Speltips Eurovision Song Contest 2021 - Semifinal 2

Bild från Bildbyrån

Not sweet enough

Det är semifinal 2 i 2021 års upplaga av Eurovision Song Contest, och 17 nationer gör upp om de 10 återstående platserna till lördagens final. En av de nationerna är Moldavien, som genom Natalia Gordienko skickat en mycket energisk låt - "Sugar". Men är den söt nog för att ta sig vidare?

Natalia Gordienko


Moldavien valde likt många andra länder att återigen skicka samma artist till Eurovision efter fjolårets inställda tävling. Den utvalda är Natalia Gordienko, och 33-åringen representerade faktiskt Moldavien i den anrika tillställningen vid blott 18 års ålder år 2006, och är i övrigt mycket känd i sitt hemland med flera prestigefyllda priser.

Bidraget i Eurovision slutade den gången på en tjugonde plats. Ifjol sjöng Natalia låten "Prison", en låt som handlar om de motstridiga känslorna en kvinna kan känna mot en älskare som hon innerst inne vet inte är bra för henne. Låten kändes relativt underskattad, och var definitivt finalmaterial.

Sugar

I år ställer 33-åringen upp med bidraget "Sugar", som fokuserar på en metaforisk sötma för kärlek. I musikvideon ser vi henne iklädd en skrikande blå känning med högklackat på fötterna, dansandes tillsammans med fyra upp-och-ned-vända glasstrutar. Med mycket energi och catchy refräng är det en låt som lätt kan fastna i huvudet.

Natalia Gordenko i musikvideon till "Sugar"

Kvalifikation

Väl på scen i det sista och ack så viktiga genrepet inför juryn underpresterade dock Moldavien. Bidraget var skakigt framfört sångmässigt, och scennumret lämnade också mycket att önska. Med tanke på hur energisk och rolig låten är, så saknades det rekvisita till numret, och det föreföll alldeles för avskalat.

Natalia är också i en tuff sits i denna semifinal då många av de nära belägna nationerna som kan ge stödröster, såsom Rumänien, Slovenien, Kroatien, Nordmakedonien och Ukraina tävlade i den första semifinalen - vilket gör att de inte kan rösta ikväll.

Dessutom finns det otroligt stark konkurrens i närområdet, med Grekland och Serbien tippade som superfavoriter att avancera, och kommer locka många av rösterna som kanske annars skulle gått till Moldavien. Sammantaget är det svårt att se nog med stöd från juryn eller tittare för att "Sugar" ska ta sig till lördagens final.