Speltips HV71–Växjö

Bild från Bildbyrån

Krisen fortsätter i Jönköping

HV71 var tippat i mitten av många och har fyllt på med spets som Anton Strålman, Mikael Sieppelä, Henrik Borgström Bobby Nardella, men under inledningen på SHL har laget inte alls fått det att stämma och mot Skellefteå kom tredje raka förlusten och femte förlusten totalt. Med andra ord är det ett sargat lag redan nu, vilket lagkaptenen André Petterssons intervju med Lars Lindberg i TV4Play vittnar om.

Jag ser ingen tydlig identitet och nye tränaren Tomas Montén fortsätter bara med sitt svammel om att "Vi måste bli bättre". Det brukar sällan sända bra signaler och jag tror redan nu att han är rejält pressad. Han har aldrig lyckats som huvudtränare i ett klubblag och jag ser heller inte att han är på väg att göra det nu.

Nu väntar derby på hemmais och inte lär det bli lättare där. Växjö har sett starka ut under inledningen på säsongen och är så där grisiga och svåra att möta även i år. Visserligen blev det förlust efter förlängning mot Timrå senast, men starten får trots allt ses som väl godkänd utifrån vilka lag man mött. Marcus Sylvegård har blivit den fullträff som sportchef Henrik Evertsson hoppades på och han har fortsatt på den inslagna vägen från slutet på förra säsongen.

HV71 starka hemma, säger ni? Ja, vanligtvis är man det, men med så pass många förluster i ryggen tror jag snarare det är press att komma ut och prestera i ett derby. Jag finner därför väldigt fint värde i Växjö inklusive förlängning och straffar till fina 1.98 hos Betsson. Inte nog med att jag tycker att Växjö har ett bättre lag, man har också betydligt bättre självförtroende och har därtill vunnit de senaste fyra av fem derbyna sinsemellan.

Växjö moneyline till 1.98 gånger pengarna spelas således till hela 6 units. Som alltid säger jag lycka till vid rygg.