Speltips Galatasaray - FC Köpenhamn

Bild från Bildbyrån

Målrikt i Turkiet?

Onsdagen bjuder på fortsättningen av den första omgången av Champions League med åtta matcher på agendan. Jag riktar mitt fokus mot den tidiga matchen som utspelar sig i Turkiet, där Galatasaray ställs mot FC Köpenhamn. Avspark är klockan 18:45.

Galatasaray har inlett den här säsongen på ett strålande sätt. Visst, det blev en oavgjord premiärmatch, men det är värt att notera att laget hade genomgått en utmanande period med flera Champions League-kvalmatcher innan den matchen. De täta matcherna tog sin tribut, men sedan dess har Galatasaray kontinuerligt utvecklat sitt spel och vunnit sina sex senaste tävlingsmatcher - tre i ligan och tre i Champions League-kvalet.

I Grupp A återfinns Galatasaray, FC Köpenhamn, Manchester United samt Bayern München!

FC Köpenhamn har också stött på en betydande mängd spel, med sex Champions League-kvalmatcher och ytterligare åtta i den inhemska ligan. Trots att laget redan har en förlust och ett oavgjort resultat i ligan, befinner de sig på toppen av tabellen. Det är en stabil inledning av säsongen för FC Köpenhamn.

En måstematch för hemmalaget

Alla Champions League-matcher är självklart av stor betydelse, men denna match är särskilt viktig för båda lagen. För Galatasaray, som spelar på hemmaplan, är det en match som de måste vinna om de vill ha någon chans att nå topp 2 och utmana storklubbar som Manchester United och Bayern München. Endast seger är därför ett godkänt utfall för hemmalaget.

Jag tvivlar inte på att vi kommer att bevittna en offensivt inriktad Galatasaray i denna match, ivriga att sträva mot en vinst. De har visat upp en hög grad av intensitet i sina tidigare matcher, och oavsett om de leder eller ligger under, så slappnar de inte av, de vill ständigt göra fler mål. Det är värt att notera att de till exempel har gjort sju mål i sina två senaste ligamatcher.

Grym offensiv

Galatasaray har dessutom ett högst spännande offensivt ensemble, med namn som Mauro Icardi som befinner sig i en strålande form och bokfört åtta mål i de senaste sex matcherna. På samma vis, Kerem Akturkoglu, som redan har tre mål på fyra ligamatcher, jämfört med de åtta han lyckades prestera totalt under den föregående säsongen.

Här väljer jag ett överspel, över 2.5 mål, och vi behöver alltså minst tre mål för att spelet ska slå in. Jag tror på en målrik match, i likhet med det vi har skådat i Galatasarays senast matcher, med underhållande fotboll och väldigt många mål.