Speltips IFK Norrköping - IK Sirius

Bild från Bildbyrån

God segerchans

Peking fortsätter tappa pinnar och mark i toppen. Men nu när ett stukat Sirius gästar måste väl ändå en trea spelas in?

Speltips

Norrköping startade som bekant Allsvenskan med tre raka torsk. Men sedan spelade man upp sig och gick in i en finfin streak. De tre senaste matcherna är dock vinstlösa även om förlusten mot Bajen går att ursäkta. Peking har svårigheter att hålla tätt bakåt men absolut inga problem att göra mål framåt. Tror Norrköping hittar tillbaka till vinnarspåret nu när ett sargat Sirius kommer på besök. Oklart i skrivandets stund om Dagerståls korttidskontrakt kommer förlängas eller inte- löper ut sista juni- och på det har man nyligen sålt Abdulrazak. De Brito långtidsskadad. Tycker ändå tillgänglig trupp ska vara stark nog för att stå för en bra prestation här. Tycker man kom till fler målchanser än vad jag förutspått när man sist spelade den tuffa bortamatchen mot Mjällby (1-1).

Sirius har problem till den här matchen. Zeidan verkar klar för MFF och uppgavs sjuk i senaste matchen. Kommer nog inte till spel va? Shabani avstängd på det och likaså Mathisen. Larson och Sugita missade även sist och är osäkra kort och på det några långtidsskador på andra gubbar. Känns inte som denna omgång är den omgången där Sirius åker och tar skrällpoäng på bortaplan mot ett storlag. Men mål framåt kan man säkert lösa ändå sett till hur svajiga Peking varit bakåt och sett till hur många mål Sirius ändå gjort under säsongen och i synnerhet mot slutet. Kouakou är fortsatt het på topp och gör kassarna. I Sirius tre senaste matcher har man målskillnaden 6-8 och har löst 2-2 borta mot AIK, en snöplig 3-4-förlust borta mot Häcken med sent avgörande och så sist 1-2 hemma mot Göteborg.

Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen spelas till 2.21 hos Pinnacle. Pekingvinst & båda lagen gör mål till odds strax över 3 kan även prövas för den modigare.