Speltips Frankrike - Österrike

Bild från Bildbyrån

Försvagat Frankrike får det tufft?

Hallå i stugan!

Blickarna riktas mot Uefa Nations League denna torsdag och vi beger oss denna gång till Stade de France för mötet mellan Frankrike - Österrike!

Let´s Go!

Då det stora ligorna tar uppehåll ute i Europa nu så vankas det såklart lite landslagssamlingar och mina blickar har riktats mot Nations League och här ska vi bevittna en riktig ödesmatch för hemmanationen Frankrike när Österrike kommer på besök.

Nationerna har nu fyra matcher avklarade i gruppspelet och förvånansvärt är att Frankrike fortfarande står på noll segrar och ynka två inspelade poäng efter oavgjorda resultat mot just Österrike borta samt Kroatien borta. Det är ett sargat Frankrike som inte har någon chans på gruppsegern och skulle laget förlora denna match så är till och med degraderingen ett faktum och hur stort skulle inte de fiaskot vara för Didier Deschamps regerande Nations League-mästare?

Laget har fått kritik tidigare gällande inställningen i deras matcher och här har laget ej råd med att gå på halvfart utan nu är det verkligen skarpt läge och räkna med ett otroligt tryck på Stade de France där supportrarna inte kommer acceptera ett nytt fall!

Läget i laget är dock ej till Les Bleus fördel och skadelistan kunde ej blivit mycket sämre med bortfall på världsstjärnor som Paul Pogba, Presnel Kimpembe, Ibrahima Konate, Lucas Hernandez, N'Golo Kante, Anthony Martial, Kingsley Coman, Karim Benzema, Adrien Rabiot, Hugo Lloris, Theo Hernandez och Boubacar Kamara. Det är nästan så man skrattar till själv när man läser denna långa lista och vem i laget ska frälsa hemmanationen? Nae, här tror jag på en jämn tillställning!

Ingen promenad i parken för hemmalaget!

Läget i Österrike då?

Ja, det är inte heller helt hundra men ändå längder före Frankrike. På listan bland saknade spelare hittar vi förutom avstängde Kevin Danso, även Sasa Kalajdzic, Konrad Laimer, Valentino Lazaro, Florian Grillitsch och Stefan Ilsanker. Österrike står på fyra poäng hittills i gruppspelet och har även dom kniven mot strupen för avancemang vidare och laget har bland annat en imponerande seger borta mot Kroatien med 0-3 i öppningsmatchen.
Förbundskaptenen Ralf Rangnick har efter det två förluster mot Danmark och ett oavgjort resultat mot just Frankrike i bagaget inför denna batalj, men då laget ej lyckades kvalificera sig till höstens fotbolls-VM så läggs krutet rejält på Nations League och här lämnas inget åt slumpen.

På förhand skrivs Frankrike upp som enormt stora favoriter hos bolagen och visst, jag köper att favoritskapet ska bäras, men det finns inte på min karta att detta blir en promenad i parken utan här kommer vi få se en jämn match mellan två lag som ej vill riskera att tappa poäng för fortsattspela i League A!

Faktorer som pekar för mitt spel:

  1. Frankrikes skadeläge
  2. Inget av lagen har råd att förlora
  3. Tillknäppt historia?

Spelet

  • Jag spelar att Österrike löser en +2 lina på handicapsspelet till 1,72x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas