Speltips: Hammarby - Maribor 22/7 "Kval till Europa Conference…
Speltips Hammarby - Maribor

Bild från Bildbyrån

Kval till Europa Conference League

När Hammarby besegrade Häcken i finalen av Svenska Cupen vann man inte bara en efterlängtad titel och äran med den utan även en plats i kvalet till Uefas nya, något diffusa, turnering Europa Conference League. Det har länge varit oklart hur det ska se ut, vilka pengar som kommer finnas med och vilken status den kommer få. De flesta frågor har vi fått svar, på andra får vi vänta och se.

En sak är iallafall klart och det är att fotbollssuget runt om i Sverige och Europa inte mättades av EM, snarare tvärtom.

För Hammarbys del hade man såklart kunnat få en betydligt lättare lottning än Maribor som är ett relativt rutinerat lag när det kommer till europaspel och alltid är minst tvåa i den inhemska ligan. Den drog också igång i söndags då Maribor gästade Celje där man snabbt hamnade i underläge innan man kunde vända 2-0 till seger 3-2. Det var dock ingen insats som imponerade utan Maribor ska, enligt rapporterna, ha haft stora problem spelmässigt och Celje dominerade stora delar av matchen.

För Hammarbys del får man ändå säga att säsongen börjat okej. En titel är alltid en titel och även om Billborn fick gå och spelet inte riktigt flutit som förväntat är man, vid vinst i tolfte omgången, bara fem poäng bakom serieledande Malmö. Att man nu har häng på toppen är tack vare en fin resultatrad efter cuptiteln där ett kryss mot Halmstad är enda plumpen. I sina två senaste matcher har man besegrat både Örebro och Degerfors hyfsat bekvämt.

Speltips

Sett över två möten ska Maribor vara det starkare laget. Man ska vara skickligare, mer rutinerade och hyfsat komfortabelt kunna "rulla ut" Hammarby. Jag ser dock tre stora hinder för att det ska hända, åtminstone i den inledande matchen.

I Sverige pratar vi mycket om plastlag kontra gräslag och hur det påverkar matcherna. Den diskussionen finns inte ute i Europa eftersom det knappt spelas någon fotboll på plast där. Det bör vara till en stor fördel för Hammarby. Maribor har såklart haft ett par dagar på sig att träna på, och göra sig bekväm med, plast men det slår såklart inte åratal av detsamma.

Den andra fördelen för Hammarby är en som svenska lag ofta har i de tidiga kvalomgångarna, nämligen säsongsfasen. Maribor spelade sin första tävlingsmatch i söndags medan Hammarby redan hunnit med elva.

Slutligen är Hammarby i bättre form. Man är kanske inte där man vill vara spelmässigt, man har en ny tränare och det är en del som ska slipas på men man har vind i seglen och en rad av positiva resultat och där det fortfarande finns en hel del offensivt sparkapital. Maribor har visserligen också en seger i ryggen och gick bra under försäsongen men det ska ha varit ett frustrerat Maribor som vann senast, ett som inte alls fick spelet att fungera, då på gräs dessutom.

Ska Hammarby vidare på sitt europaäventyr måste man nog vinna det första mötet, för bortamatchen kommer vara en helt annan sak. Detta vet Hammarby och jag skulle bli förvånad om man inte gick för det och gav det en ordentlig chans hemma på Tele2.

Hammarby att vinna spelas till 1,87 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
19 aug.
20:00
Dagens Trippel 19/8
Fotboll
Spel: Trippel
 
19 aug.
20:45
Eupen - Seraing
Jupiler League
Spel: Smail Prevljak gör mål
 
20 aug.
16:00
Dagens Trippel 20/8
Premier League
Spel: Trippel
 
20 aug.
16:00
Leicester - Southampton
Premier League
Spel: Southampton. Pengarna tillbaka vid oavgjort
 
20 aug.
16:00
Everton - Nottingham
Premier League
Spel: Everton Över 5,5 hörnor
 
20 aug.
18:30
Bournemouth - Arsenal
Premier League
Spel: Saka målskytt anytime
 
20 aug.
20:30
Torino - Lazio
Serie A
Spel: Över 2,5 mål
 
21 aug.
15:00
West Ham - Brighton
Premier League
Spel: West Ham över 1.5 mål
 
21 aug.
15:00
IFK Värnamo - IF Elfsborg
Allsvenskan
Spel: 1X & båda lagen gör mål
 
21 aug.
15:00
Leeds - Chelsea
Premier League
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
21 aug.
17:30
IFK Norrköping - AIK
Allsvenskan
Spel: X
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.33)

Premier League 19 augusti 2022

Det är dags för Spikar och skrällar att göra comeback igen på hemsidan. Denna vecka levereras de av Weimer och Limpar som hittat en hel del godbitar. För er som hängde med i ... Läs mer

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik! (v33)

Division 2 17 augusti 2022

Ny vecka och nya tankar kring helgs spel i divison 2 norrland. Friska Viljor går för en ny vinst och Erik för nya pengar in! Spana in Friska Viljors andelsspel och förstås Hajpers ... Läs mer

Presentation Demjan - Ny spelläggare hos Bettingstugan!

12 augusti 2022

Dennis "Demjan" Larsson är klar för Bettingstugans ombudsspel. Detta efter att ha briljerat med egna rader samt andelsspel åt ett annat ombud. Läs hans tankar kring spel och hur ... Läs mer

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!

12 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Bottenstriden

La Liga 11 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer