: Stefanos Tsitsipas vinner
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 
3 juli
00:00
Israel Adesanya - Jared Cannonier
UFC
Spel: Adesanya vinner på avslut - Ja
 
3 juli
04:00
Alexander Volkanovski - Max Holloway
UFC
Spel: Vinnande grupp av ronder: Volkanovski - rond 5-domarbeslut
 
3 juli
12:00
David Goffin vs. Frances Tiafoe
Wimbledon
Spel: David Goffin vinner
 
3 juli
12:00
Novak Djokovic vs. Tim Van Rijthoven
Wimbledon
Spel: Över 0.5 Tie breaks i matchen
 
3 juli
15:00
Djurgårdens IF - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & 1X
 
3 juli
17:30
IFK Norrköping - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen
 
3 juli
18:00
Ham-Kam - Molde
Eliteserien
Spel: Molde över 1.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer