Speltips: Melodifestivalen 2022 - Slutsegrare 12/3 "Hold tight, Hold…
Speltips Melodifestivalen 2022 - Slutsegrare

Bild från Bildbyrån

Hold tight, Hold tight

Snart skall det avgöras. Melodifestivalen intar Avicii för sista gången i år, och en slutvinnare samt Sveriges representant för Eurovision Song Contest 2022 skall utses. Mycket har hunnit hända under de första fyra veckornas deltävlingar, och oddsen har rört sig dramatiskt till fördel för ett bidrag i synnerhet. Kommer favoriten hålla för trycket?

Ja, sedan jag skrev mitt tips om årets slutvinnare har en majoritet av de jag tippade till final eller semi också gått dit. Några överträffade alla förväntningar, medan andra var rejäla besvikelser.

Årets största överraskning var Cornelia Jakobs, som jag tippat till semifinal före tävlingens början. Inför Mello stod hon i över 40(!) gånger pengarna att vinna Sångfågeln - nu står hon som oddsfavorit till 2.00 eller lägre.

Hold me closer
Although you'll leave before the sunrise
I'll be bleeding, but don't you mind, I'll be fine

Med "Hold me closer" beskriver Cornelia en jobbig period i hennes liv, mitt uppe i en tuff break up, vilket hon lyckas leverera med enastående skörhet och inlevelse på scenen. Rösten är raspig, känslosam, och slående vacker.

Scennumret är avskalat, med endast en "sol" och Cornelia på scenen, men det behövs inte mer. Sången har verkligen själ, och den gick rakt in i svenska folkets hjärtan, som skickade bidraget direkt till final.

Det enda bidraget från andra chansen (nu semifinal) som har vunnit slutfinalen under Melodifestivalens historia är Robin Stjernbergs "You" från 2013, och det är snarare ett mirakulöst undantag än regel.

De som huvudsakligen kommer göra upp om sångfågeln här är de direktkvalificerade.

Huvudkonkurrenten och tillika andrafavorit till strax över dubbla degen är den otroligt folkkära Anders Bagge. Sverige hade aldrig sett idoljurymedlemmen framföra ett uppträdande på detta vis förut, och med "Bigger than the universe" levererade han stort.

Men trots att låten är ruggigt stark och Anders sjäv närmast en ikon som kommer få otroligt mycket telefon och hjärtröster - så finns det faktorer som kan komma att stå ivägen för en slutseger:

  1. Den internationella juryn har halva makten. Visst kommer Bagge ha stor chans att få flest röster i Sverige, men det finns håligheter, och utan den ikonstatus som han har nationellt kommer juryn ha andra favoriter i tävlingen.
  2. Sången är inte helt klockren. Vissa toner sitter inte perfekt, vilket inte heller krävs, men det märks av.
  3. Scennumret är (LED-skärmen åsido) direkt svagt. Ingen rörelse eller interaktion med publiken alls, och till viss del saknas också inlevelsen.

Både LIAMOO och Klara Hammarström levererade catchy låtar, men svaga scennummer och det saknas det där lilla extra för att på riktigt kunna utmana om sångfågeln. Längre ner i fältet var Medina en dunderhit med "In i dimman" vilken kommer bli en stor sommarplåga, men även duon får svårt att hota om slutsegern.

Cornelia Jakobs bidrag behövs det dock inget svenskhjärta eller inblick i den svenska kulturen för att bli förälskad i. Hennes "Hold me closer" är egentligen det enda bidraget i årets upplaga som håller internationell klass. Detta skulle kunna bli en potentiell Eurovision-vinnare.

Även om hon hitills "bara" är tredje mest streamad i Sverige bakom Bagge och Medina, lär en juryvinst vara ett faktum, och en topplacering i telefonomröstningarna vara att vänta.

Samtliga andra spelbolag med odds på eventet har Jakobs som klar favorit, med 1.75 hos Kambi/Betsson-group i skrivande stund, Betway är nere på 1.66 och Bet365 är nere så lågt som 1.57 gånger pengarna. Någonstans runt 1.50 bör också detta spelet stå med allt sagt, och till finfina 2.00 måste vi således skynda oss - innan oddset lämnar oss i soluppgången.

Grym bonus från ComeOn!

Jag passar även på att tipsa om ComeOns bonus. Klicka här så får du inte mindre än fyra bonusar i ett! En riktigt grym bonus på totalt 1440 kronor in i fickan.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
3 okt.
20:30
Brendan Dolan - Stephen Bunting
Dart
Spel: Stephen Bunting kastar över 2.5 180s
 
3 okt.
22:30
Peter Wright - Kim Huybrechts
Dart
Spel: Peter Wright vinner och kastar flest 180s
 
3 okt.
23:00
Michael van Gerwen - Gary Anderson
Dart
Spel: Michael van Gerwen kastar flest 180s (pengarna tillbaka vid oavgjort)
 
4 okt.
20:00
Madars Razma - Ryan Searle
Dart
Spel: Ryan Searle O1.5 180s
 
6 okt.
18:45
Malmo FF - Union Berlin
Europa League
Spel: Union Berlin vinner
 
7 okt.
19:00
Detroit Red Wings
NHL
Spel: Red Wings Över 84,5 poäng
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"

30 september 2022

Anders Limpar har spelat för Sverige både i VM och EM. Han är svensk mästare, englesk mästare och vunnit både guldbollen, FA-cupen och ligacupen. Med andra ord vet Anders vad som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.39)

Premier League 29 september 2022

Det är dags för en ny kupong på Stryktipset och nu får vi mycket Premier League och hela 15 miljoner i jackpot. Läge att sätta 13 rätt? Då krävs det bra spikar och skrällar. ... Läs mer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

100% upp till 5000 kronor » Läs om Hajpers nya Ultrabet!

26 september 2022

Ny stor bonus från Hajper ger spelaren två val. Atningen 100% upp till 5000 kronor eller hela 500 kronor i ett Ultrabet från idag måndag. Läs allt om deras ultrabet som ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer