Speltips IEM Dallas

Bild från Bildbyrån

Maxspel i IEM Dallas!

CS2-turneringen IEM Dallas är i full gång, och jag presenterar här ett vinnarspel.

Turneringen är som sagt igång och alla lag har spelat åtminstone en match, vissa två. Under dessa matcher har en del lag avancerat medan andra har eliminerats från turneringen. Jag kommer att lägga mitt fokus på Team Spirit för att vinna IEM Dallas 2024.

Team Spirit har hittills endast spelat en match, vilken de vann övertygande mot FlyQuest med 13-1. Senast de hade en liknande start var i Katowice, där de fortsatte att dominera hela turneringen och slutligen tog hem titeln. Jag tror på en liknande utveckling även här.

När Spirit är i form, framförallt deras unga stortalang donk, är de oslagbara. Sedan Katowice har det varit lite mer upp och ner för Spirit, men de förblir otroligt starka och rankas fortfarande som ett av världens bästa lag.

Jag tror att Spirits största utmanare i den här turneringen kommer att vara FaZe och Vitality. Jag har inte samma förtroende för MOUZ, trots att de nyligen har varit starka och vunnit ett par turneringar i rad. De imponerade inte i början av IEM Dallas, och det är en utmaning att bibehålla en hög nivå över flera turneringar. Jag tvivlar på att MOUZ har vad som krävs för att upprepa ännu en stark turnering. Sedan har vi Navi, som jag har lite förtroende för, trots att de vann den senaste majorn. Samtliga spelare nådde sin topp under samma turnering, och både de och alla andra är medvetna om att det kommer att vara svårt för dem att nå samma nivå här, vilket även blev tydligt i ESL Pro League där de inte såg speciellt bra ut. Virtus.pro kan möjligen ses som en outsider, men även de har haft en tveksam start i CS2, och detsamma gäller för deras senaste nyförvärv electroNic.

När det gäller FaZe och Vitality, så är FaZe naturligtvis ett lag man aldrig bör underskatta, och de tenderar alltid att gå långt i turneringar de deltar i. Men frågan är om de är på samma nivå som Spirit, förutsatt att Spirit och donk kan fortsätta leverera? Jag tror inte det. Detsamma gäller för Vitality, som visade viss osäkerhet i sin första match mot Monte, även om de förbättrade sig mot G2. Men G2 är för närvarande inte en verklig utmanare, särskilt då de spelar med en stand-in. Det finns fortfarande frågetecken kring Vitality, som inte har utmanat om titlar på ett tag.

Speltips & odds

Därför faller mitt val på Spirit som vinnare. Det kan möjligen vara något förhastat och tro att de kommer dominera och bibehålla en hög nivå genom hela turneringen baserat på en match. Men de såg verkligen starka ut, spelade med ett grymt självförtroende, och det är troligtvis bara en tidsfråga innan Spirit återigen når sin toppform och vinner en titel. Jag tror det sker här.

  • Jag spelar på att Spirit vinner IEM Dallas till oddset 3.75 hos Unibet, och jag väljer att slänga in ett maxspel. Notera att marknaden öppnas och stängs hela tiden, beroende på om det är en match som är live, och därefter kommer oddsen också att justeras under turneringens gång.
IEM Dallas