Speltips: Melodifestivalen 2022 - Semifinal 1 5/3 "Suave"
Speltips Melodifestivalen 2022 - Semifinal 1

Bild från Bildbyrån

Suave

Sista stoppet före årets Melodifestival-final är semifinalveckan, tidigare känd som andra chansen. Formatet är omgjort från dueller till gruppspel, där de åtta bidragen delas in i två grupper om fyra. I den första semifinalen återfinns Alvaro Estrellas "Suave", som har goda chanser att ta sig till final.


Slutskedet i Melodifestivalen 2022 är här, och i det nya semifinalformatet blir det förhoppningsvis lite mer rättvist än det tidigare duellformatet, där man kunde se några riktiga jordskredssegrar. Av de två semifinalerna kommer vi fokusera på semifinal 1, där startfältet är följande:

  1. Tone Sekelius - My Way
  2. Alvaro Estrella - Suave
  3. Danne Stråhed - Hallabaloo
  4. Anna Bergendahl - Higher Power

Storfavoriten att sluta top 2 och således gå till final står i 1.20 eller lägre i denna semifinal, och det är naturligtvis den folkkära Anna Bergendahl som innehar detta favoritskap. Även om "Higher Power" inte alls lever upp till "Ashes to Ashes" eller "Kingdom Come" finns den sedvanliga country-klingen där och låten är bra.

I sin deltävling 4 var hon finaltippad men kom trea efter Medina chockvann den andra röstomgången med "In i dimman" - och tog sig direkt till final till 7 gånger pengarna. Med sina 73 poäng i deltävlingen fick Anna flest av detta sällskap och det ska mycket till om hon inte ska vara vidare till final.

Den andra åtråvärda finalplatsen står således mellan Estrella, Stråhed och Sekelius. I den första deltävlingen fungerade inte hjärtrösterna och endast telefonröster räknades, vilket i mitt tycke var en stor anledning till att Danne Stråheds folklåt gick till semifinal.

Bidraget gör en glad, och Danne säljer det fantastiskt på scenen, men i denna grupp lär han få det svårt.

Tone Sekelius "My Way" är en riktig power-låt med en extraordinär klänning i Conchita Wurst-klass. Men hon får mycket hjälp av sina background singers i detta bidrag, och scennumret händer det inte mycket i förutom fistpumping och en avskalning av den gigantiska klänningen.

Med sina 62 poäng i den andra deltävlingen var hon den sista som knep en semifinalplats där.

Slutligen har vi "Suave" av Alvaro Estrella. Det är eld, sensuell dans, ruggigt beat och hans hittills bästa bidrag i Melodifestivalen. Estrella brukar gå bra i Mello med sina catchy latino-låtar, och han har också två raka finalplatser från just andra chansen i bagaget.

2020 tog han och Mendez sig vidare med "Vamos Amigos" och ifjol gick hans soloframträdande "Baila Baila" till finalen med flest röster av samtliga Andra chansen-bidrag. Årets bidrag har gått varmt på Spotify och streamats strax över en miljon gånger, en siffra endast Theoz har slagit.

Den stora kampen bakom Bergendahl lär stå mellan Sekelius och Estrella i denna semifinal, och i deltävling 2 där båda deltog var det Estrella med sina 69 poäng som slog Tone med hela 7 poäng, trots en svag 3:a i telefonomröstningen medan Sekelius fick en 10:a.

Där väljer vi klart Estrellas sida, denna låten hör hemma i årets final.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer