Speltips: Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor 28/1 "Den bättre…
Speltips Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor

Bild från Bildbyrån

Den bättre spelaren

Vid sidan av den stora Challenger 100-turneringen i Quimper spelas det även fortsatt tennis i Turkiet. Spelarna byter dock underlag här från inomhusbanor till grus, vilket för de allra flesta blir årsdebut på underlaget. I första omgången ser vi Leonardo Mayer möta Tallon Griekspoor. Vem vinner matchen?

Leonardo Mayer hade inget bra år ifjol, och 2020 slutade med ett fiasko för den forne 35-rankade argentinaren, som halkade utanför topp 100-rankingen för första gången på nästan fyra år.

Det blev bara 17 spelade matcher under pandemiåret för 33-åringen, varpå hela tolv av dessa slutade med förlust. Inte ens på grus, där specialisten Mayer har spelat 538 matcher i karriären, gick det något vidare. Facit där blev fyra vinster och sju förluster, samt ett misslyckande att kvala sig in till Roland-Garros.

Med en tung förstaserve bygger argentinaren upp mycket av sitt spel, men han kan ofta vara mycket ojämn.

En bättre start på året kommer krävas i Mayers första match för säsongen då Tallon Griekspoor står för motståndet. Den 24-årige holländaren har otroligt mycket tennis i kroppen, men det är frustrerande sällan som han får utlopp för det.


Genom åren har han exempelvis stått för helt sensationella skrällar, såsom att besegra den trefaldige Grand Slam-mästaren Stanislas Wawrinka i Rotterdam år 2018. Året efter följdes den segern upp med ännu en monsterprestation när 11-rankade Karen Khachanov fick säga tack och adjö.

Hade Griekspoor kunnat vara jämnare i sina prestationer hade han befunnit sig betydligt högre upp i rankingsystemet än sin nuvarande ranking som 155:e bästa spelare i världen.

Det var alltjämt en mycket ojämn holländare som ställde upp i Istanbul, med flertalet dubbelfel och enkla missar. Trots tre matchbollar lyckades 24-åringen inte lägga den 36-årige Soeda Go i säng och förlorade i ett avgörande tiebreak i åttondelsfinalen.

Tallon är känd för sina prestationer mot de allra bästa, här i bild efter en gastkramande tre-setsförlust mot den forne världsettan Andy Murray.


Han må vara ojämn, men Griekspoor är alltjämt den betydligt starkare spelaren jämfört med Mayer just nu, och visade upp stundtals briljant tennis i Istanbul. Argentinaren har däremot varit direkt svag länge nu, och gör dessutom säsongsdebut. Till nuvarande odds väljer vi således tacksamt Tallon.

Gilla rek om du håller med Sebastian Nehring

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
13 apr.
21:00
Chelsea - Porto / PSG - Bayern München
Champions League
Spel: Över 2 mål / PSG eller Bayern vinner
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer