Speltips: Melodifestivalen Final 2021 13/3 "Tot-on-Top"
Speltips Melodifestivalen Final 2021

Bild från Bildbyrån

Tot-on-Top

Efter fyra deltävlingar samt den sedvanliga andra chansen, har 28 bidrag reducerats till 12. Finalfältet i årets upplaga av Melodifestivalen är således komplett. Både spelbolagen samt svenska folket håller Tusse Chiza med bidraget "Voices" som storfavorit till segern, men är det enorma favoritskapet befogat? Vilka andra bidrag hotar om segern och pallplatserna?


Årets upplaga av Melodifestivalen har precis som det mesta varit lite annorlunda, av förklarliga skäl. Till följd av pandemin bestämdes det att samtliga deltävlingar samt även finalen går av stapeln på Annexet i Stockholm. Någon publik har det naturligtvis inte heller blivit tal om.

Men trots rådande omständigheter har vi bjudits på en otrolig varians med bidrag från alla genrer, diverse scennummer och underhållning för hela familjen i sann Mello-anda. Startordningen i finalen fastställdes nyligen, och följer nedan:

 • Danny Saucedo - ”Dandi Dansa”
 • Klara Hammarström - ”Beat of Broken Hearts”
 • Anton Ewald - ”New religion”
 • The Mamas - ”In the middle”
 • Paul Rey - ”The missing piece”
 • Charlotte Perrelli - ”Still young”
 • Tusse - ”Voices”
 • Alvaro Estrella - ”Baila baila”
 • Clara Klingenström - ”Behöver inte dig idag”
 • Eric Saade - ”Every Minute”
 • Dotter - ”Little tot”
 • Arvingarna - ”Tänker inte alls gå hem”

Titelfavoriterna:

Melodi nummer 7: Tusse - "Voices"
Bäst titelodds: 1.53 hos Bet365

"Tusse", eller Touzin Chiza som han egentligen heter, är en välkänd figur hemma i TV-sofforna. Trots att han endast är 19 år gammal har den svensk-kongolesiske sångaren redan hunnit med att gå till semifinal i "Talang" samt vinna Idol år 2019, då blotta 17 år fyllda.

Med bidraget "Voices" gick Tusse direkt till final, och det är enkelt att förstå varför. Hans otroligt kraftfulla röst gör verkligen låten rättvisa, som handlar om frihet, gemenskap och att alla ska få sina röster hörda. Även scennumret är mäktigt, med flimrande ansikten i bakgrunden under refrängen, och fyra skickliga dansare som ger ett starkt helhetsintryck av bidraget. Låten kan dock tyckas vara lite väl repetitiv och enkel i sin text.

Melodi nummer 10: Eric Saade - "Every Minute"
Bäst titelodds: 5.00 hos Betsson

Det har hunnit gå tio år sedan Eric Saade vann hela Melodifestivalen med bidraget "Popular". I år har den 30-årige skåningen, som även var programledare 2019, gått på ett mer minimalistiskt scennummer. Tills han får sällskap av en dansare är Eric ensam på scen, stående, sjungande och dansande i en vit ruta.

"Every minute" är inte det typiska Melodifestivalbidraget, och den största styrkan ligger i det rytmiska beatet och robotrösten som sjunger "nananananana" under refrängen. Låten har gått varm på Spotify sedan släpp, och blir bättre för varje gång man lyssnar på den. Dock gör den sig mycket bättre i studion än live, och Saades sångröst lever inte riktigt upp till resten.

Melodi nummer 11: Dotter - "Little Tot"
Bäst titelodds: 12.00 hos Unibet

Vilken resa Johanna "Dotter" Jansson gjort genom Melodifestivalen. Hon debuterade år 2018 med bidraget "Cry", som kom sist i sin deltävling och således tog resan tvärt slut. I fjol var hennes egna förväntningar ställda lågt, men "Bulletproof" blev en monsterhit och "Dotterdam" såg ut att bli verklighet. Låten föll dock på det absoluta målsnöret och förlorade med 1(!!!) poängs marginal i ett rafflande finaldrama.

