Speltips Leverkusen - Hoffenheim

Bild från Bildbyrån

Schick skickar bollar i mål

Bayer Leverkusen tar ikväll emot Hoffenheim i tyska Bundesliga. Det är en drabbning mellan två offensiva lag. Mål i plural är att vänta och därmed blir mitt spel att Leverkusens målspruta Patrik Schick gör mål i matchen till oddset 2.05 på Bethard.

Leverkusen som i skrivande stund ligger trea i ligan är ett målglatt lag. 37 mål på 15 matcher gör dem till ligans näst målfarligaste lag. Endast Bayern har gjort fler. Hemma har man gjort 17 mål på 7 matcher vilket motsvarar 2,5 mål/match. Ska man följa den trenden så kommer man att göra minst 2-3 mål på Hoffenheim. Om så blir fallet så är det högst sannolikt att lagets stora stjärna tillika doldisen Schick hamnar i målprotokollet. Jag skriver doldisen då de flesta nog inte tänker på att han vann skytteligan under EM samt ligger 2a i Bundesligas skytteliga med 14 mål på 12 matcher. Schick är en komplett forward som är lika vass med fötterna som med huvudet. Han är dessutom väldigt rörlig och tar sig till många bra lägen. Utöver det är han straffskytt. Schick backas upp av skickliga passingsspelare som med lätthet sätter honom i lägen med fina passningar. Ja, då jag tror att Leverkusen producerar minst 2 mål i denna match ter det sig naturligt att Schick står för något av dem.

Hoffenheim är ett av seriens formstarkaste lag och kommer till spel med 4 raka segrar i bagaget. Precis som Leverkusen är Hoffenheim offensivt balanserade. Detta spelsätt leder dessvärre till att man släpper in en hel del mål. På bortaplan har laget släppt in 16 mål på 8 matcher vilket motsvarar 2 insläppta/match. Det är alltså i fas med att Leverkusen snittar över 2 gjorda mål/match. Jag tror att Leverkusen kommer att dominera denna match och att det kommer att finnas gott om möjligheter för Schick att öka på sin målskörd. GL!