Speltips HV71 – Rögle

Bild från Bildbyrån

En maskin som sakteligen börjar växa fram

Torsdag och SHL-hockey på schemat igen. Vi riktar blickarna mot Jönköping där HV71 tar emot Rögle som börjar växa fram till det topplag man tippades bli inför säsongen.

Rögle fick en svag start på säsongen och inledde med fyra förluster de första sex matcherna, men nu har Cam Abbotts mannar börjat tugga i gång på allvar och insatserna i segrarna mot både Luleå och Oskarshamn var på mycket hög nivå.

Nu åker man till Jönköping där HV71 väntar. Ett lag som liksom i fjol hamnat i en minikris och som ser allt annat än bra ut. Jag tycker Tomas Montén agerar helt utan pondus i sitt ledarskap och det finns ingen tydlig spelidé.

I lördags kom lagets sjätte förlust den här säsongen när man föll mot Leksand med hela 5–2. Varken hemma- eller bortaspelet har fungerat och utöver förstafemman med Anton Strålman, Bobby Nardella, André Petersson, Henrik Borgström och Mattias Tedenby är det inte mycket som är positivt.

I takt med att förlusterna har ramlat in har läget också börjat bli allt mer pressat. Både i sociala medier och i de lokala tidningarna börjar stämpeln om kris sätta sig. Mot ett Rögle som börjar tugga i gång tror jag det kan bli jobbigt och då ska vi trots allt nämna att det fortsatt finns gott om sparkapital i Rögle i spelare som Daniel Zaar, Simon Ryfors och Adam Tambellini som inte riktigt hittat in i säsongen än.

Rögle att vinna under fulltid hittas till hela 2.35 gånger degen hos Bet365, vilket är ett riktigt smaskigt odds i mina ögon. Om inte annat så är det ett väldigt bra värde utifrån förutsättningarna.

Det här ska ängelholmarna lösa under 60 minuter och jag väljer att investera 5 units på den raka tvåan.