Med "Little Tot" kritiserar artisten den hetsen och egot som uppstått i vår tidsålder kring sociala medier, och är en blandning av både pop och EDM. Scennumret är sensationellt, och precis som ifjol är det Dotter själv som står i centrum med huvudslängningar, rytmisk dans och fantastisk utstrålning. Låten är möjligtvis inte lika stark som Bulletproof, men växer för varje lyssning.

Melodi nummer 4: The Mamas "In the middle"
Bäst titelodds: 12.00 hos Unibet

De senaste åren har hela Sverige fått gospel-feber, och The Mamas har nu varit inblandade i slutsegern två år i följd. Först dansade damerna till John Lundgrens vinnarbidrag "Too late for love", innan de ifjol tog segern själva med låten "Move". Trion har extrem utstrålning, och uppvisar fantastiskt samspel och glädje på scen, så det är inte konstigt att svenska folket blivit förälskade.

"In the middle" handlar om närhet, systerskap och kraft, och precis som förra året är det artisttrion i fullt fokus på scen. Mitt i scennumret byter de från fjolårets svarta dresser till glimrande guld, och står återigen för ett mycket starkt bidrag. Låten har dock inte alls samma genomslagskraft som "Move", och de regerande mästarna kan få slita ont i år.

Speltipset:

Medan Tusse förmodligen är en värdig favorit till segern, så verkar spelbolagen främst tagit hänsyn till den inhemska populariteten. I finalen har den internationella juryn 50% av makten, och kommer således väga tungt. "Voices" lär göra ett stort intryck på juryn med Tusses starka röst och budskap, men låten är lite repetitiv vilket kan komma att kosta en del värdefulla poäng.

Eric Saades bidrag känns inte alls som en jury-låt. Sångrösten är svag, och det finns inget starkt budskap för att vinna hjärtan. Scennumret kan antingen ses som genialt eller skralt, vilket inte är idealt för att få stabila jurypoäng.

Låten är väldigt catchy, och den inhemska populariteten finns där, men i såpass svår konkurrens med många publikfavoriter kommer juryns röster väga tungt.

Utöver vinnarlåten "Popular" har Saade endast en fjärde samt sjätteplats hos den internationella juryn på tidigare framträdanden. Det kan bli ödesdigert.

The Mamas var delad etta hos juryn ifjol, och kommer gå starkt där även i år, samtidigt som den inhemska populariteten är stor. "In the middle" lever dock inte alls upp till fjolårets framträdande, och efter två år av Gospel-feber lär stämmorna klinga av lite mer detta år.

Dotter delade förstaplatsen med The Mamas hos fjolårets jury, och numret har precis allt som de letar efter. Ett unikt budskap, ett starkt scennummer, och en riktigt bra sångröst. Även om "Little Tot" möjligen inte är lika bra som Bulletproof kommer poäng komma i mängder både från den internationella juryn samt tittarna.

Sammantaget är det hos Dotter det stora spelvärdet ligger i denna final, och den tudelade makten mellan den internationella juryn samt det svenska folket har inte vägts in nog i oddssättningen. "Little Tot" har precis allt som krävs för att vara med i topptrion när alla röster är räknade, och till och med vinna hela tävlingen.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
18 maj
03:30
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado
 
18 maj
15:20
Frankrike - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +2.5
 
18 maj
18:59
Dagens Trippel 18/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
18 maj
19:19
Schweiz-Slovakien
Hockey-VM
Spel: Schweiz att vinna under ordinarie tid
 
18 maj
19:20
Finland - Sverige
Hockey-VM
Spel: Över 5 mål
 
18 maj
19:20
Finland - Sverige
Hockey-VM
Spel: Finland vinner
 
18 maj
19:20
Finland-Sverige
Hockey-VM
Spel: Rasmus Dahlin att göra poäng i matchen
 
18 maj
21:00
Frankfurt - Rangers
Europa League
Spel: Målskytt under ordinarie matchtid - James Tavernier
 
18 maj
21:00
Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Europa League
Spel: Eintracht Frankfurt lyfter bucklan
 
19 maj
03:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Över 5,5 mål
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Chelsea - Leicester
Premier League
Spel: Chelsea över 1,5 mål & under 4,5 kort i matchen
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer