Speltips: Finland - Ryssland 16/6 "En krampaktig tillställning"
Speltips Finland - Ryssland

Bild från Bildbyrån

En krampaktig tillställning

Finland inledde sin EM-debut med en chockartad 1-0 seger över ett minst lika chockat Danmark. Ryssland föll blytungt med klara 0-3 mot Belgien utan sin största stjärna Kevin de Bryune. All press är följaktligen på ryssarna här, som måste vinna i sin sista hemmamatch för att undvika en ångestfylld kamp på Parken. En krampaktig tillställning att vänta?


Ja, det var en otroligt känslosam match som tog plats på Parken i Finlands EM-debut. Markku Kanervas mannar gjorde precis det som väntades av dem, spelade otroligt bra defensiv fotboll och slet som djur ute på planen. Danmark var överlägsna under den största delen av första halvleken, men finnarna gav inte bort särskilt många rena målchanser, och Lukas Hradecky i buren tog hand om de som uppstod exemplariskt.

Sedan följer obehagliga scener då Danmarks storstjärna Christian Eriksen får hjärtstillestånd precis före paus. Matchen återupptogs drygt 90 minuter senare, men det var förståeligt nog inte samma lag, skärrade efter den traumatiska upplevelsen. Finland fortsatte försvara sig heroiskt, och med lagets enda avslut på hela matchen möter Joel Pohjanpolo ett fint inlägg perfekt och nickar in vad som blev matchens enda mål - segermålet.

Även om Finlands vinst naturligtvis hamnar i skymundan av den tragedi som utspelade sig på planen, måste de få stort cred för sin insats.

Det var inte särskilt mycket känslor på läktarna när Ryssland spelade sin öppnande hemmamatch i mästerskapet. Fansen har kritiserat laget hårt för sitt spelsätt samt svaga form, och det var inte mycket till atmosfär i St. Petersburg. Trots avsaknad av Kevin de Bruyne hade Belgien total lekstuga, och det dröjde inte mer än tio minuter innan nollan var spräckt för Romelu Lukaku och hans lagkamrater.

Ryssarna såg ålderstigna, fantasilösa och riktigt svaga ut. Beslutet att starta 37-årige Yuri Shirkov får anses vara högst tveksamt, och både han samt Daler Kuzyayev utgick skadade.

Belgien styrde och ställde det mesta under lördagskvällen, och hann med både 2-0 och 3-0 innan matchen var slut. Sbornaya skapade inte särskilt mycket, och kritiken lär hårdna ytterligare om inte resultaten (och prestationerna) för Stanislav Cherchesovs manskap inte förbättras drastiskt.

Ryssland går blytungt just nu.


Finland kommer inte ändra sin matchplan från sin premiärmatch, utan gå in som ett kollektiv och sätta defensiven till punkt och pricka, vilket gör det svårt för motståndet. Hittills har man det nästa högsta PPDA:t (Passes Per Defensive Action) i turneringen bakom Sverige, så stort bollinnehav kommer tillåtas utanför den egna defensiva tredjedelen.

Ryssland har knappast samma tekniska skicklighet som Danmark, och lär få det betydligt svårare att spela sig igenom det finska försvaret. Pressen är hög, och det kan lätt bli en ångestfylld match mot en stabil defensiv. Samtidigt är Finland väldigt nöjda med kryss här då 3 poäng redan är inspelade, och offensiven sprudlar det inte om direkt.

Liknande effektivitet som mot ett skärrat Danmark, där man gör mål på sitt enda avslut lär vi inte se igen, och Ryssland som är det bättre laget bör undvika ännu en förlust. Mål lär det inte sprudla om dock, så kombinationen av en målsnål match som slutar oavgjort eller med rysk vinst lockar.

Ett sent, ångestbefriande mål känns sannolikt här efter ett 0-0 läge som står sig länge, så till 4.45 hos Bethard chansar vi också en peng på en rysk 1-0 seger.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
2 okt.
15:00
Manchester City- Manchester United
Premier League
Spel: Scott Mctominay tilldelas kort
 
2 okt.
15:00
Dagens Trippel 2/10
Allsvenskan
Spel: Trippel
 
3 okt.
20:30
Brendan Dolan - Stephen Bunting
Dart
Spel: Stephen Bunting kastar över 2.5 180s
 
3 okt.
22:30
Peter Wright - Kim Huybrechts
Dart
Spel: Peter Wright vinner och kastar flest 180s
 
3 okt.
23:00
Michael van Gerwen - Gary Anderson
Dart
Spel: Michael van Gerwen kastar flest 180s (pengarna tillbaka vid oavgjort)
 
4 okt.
20:00
Madars Razma - Ryan Searle
Dart
Spel: Ryan Searle O1.5 180s
 
6 okt.
18:45
Malmo FF - Union Berlin
Europa League
Spel: Union Berlin vinner
 
7 okt.
19:00
Detroit Red Wings
NHL
Spel: Red Wings Över 84,5 poäng
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"

30 september 2022

Anders Limpar har spelat för Sverige både i VM och EM. Han är svensk mästare, englesk mästare och vunnit både guldbollen, FA-cupen och ligacupen. Med andra ord vet Anders vad som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.39)

Premier League 29 september 2022

Det är dags för en ny kupong på Stryktipset och nu får vi mycket Premier League och hela 15 miljoner i jackpot. Läge att sätta 13 rätt? Då krävs det bra spikar och skrällar. ... Läs mer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

100% upp till 5000 kronor » Läs om Hajpers nya Ultrabet!

26 september 2022

Ny stor bonus från Hajper ger spelaren två val. Atningen 100% upp till 5000 kronor eller hela 500 kronor i ett Ultrabet från idag måndag. Läs allt om deras ultrabet som ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer