Speltips Leksand–Rögle

Bild från Bildbyrån

Kommer tredje raka förlusten här?

SHL rullar på i en rasande takt och på torsdagskvällen väntar möte mellan Leksand och Rögle – där vi tar ställning.

SM-guldjagande Rögle har inlett säsongen starkt, efter att ha vänt underläge mot Malmö och fått med sig en poäng hem borta mot Örebro. Inte nog med att man fått utdelning poängmässigt, spelet har också sett väldigt lovande ut och framförallt tycker jag mig se en helt annan stabilitet hos ängelholmarna jämfört med i fjol.

Lika muntert är det inte i Dalarna, där Leksand fått en tuff start på säsongen med dubbla förluster och tappade ledningar mot Örebro respektive Frölunda.

Det fanns vissa frågetecken för Leksand inför säsongen och de lär inte ha blivit mindre efter den här starten. Bland utropstecknen finns Marek Hrivik som har levererat direkt i inledningen av SHL, trots sin svajiga försäsong. Men däremot har varken storstjärnan Max Veronneau eller målmaskinen Carter Ashton kommit i gång under inledningen.

Levererar inte offensiven så kommer Leksand få svårt att vinna matcher, inte minst nu när backsidan är så tunn utan Matt Caito. I dagsläget har man endast fyra backar som är ordinarie på SHL-nivå, resten gör sina första minuter i finrummet. Lägg därtill att forwarden Justin Kloos åkte på en ny allvarlig skada och kommer att bli borta mellan 6-8 veckor.

Med den här starten, pressen som redan finns så kommer hemmamatch mot Rögle inte särskilt lägligt. Ängelholmarna har en oerhört bred offensiv och duktiga målvakter och jag tror man löser en seger under ordinarie tid.

SPELTIPS LEKSAND VS RÖGLE 19/9

Den raka bortasegern står i finfina 2.24 gånger degen och klickas till hela 5 units hos Betsson.