Speltips Manchester City - Inter

Bild från Bildbyrån

Kombinationsspel i finalen

En spännande höjdpunkt väntar oss inom fotbollens finrum i Europa när vi närmar oss den sista matchen - ingen mindre än Champions League-finalen som ska äga rum på lördag klockan 21:00. Det är en prestigefylld drabbning mellan de framstående klubbarna Manchester City och Inter.

Manchester City har verkligen imponerat stort den här säsongen. De säkrade segern i Premier League på ett relativt bekvämt sätt. Trots att Arsenal förtjänar en eloge för att de länge utgjorde det enda laget som kunde utmana City i toppen, lyckades de inte hota deras dominans tillräckligt. Tyvärr för City missade de att vinna ligacupen, som istället togs hem av lokalrivalen Manchester United. Däremot lyckades de besegra just United i en spännande FA-cupfinal och tog hem segern med 2-1. Därmed står Manchester City inför möjligheten att vinna den eftertraktade trippeln och bli det andra laget i England att göra det, precis som deras rival Manchester United gjorde säsong 98/99.

Manchester City spelar sin andra Champions League-final på tre år - vinner man den här gången?

Inter har också haft en synnerligen framgångsrik säsong och att nå finalen i Champions League säger allt om deras prestationer. Dessutom säkrade de en bekväm fjärdeplats i Serie A-tabellen, vilket var målet hela tiden med tanke på att Napoli dominerade ligan fullständigt. Förutom detta vann Inter även Coppa Italia genom att besegra Fiorentina i finalen i slutet av förra månaden. Vi får inte heller glömma att nämna Inters strålande form då de har vunnit 11 av sina 12 senaste matcher.

Inför den här efterlängtade finalmatchen har jag valt att lägga ett kombinationsspel. Jag kombinerar Manchester City-seger med antalet mål i matchen.

Personligen tror jag starkt att detta är året för Manchester City och att de äntligen kommer att ta hem den efterlängtade Champions League-titeln. Framför allt Pep Guardiola, som har kämpat hårt både med Bayern München och Manchester City, för just detta ögonblick. Nu är han tillbaka i finalen med City för andra gången, men den här gången har han ett ännu starkare lag och en spelare som Erling Håland som toppar lagets anfallsstyrka. Manchester City är helt enkelt för överlägsna för att något lag i Europa ska kunna mäta sig med dem, och detta inkluderar naturligtvis även Inter. City har redan visat sin styrka genom att dominera över andra starka motståndare som Bayern München och Real Madrid.

City vinner, men siffrorna hålls nere

Jag kombinerar mitt spel på att Manchester City vinner med antalet mål i matchen och väljer under 3.5 mål. Jag har en stark känsla av att finalen kommer att vara målsnål. Båda lagen kommer att vara taktiskt inriktade och lägga extra fokus på sitt försvarsspel, särskilt Inter, som definitivt inte vill hamna i ett tidigt underläge mot Manchester City. Om så skulle ske kommer City att kontrollera matchen och avsluta den med ytterligare ett eller två mål, för att sedan döda matchen genom ett stort bollinnehav. Och vi alla vet hur otroligt skickliga dom är på just den biten.

Så mitt spel är att Manchester City vinner och att antalet mål i matchen blir under 3.5. Jag tror att denna kombination kommer att fungera utmärkt i finalen. Jag tror att City vinner med antingen 1-0 eller 2-0. Visst har Inter haft en bra säsong, men de når inte riktigt upp till samma nivå som Manchester City, inget lag i Europa gör det rättare sagt. Vi får 2.18 gånger pengarna, och jag använder Expekts "Bet Builder" för att skapa mitt kombinationsspel.

Kampanj till Champions league

Man City Inter

Betway superboost: Man City - Inter 5.50x pengarna!

Champions League 8 juni 2023

LÖRDAG: Det har blivit dags för finalen av Champions League! Man City mot Inter i en gastkramande match. Båda lagen har imponerat under turneringen men vi har en solklar favorit i ... Läs mer