Speltips: Hammarby - Maribor 22/7 "Kval till Europa Conference…
Speltips Hammarby - Maribor

Bild från Bildbyrån

Kval till Europa Conference League

När Hammarby besegrade Häcken i finalen av Svenska Cupen vann man inte bara en efterlängtad titel och äran med den utan även en plats i kvalet till Uefas nya, något diffusa, turnering Europa Conference League. Det har länge varit oklart hur det ska se ut, vilka pengar som kommer finnas med och vilken status den kommer få. De flesta frågor har vi fått svar, på andra får vi vänta och se.

En sak är iallafall klart och det är att fotbollssuget runt om i Sverige och Europa inte mättades av EM, snarare tvärtom.

För Hammarbys del hade man såklart kunnat få en betydligt lättare lottning än Maribor som är ett relativt rutinerat lag när det kommer till europaspel och alltid är minst tvåa i den inhemska ligan. Den drog också igång i söndags då Maribor gästade Celje där man snabbt hamnade i underläge innan man kunde vända 2-0 till seger 3-2. Det var dock ingen insats som imponerade utan Maribor ska, enligt rapporterna, ha haft stora problem spelmässigt och Celje dominerade stora delar av matchen.

För Hammarbys del får man ändå säga att säsongen börjat okej. En titel är alltid en titel och även om Billborn fick gå och spelet inte riktigt flutit som förväntat är man, vid vinst i tolfte omgången, bara fem poäng bakom serieledande Malmö. Att man nu har häng på toppen är tack vare en fin resultatrad efter cuptiteln där ett kryss mot Halmstad är enda plumpen. I sina två senaste matcher har man besegrat både Örebro och Degerfors hyfsat bekvämt.

Speltips

Sett över två möten ska Maribor vara det starkare laget. Man ska vara skickligare, mer rutinerade och hyfsat komfortabelt kunna "rulla ut" Hammarby. Jag ser dock tre stora hinder för att det ska hända, åtminstone i den inledande matchen.

I Sverige pratar vi mycket om plastlag kontra gräslag och hur det påverkar matcherna. Den diskussionen finns inte ute i Europa eftersom det knappt spelas någon fotboll på plast där. Det bör vara till en stor fördel för Hammarby. Maribor har såklart haft ett par dagar på sig att träna på, och göra sig bekväm med, plast men det slår såklart inte åratal av detsamma.

Den andra fördelen för Hammarby är en som svenska lag ofta har i de tidiga kvalomgångarna, nämligen säsongsfasen. Maribor spelade sin första tävlingsmatch i söndags medan Hammarby redan hunnit med elva.

Slutligen är Hammarby i bättre form. Man är kanske inte där man vill vara spelmässigt, man har en ny tränare och det är en del som ska slipas på men man har vind i seglen och en rad av positiva resultat och där det fortfarande finns en hel del offensivt sparkapital. Maribor har visserligen också en seger i ryggen och gick bra under försäsongen men det ska ha varit ett frustrerat Maribor som vann senast, ett som inte alls fick spelet att fungera, då på gräs dessutom.

Ska Hammarby vidare på sitt europaäventyr måste man nog vinna det första mötet, för bortamatchen kommer vara en helt annan sak. Detta vet Hammarby och jag skulle bli förvånad om man inte gick för det och gav det en ordentlig chans hemma på Tele2.

Hammarby att vinna spelas till 1,87 gånger pengarna.

Lycka till!

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 juli
16:00
John Isner - Jeffrey John Wolf
ATP Tennis
Spel: Över 22.5 games
 
26 juli
19:00
Varbergs BoIS - IFK Göteborg
Spel: X2 + ö1,5 mål (match)
 
26 juli
19:00
Örebro SK - AIK
Spel: Över 1,5 mål (match) + AIK flest hörnor
 
27 juli
04:00
Frances Tiafoe - Stefanos Tsitsipas
Sommarspelen 2020
Spel: Tiafoe +4.5 games
 
28 juli
19:00
Lillestrøm - Sarpsborg 08
Eliteserien
Spel: Lillestrøm vinner
 
28 juli
20:15
Young Boys - Slovan Bratislava
Champions League
Spel: Young Boys -1 asian hcp
 
31 juli
12:00
Herrnas diskus, sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Andrius Gudzius att komma på pallen
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer