Speltips: Herning - Esbjerg 16/10 "Om Herning - Esbjerg."
Speltips Herning - Esbjerg

Bild från Bildbyrån

Om Herning - Esbjerg.

Ett av ligans mest formstarka lag tar upp jakten på serieledande Rungsted på tisdagskvällen när Herning tar emot Esbjerg. Herning tar med sig fyra raka segrar till matchen medan Esbjerg bara hunnit med två, och där tror jag det stannar.

Herning

En av dansk hockeys största klubbar verkar ha börjat hitta tillbaka till sin rätta nivå igen. Efter ett par mellanår slutade man tvåa ifjol och trots en inledning som hackade en aning i år har man verkligen fått upp farten.

Man har förstärkt laget väldigt fint, främst med Bau-Hansen och Mads Chrisensen från Dornbirn och Red Bull Munchen. Prestigevärvningar minst sagt, då danska toppspelare såklart är viktiga att få in. På importsidan har man förlängt med helt rätt spelare och känslan är att det är en stabil men tillspetsad trupp som bör ha med topp 3 att göra.

Man inledde säsongen med två raka förluster men har efter det radat upp fina insatser och har fyra raka segrar med 14-3 i målskillnad.

Esbjerg

Strax bakom Herning i tabellen hittar vi Esbjerg. Esbjerg har haft stor spelaromsättning inför säsongen. Man har, välbehövligt, gjort en stor utrensning och i stort sett bytt ut halva truppen. Sticker ut bland nyförvärven gör Adam Cracknell med över 200 NHL matcher och senast i KHL. Han är där på lån och har ännu inte debuterat men är såklart ett nyförvärv man hoppas mycket på.

Esbjerg hänger på hyfsat i tabellen men det känns snarare som en följd av spelschemat än att man hittat någon speciellt hög höjd än. De tre vinster man tagit hitills har alla kommit i möten med bottenlagen.

H2H

Totalt: 3-0-2

I Herning: 1-0-4

Speltips

Det är ofta märkliga möten när de här lagen gör upp. Det är 0-7 hit och 6-1 dit trots att man de senaste åren varit på ungefär samma nivå.

I år känns Herning både vassare och bredare och är i bättre form. Esbjerg har haft svårt mot topplagen i år och känslan är att den nya satsningen är en stor chansning. Herning har en otroligt stabil defensiv, man har tre riktigt bra femmor och har en typ av spets i laget som bara Aalborg och Rungsted stoltserar med. Jag tror att man vinner här och spelar den raka ettan till 1,90 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 okt.
19:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: ö5,5 mål
 
20 okt.
21:00
RB Leipzig - Istanbul Basaksehir
Champions League
Spel: RB Leipzig -1.5
 
20 okt.
21:00
PSG - Manchester United
Champions League
Spel: PSG-vinst & ö 1,5 mål i matchen
 
20 okt.
21:00
Lazio - Dortmund
Champions League
Spel: BLGM & ö 2,5 mål
 
21 okt.
21:00
Ajax - Liverpool
Champions League
Spel: BLGM & Ajax +1,5 hcp
 
21 okt.
21:00
Manchester City - Porto
Champions League
Spel: Porto +2,5 hcp & u 4,5 mål & City flest hörnor
 
12 nov.
20:45
Serbien - Skottland
EM-kval
Spel: -0.75 AH Serbien
 
4 dec.
20:00
IDOL 2020
Idol
Spel: Caspar topp 3
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel till PSG vs Man United

Champions League 19 oktober 2020

Champions League är tillbaka på tisdagskvällen. Nu kan du hämta ett gratisspel hos Betfair Spelbörs. Skapa konto och få 100 kr gratisspel till mötet mellan PSG & Man United. ... Läs mer

Riskfritt spel i Allsvenskan - Djurgården v Malmö

Allsvenskan 19 oktober 2020

Ikväll rullar Allsvenskan vidare med en intressant match på Tele2 Arena. Det är Djurgården som tar emot Malmö FF. Till denna match får alla nya spelare hos Betfair Spelbörs 100 kr ... Läs mer

NYTT SPELBOLAG: Placera valfritt spel i PSG v Man Utd - 100 kronor tillbaka!

Champions League 19 oktober 2020

ONSDAG - Smarkets har fått svensk licens! Detta firar de med att erbjuda en fin kampanj till matchen PSG - Man Utd. Testa deras sida med 100 kronor och få pengarna tillbaka vid ... Läs mer

Riskfritt spel till Inter vs Milan

Serie A 16 oktober 2020

Het match i Serie A under lördagen när Inter & Milan drabbas samman. Till denna match får alla nya spelare hos Betfair Spelbörs 100 kr riskfritt spel. Satsa 100 kronor på matchen ... Läs mer

NYTT SPELBOLAG: Placera valfritt spel i Everton v Liverpool - 100 kronor tillbaka!

Premier League 16 oktober 2020

LÖRDAG - Match mellan Everton och Liverpool och då kommer det nya spelbolaget Smarkets med en fin kampanj. Testa deras sida med 100 kronor och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer