Speltips: Melodifestivalen 2022 - Slutsegrare 12/3 "Hold tight, Hold…
Speltips Melodifestivalen 2022 - Slutsegrare

Bild från Bildbyrån

Hold tight, Hold tight

Snart skall det avgöras. Melodifestivalen intar Avicii för sista gången i år, och en slutvinnare samt Sveriges representant för Eurovision Song Contest 2022 skall utses. Mycket har hunnit hända under de första fyra veckornas deltävlingar, och oddsen har rört sig dramatiskt till fördel för ett bidrag i synnerhet. Kommer favoriten hålla för trycket?

Ja, sedan jag skrev mitt tips om årets slutvinnare har en majoritet av de jag tippade till final eller semi också gått dit. Några överträffade alla förväntningar, medan andra var rejäla besvikelser.

Årets största överraskning var Cornelia Jakobs, som jag tippat till semifinal före tävlingens början. Inför Mello stod hon i över 40(!) gånger pengarna att vinna Sångfågeln - nu står hon som oddsfavorit till 2.00 eller lägre.

Hold me closer
Although you'll leave before the sunrise
I'll be bleeding, but don't you mind, I'll be fine

Med "Hold me closer" beskriver Cornelia en jobbig period i hennes liv, mitt uppe i en tuff break up, vilket hon lyckas leverera med enastående skörhet och inlevelse på scenen. Rösten är raspig, känslosam, och slående vacker.

Scennumret är avskalat, med endast en "sol" och Cornelia på scenen, men det behövs inte mer. Sången har verkligen själ, och den gick rakt in i svenska folkets hjärtan, som skickade bidraget direkt till final.

Det enda bidraget från andra chansen (nu semifinal) som har vunnit slutfinalen under Melodifestivalens historia är Robin Stjernbergs "You" från 2013, och det är snarare ett mirakulöst undantag än regel.

De som huvudsakligen kommer göra upp om sångfågeln här är de direktkvalificerade.

Huvudkonkurrenten och tillika andrafavorit till strax över dubbla degen är den otroligt folkkära Anders Bagge. Sverige hade aldrig sett idoljurymedlemmen framföra ett uppträdande på detta vis förut, och med "Bigger than the universe" levererade han stort.

Men trots att låten är ruggigt stark och Anders sjäv närmast en ikon som kommer få otroligt mycket telefon och hjärtröster - så finns det faktorer som kan komma att stå ivägen för en slutseger:

  1. Den internationella juryn har halva makten. Visst kommer Bagge ha stor chans att få flest röster i Sverige, men det finns håligheter, och utan den ikonstatus som han har nationellt kommer juryn ha andra favoriter i tävlingen.
  2. Sången är inte helt klockren. Vissa toner sitter inte perfekt, vilket inte heller krävs, men det märks av.
  3. Scennumret är (LED-skärmen åsido) direkt svagt. Ingen rörelse eller interaktion med publiken alls, och till viss del saknas också inlevelsen.

Både LIAMOO och Klara Hammarström levererade catchy låtar, men svaga scennummer och det saknas det där lilla extra för att på riktigt kunna utmana om sångfågeln. Längre ner i fältet var Medina en dunderhit med "In i dimman" vilken kommer bli en stor sommarplåga, men även duon får svårt att hota om slutsegern.

Cornelia Jakobs bidrag behövs det dock inget svenskhjärta eller inblick i den svenska kulturen för att bli förälskad i. Hennes "Hold me closer" är egentligen det enda bidraget i årets upplaga som håller internationell klass. Detta skulle kunna bli en potentiell Eurovision-vinnare.

Även om hon hitills "bara" är tredje mest streamad i Sverige bakom Bagge och Medina, lär en juryvinst vara ett faktum, och en topplacering i telefonomröstningarna vara att vänta.

Samtliga andra spelbolag med odds på eventet har Jakobs som klar favorit, med 1.75 hos Kambi/Betsson-group i skrivande stund, Betway är nere på 1.66 och Bet365 är nere så lågt som 1.57 gånger pengarna. Någonstans runt 1.50 bör också detta spelet stå med allt sagt, och till finfina 2.00 måste vi således skynda oss - innan oddset lämnar oss i soluppgången.

Grym bonus från ComeOn!

Jag passar även på att tipsa om ComeOns bonus. Klicka här så får du inte mindre än fyra bonusar i ett! En riktigt grym bonus på totalt 1440 kronor in i fickan.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
26 juni
14:59
Dagens Trippel 26/6
Allsvenskan
Spel: Trippel
 
26 juni
15:00
Mjällby AIF - IFK Norrköping
Allsvenskan
Spel: X (pengarna åter vid hemmavinst)
 
26 juni
15:00
Hammarby IF - BK Häcken
Allsvenskan
Spel: Hammarby -0,5 asian hcp
 
26 juni
18:00
Molde - Jerv
Eliteserien
Spel: Molde vinner och håller nollan
 
26 juni
18:00
Ham Kam - Sarpsborg
Eliteserien
Spel: Sarpsborg över 5.5 hörnor
 
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer