Speltips Natus Vincere - Heroic

Bild från Bildbyrån

HCP i IEM Dallas!

Jag fortsätter att leverera speltips från IEM Dallas och riktar nu uppmärksamheten mot drabbningen mellan Natus Vincere och Heroic i en avgörande match.

Jag förväntar mig en relativt enkel seger för Natus Vincere mot Heroic och väljer därför att placera ett HCP-spel på den tidigare majorvinnaren. Ett fint odds dessutom, och värdet finns utan tvekan där på dem.

Anledningen är ganska enkel. Heroic visade lovande framsteg i den senaste turneringen, och prestationerna var definitivt förbättrade. Med sitt nyförvärv degster, som hade en fantastisk start i sitt nya lag och dominerade genom hela turneringen, fanns det de som med spänning såg fram emot att se Heroic i aktion med degster i sin AWP-roll under IEM Dallas. Tyvärr kunde han inte delta på grund av visumproblem - vilket hindrade honom från att resa till USA.

Istället tvingades man återkalla sin tidigare AWP-spelare, som nyligen hade blivit bänkad på grund av dåliga resultat och att Heroic inte presterade upp till standard med honom i laget. Mycket av detta beror naturligtvis på att han inte är en särskilt bra AWP-spelare, och när han är med i laget saknar de just den spetsen, vilket är en av de absolut viktigaste rollerna i spelet.

Speltips & odds

Nu står de inför den tidigare majorvinnaren Natus Vincere, och jag tvivlar på att de kommer att kunna stå emot här. Som jag tidigare nämnt anser jag inte att Natus Vincere, eller Navi som de också kallas, tillhör de främsta lagen, trots deras majorseger för ett par månader sedan. Jag tror att många delar denna uppfattning. Men de är fortfarande ett mycket starkt lag med flera skickliga spelare; annars hade de inte vunnit den första majorturneringen i CS2-eran. Mycket av deras framgång berodde dock på att samtliga spelare nådde sin toppform under samma turnering, samtidigt som några andra topplag underpresterade.

Men de är tillräckligt bra för att besegra Heroic, och tillräckligt bra för att vinna matchen med 2-0 i kartor. Dessutom väljer Heroic kartan Mirage som sin kartpick, en bana som Navi hanterar väl. Detta är naturligtvis en stor fördel.

  • Med detta sagt väljer jag att spela på Navi -1.5 kartor - att de vinner matchen med 2-0 - till oddset 2.40 hos Coolbet, vilket är ett mycket fint odds.

Oddsjämförelse Natus Vincere - Heroic