Speltips Frankrike - Danmark

Bild från Bildbyrån

Tredje raka för Danmark mot Frankrike?

Världsmästerskapen rasar på i en otrolig fart och vi är redan i andra gruppspelsomgången innan man hunnit andas ut. I grupp D har storfavoriterna Frankrike kopplat ett grepp efter sin vinst mot Australien. För Danmarks del är det dock ett mer pressat läge efter det inledande krysset mot Tunisien. På lördagseftermiddagen möts dem i Doha.

Frankrike inledde visserligen mötet med Australien lite tveksamt och redan i den 9e minuten kunde Australien göra 1-0 efter ett fint anfall där det franska försvaret lämnade en hel del att önska. Matchen fortsatte att bölja och Frankrike hade svårt att tygla den australienska entusiasmen. Två snabba mål skulle dock lägga en blöt filt över den och när Fransmännen sedan gick till pausvila med 2-1 efter mål av Rabiot och Giroud kunde man sedan lugnt, kontrollerat och stundtals briljant spela av den andra halvleken och i underkant vinna med 4-1.

Fransmännen visade upp en bredd och en skicklighet som bör skrämma många lag i turneringen. Utan att förta sig hittade man luckor, kombinationer och olika sätt att både bygga upp spel och skapa ytor i anfallet. Mbappe, Giroud och Dembele fick alla göra poäng och Griezmann fungerade väl som spindeln i nätet där bakom.

En viss oro bör man dock känna över försvarsspelet. Visst, man släppte endast in ett men känslan var att det hela tiden var farligt och den trygghet man vant sig vid var som bortblåst. Det kändes allt annat än samspelt och ofta krävdes individuell briljans för att städa undan knepiga situationer.

Danskarna imponerade desto mindre i sin premiär. 0-0 mot Tunisien där det snarare var mersmak för tunisierna. Danmark hade mycket boll men lyckades aldrig riktigt få till varken pressen eller målchanserna utan det såg relativt idéfattigt ut mot ett välorganiserat Tunisien. Det jag saknade från EM var kantspelet som man inte alls fick till på samma sätt nu. En viss skillnad fick man till efter att ungdomarna Damsgaard och Lindström hoppade in och förhoppningsvis får de mer speltid mot Frankrike.

Speltips

Ett kryss är ingen katastrof i en VM-premiär mot ett svårslaget Tunisien men när Frankrike väntar i nästa match blir givetvis pressen något större och berget att bestiga högre. Danmark kommer dock till match med två raka vinster mot Frankrike i Nations League och det tror jag betyder mycket. Jag tror att man kommer attackera matchen med ett offensivt mindset och sett till Frankrikes försvarsspel senast kommer det finnas ytor att attackera. Hernandez offensiva utgångsposition och Pavards svajiga (?) form kan vara nyckeln för att få Danmarks kantspel att funka igen.

För Frankrikes del är man trygga i att spela lite lägre men man är trots allt så offensivt lutade att det bör bli en böljande och intensiv match som båda kan gynnas av. Trots hur det sett ut i många av matcherna med lågt tempo och ganska statiskt spel så förväntar jag mig här en otroligt underhållande match med två lag som går hårt för att vinna på sina premisser och jag tror därför att vi kommer få se mål.

Båda lagen gör mål och över 2,5 mål totalt i matchen spelas tillsammans med över 7,5 hörnor i matchen till 3,80 gånger pengarna.

Lycka till!