Speltips: Juan Martin del Potro - Federico Delbonis 8/2 "The Tower…
Speltips Juan Martin del Potro - Federico Delbonis

Bild från Bildbyrån

The Tower of Tandil

En av de största tennistalangerna vi någonsin skådat ska återigen frälsa publiken med sin närvaro. Efter nästan 3 års skadefrånvaro är Juan Martin del Potro tillbaka. Motståndet i denna match är den goda vännen Federico Delbonis. Rost lär infinna sig, men den forna världstrean är klar favorit i denna match om han når upp till någorlunda nivå - och vi har ett grovt felsatt odds att attackera.


Han är en av få spelare som brutit dominansen som "Big Three" haft över de senaste två decennierna.

När Juan Martin del Potro vann US Open 2009 var en ny storstjärna född, och en man som skulle kunna konkurrera kraftigt om Grand Slam-titlar med Big Three på samtliga underlag. Men kroppen har svikit honom, gång på gång.

Upprepade skadeuppehåll har förstört karriären för "The Tower of Tandil", som genomgått flera handledsoperationer, och nu knäoperationer.

En liten halkning på det brittiska gräset 2019 visade sig ödesdiger, och Del Potro har tvingats till åtskilliga operationer och rehabsessioner i sitt försök till en comeback.

33-åringen sade själv i en intervju att han inte är säker hur hans kropp kommer hålla upp och ifall en comeback fortfarande är möjlig, så detta kan vara hans sista match på hemmaplan i karriären.

Med sin enorma serve och den hårdaste forehanden touren har skådat, så är också den 198cm långa argentinaren extremt bra från baslinjen, smart, och rör sig inte som en man med hans längd och kilon att bära på.

Delpo kan spela alla underlag, och är mycket bra även på grus, där han senast 2018 gick till semifinal i Roland-Garros.

Federico Delbonis är en grusspecialist av rang, med 442 vinster och över 650 matcher på underlaget i karriären.

Ifjol spelade 31-åringen nästan enbart grusturneringar, och med extrem framgång. 29-13 blev facit, med åttondelsfinaler i Madrid Masters och Roland-Garros, samt en kvartsfinal i Rome Masters.

Till följd av fjolårets fina resultat har han också nått sin högsta världsranking sedan karriärsbästa 2016, och huserar just nu som 42:a i världen. Med sin tunga vänsterserve och forehand dikterar han helst poängen från baslinjen.

Problemet för Delbonis är dock att han inte är så rörlig för sina 193cm, och har en enormt tidskrävande backswing på sin forehand. Under tidspress hinner han inte reagera i tid, vilket också är anledningen till hans horribla statistik utanför gruset.

Här i Buenos Aires har Federico haft stora problem med pressen att prestera på hemmaplan, och på tolv försök har han endast vunnit två matcher i rad tre gånger, senast 2018 med sitt hittills bästa resultat (semifinal).

Den gode vännen Del Potro kommer ha ett publikstöd utan dess like, besitter mer kraft på alla grundslag, bättre defensiv och rörelseförmåga samt mental styrka. När han väl kommit över rosten ska han vara alldeles för bra för sin landsman.

Trots tveksamheten som råder kring hans fysik har bolagen gått alldeles för långt här, the Tower of Tandil har mycket fina chanser att vinna denna match.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
28 sep.
19:00
Björklöven - Vita Hästen
HockeyAllsvenskan
Spel: Björklöven -1.5
 
28 sep.
19:00
Östersunds IK - AIK
HockeyAllsvenskan
Spel: AIK vinner
 
28 sep.
19:00
Östersund–AIK
HockeyAllsvenskan
Spel: AIK fulltid
 
29 sep.
19:00
Rögle–Malmö
SHL
Spel: Rögle fulltid
 
6 okt.
18:45
Malmo FF - Union Berlin
Europa League
Spel: Union Berlin vinner
 
7 okt.
19:00
Detroit Red Wings
NHL
Spel: Red Wings Över 84,5 poäng
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Bottenstriden

Serie A 14 september 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer