Speltips GIF Sundsvall - Sirius

Bild från Bildbyrån

Motivation avgör

Dags för näst sista omgången i Allsvenskan där GIF Sundsvall ska ta sig an ett motiverat Sirius på NP3 Arena. Här kommer mina tankar och speltips inför mötet.

Sundsvall 

Sundsvall kasserade in sin tredje raka förlust senast där ett guldjagande Djurgården blev för tufft för värdarna senast på bortaplan. Segersiffrorna stannade på 4-0 för Djurgården och det ska man vara glada för att det inte blev mer. På de tre senaste matcherna så har man släppt in 10 mål och försvarsspelet är ett stort huvudbry för tränaren Brian Clarhaut. 

Alexander Larsson en frisk fläkt

Blir spännande att se om han gör någon förändring till mötet mot Sirius för att täppa igen. Annars lär man få stora problem mot ett kontringsskickligt Sirius. Det var kul att se att Alexander Larsson fick chansen de sista 15 min mot Djurgården sist och hade varit spännande att se han från start denna gång. Det här är årets sista match på NP3 Arena i Allsvenskan för gästerna och jag tror man vill bjuda upp till kamp inför sina fans. 

Brian Clarhaut

Sirius

Sirius har plockat poäng i fem raka matcher på slutet och är svårslagna för tillfället. Bidragande orsak har varit deras tighta försvarsspel som har varit ett vinnande koncept där man endast har släppt in två mål på fem matcher. Kontraktet är inte i hamn än för Uppsala-laget eftersom det skiljer bara fyra poäng ner till Varberg som ligger på kvalplatsen nedåt.

Just Varberg möter man i sista omgången och jag tror inte man vill ha en avgörande match där. På pappret så har man ett bra lag och är lite förvånad att man inte ligger nåt steg högre upp i tabellen. För offensivt har man giftiga anfallsvapen i Yukiya Sugita, Tashreeq Matthews och Christian Kouakou. Dessa herrar har det inte riktigt lossnat för och det finns mycket mer att hämta där.

Analys

Årets sista hemmamatch för Sundsvall inför sina fans och visst vore det trevligt med en seger. Det är lättare sagt än gjort eftersom på andra sidan väntar ett helmotiverat Sirius som behöver poängen för nytt Allsvenskt kontrakt. Samtidigt lär ju Giffarna bjuda upp till dans här och jag tror vi får se ett böljande spel där det inte lär saknas chanser och jag tror på mål i matchen. Men motivationen är nog högre hos gästerna och det avgör mitt speltips i matchen.

Speltips

  • Mitt spel blir Sirius vinner matchen och båda lagen gör mål (Betbuilder). 3U @3.40 Bet365.

Lycka till vid rygg

/Davids_betting (Twitter)

Hos Bettingstugan.se hittar ni fler speltips på Allsvenskan och Superettan och framförallt kommande Fotbolls-VM