Speltips: Marie Bouzkova - Vera Zvonareva 28/6 "Käka gräs"
Speltips Marie Bouzkova - Vera Zvonareva

Bild från Bildbyrån

Käka gräs

Wimbledon är tillbaka efter 2 års uppehåll! I den första omgången av den anrika grästurneringen ställs Marie Bouzkova mot Vera Zvonareva. Veteranen har betydligt mer erfarenhet på underlaget, och tar hem segern?


Marie Bouzkova är av vissa känd som "The Wall". Den 22-åriga tjeckiskan gjorde stora rubriker när hon för två år sedan gick hela vägen till semifinal i den stora Premier-turneringen Rogers Cup i Toronto - och vann första set med 6-1 mot Serena Williams. Bouzkova är en ren hard court-spelare med exceptionellt försvar och uthållighet, vilket är det hon vinner sina matcher på.

Formen i år har varit stark på hard court, där hon var ett set från titeln i Phillip Island Trophy och följde upp med en semifinal i Guadalajara. 22-åringens spel lämpar sig inte alls för grus och hon förlorade där fyra av fem matcher.

På gräset är Marie oerfaren, och när hon stött på kompetent motstånd har det gått illa båda gånger, med klara förluster i raka set mot Katie Boulter samt Coco Vandeweghe.

Bouzkova är stark defensivt, men inte särskilt framgångsrik på gräs.


Sakta men säkert har den forna världstvåan jobbat sig tillbaka mot toppen. Efter mammaledighet har Vera Zvonareva växt för varje år som gått, och är nu tillbaka innanför top-100 på rankinglistan.

37-åringen har en bra serve, flacka grundslag, konstruerar sina poäng intelligent samt effektivt och tar gärna kommandot i bollduellerna.

Under 2021 har formen varit stark, med en semifinal inomhus i St. Petersburg och även en åttondelsfinal i Rom på gruset, som är långt ifrån ryskans bästa underlag.

På gräs har hon en Wimbledon-final i bagaget och ett 42-20 facit, med förluster mot nästintill enbart absoluta elitspelare eller legender såsom Kim Cljisters, Serena Williams och Angelique Kerber.

Zvonarevas spelstil passar mycket bra på gräset.

Mot kompetent gräsmotstånd har Bouzkova fått vika ner sig med besked under sin karriär, och det är precis vad Zvonareva är. Formen är fin och det har oftast krävts tennisvärldens allra finaste spelare för att slå ryskan på gräs.

Även vid 37 års ålder ska hon vara betydligt klarare favorit i denna matchen än hon är, och värde hittas.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer