Speltips: Novak Djokovic - Alexander Zverev 20/11 "Världsettan visar…
Speltips Novak Djokovic - Alexander Zverev

Bild från Bildbyrån

Världsettan visar vägen


Det börjar dra ihop sig i 2020 års ATP-slutspel, och i vad som blir de facto kvartsfinalen ställs världsettan Novak Djokovic mot världssjuan Alexander Zverev. Vinnaren ställs mot Dominic Thiem i lördagens semifinal medan förloraren åker hem. Blir Djokovic för stark?


Novak Djokovic jagar fortsatt den historiska sjätte titeln i ATP-slutspelet, och hade säkerligen helst redan varit klar för semifinal och slippa en tuff match bara en dag före denna även om han går vidare. Men efter att ha utklassat Diego Schwartzman i premiären, var det serbens tur att bli utklassad i sin andra match. Daniil Medvedev var en total bollmaskin från baslinjen och kunde inte missa. När en så otroligt skicklig spelare som Djokovic, som ändå gjorde en bra insats, förlorar hela 32 av 50 baslinjedueller är det bara att applådera.

Ryssen lyckades få sin motståndare ur balans om och om igen, medan 24-åringen hittade otroliga slag när han själv var ur balans. Det fanns inslag av individuella misstag från världsettan i denna match, men 3-6, 3-6 var trots allt ett rättvist resultat.


Medvedevs maskinliknade stabilitet från baslinjen var nog för att övermanna Djokovic i raka set.

För Djokovic gäller det nu att ladda om inför ett möte med Alexander Zverev, en spelare som ännu inte hittat sin bästa tennis denna vecka. Tysken hade precis som världsettan inga svar som kunde orsaka problem i Medvedevs maskineri, och föll med 3-6, 4-6. I den andra matchen lyckades han precis som Djokovic dock besegra Diego Schwartzman. På pappret är det en mycket bra matchup för den 198cm långa 23-åringen, som kan matcha "El Peque" och hans frenesi från baslinjen - medan tysken besitter den överlägsna serven.

Segern kom dock inte utan darr på ribban, då världssjuan blev indragen i ett avgörande set från 6-3, 3-1 upp. Övertaget på serve blev också vad som avgjorde matchen, då Zverev satte hela 89%(!) av sina förstaservar i tredje set, med fyra serveess och totalt 88% av poängen bakom dessa vunna. Andraserven fortsätter vara ett stort problem, och även om det "bara" blev 3 dubbelfel i denna match är självförtroendet bakom den noll. Snitthastighetsskillnaden mellan första- och andraserve är dramatisk, med 215.65 km/h kontra 152.89 km/h.


Ett av de stora problemen med Zverevs andraserve är hans uppkast, som är så högt att bollen inte ens syns i bild. Detta gör det otroligt svårt att träffa bollen bra då den kommer mot racket från hög höjd i hög hastighet.

Detta kommer bli en tuff matchup för Alexander Zevrev. Novak Djokovic är tennishistoriens bästa returtagare, och tysken kommer inte alls få lika mycket gratis på sin tunga serve som han är van vid. Även de bästa servarna blir pressade till dubbelfel och enkla misstag när serben står på andra sidan nät, och Zverev är inget undantag. Med tanke på de stora problemen som redan plågar 23-åringens andraserve lär det bli ännu värre för honom. En hög förstaserve % är således ett krav.

Väl i spel kommer det krävas otroligt aggressivt spel från baslinjen samt att tyskens forehand är i bra slag. Det kommer nämligen vara otroligt osannolikt att Zverev kan matcha Djokovic i baslinjeduellerna. Paret har mötts fem gånger i professionella sammanhang, varav Djokovic har vunnit tre, samtliga i raka set. Just nu finns det för många hål i Zverevs spel, och i en såpass svår matchup lär han bli hårt straffad.

Således är det sannolikt att vi ser ännu en behaglig seger för världsettan i denna match, och -3.5 games plockas till hela 2.05 hos 888sport.

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 juli
10:00
Holger Rune - Artur Rinderknech
ATP Tennis
Spel: Rinderknech -1.5 games
 
28 juli
12:30
Gianluca Mager - Albert Ramos-Vinolas
ATP Tennis
Spel: Ramos-Vinolas vinner matchen
 
28 juli
19:00
Lillestrøm - Sarpsborg 08
Eliteserien
Spel: Lillestrøm vinner
 
28 juli
20:15
Young Boys - Slovan Bratislava
Champions League
Spel: Young Boys -1 asian hcp
 
31 juli
12:00
Herrnas diskus, sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Andrius Gudzius att komma på pallen
 
31 juli
17:30
Degerfors IF - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 aug.
05:00
Garbiñe Muguruza tar medalj i Sommarspelen
Tennis
Spel: Garbiñe Muguruza blir topp 3 i Sommarspelen
 
2 aug.
19:00
IFK Göteborg - IFK Norrköping
Allsvenskan
Spel: X2 & ö 1,5 mål i matchen
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer