Speltips: Novak Djokovic - Alexander Zverev 20/11 "Världsettan visar…
Speltips Novak Djokovic - Alexander Zverev

Bild från Bildbyrån

Världsettan visar vägen


Det börjar dra ihop sig i 2020 års ATP-slutspel, och i vad som blir de facto kvartsfinalen ställs världsettan Novak Djokovic mot världssjuan Alexander Zverev. Vinnaren ställs mot Dominic Thiem i lördagens semifinal medan förloraren åker hem. Blir Djokovic för stark?


Novak Djokovic jagar fortsatt den historiska sjätte titeln i ATP-slutspelet, och hade säkerligen helst redan varit klar för semifinal och slippa en tuff match bara en dag före denna även om han går vidare. Men efter att ha utklassat Diego Schwartzman i premiären, var det serbens tur att bli utklassad i sin andra match. Daniil Medvedev var en total bollmaskin från baslinjen och kunde inte missa. När en så otroligt skicklig spelare som Djokovic, som ändå gjorde en bra insats, förlorar hela 32 av 50 baslinjedueller är det bara att applådera.

Ryssen lyckades få sin motståndare ur balans om och om igen, medan 24-åringen hittade otroliga slag när han själv var ur balans. Det fanns inslag av individuella misstag från världsettan i denna match, men 3-6, 3-6 var trots allt ett rättvist resultat.


Medvedevs maskinliknade stabilitet från baslinjen var nog för att övermanna Djokovic i raka set.

För Djokovic gäller det nu att ladda om inför ett möte med Alexander Zverev, en spelare som ännu inte hittat sin bästa tennis denna vecka. Tysken hade precis som världsettan inga svar som kunde orsaka problem i Medvedevs maskineri, och föll med 3-6, 4-6. I den andra matchen lyckades han precis som Djokovic dock besegra Diego Schwartzman. På pappret är det en mycket bra matchup för den 198cm långa 23-åringen, som kan matcha "El Peque" och hans frenesi från baslinjen - medan tysken besitter den överlägsna serven.

Segern kom dock inte utan darr på ribban, då världssjuan blev indragen i ett avgörande set från 6-3, 3-1 upp. Övertaget på serve blev också vad som avgjorde matchen, då Zverev satte hela 89%(!) av sina förstaservar i tredje set, med fyra serveess och totalt 88% av poängen bakom dessa vunna. Andraserven fortsätter vara ett stort problem, och även om det "bara" blev 3 dubbelfel i denna match är självförtroendet bakom den noll. Snitthastighetsskillnaden mellan första- och andraserve är dramatisk, med 215.65 km/h kontra 152.89 km/h.


Ett av de stora problemen med Zverevs andraserve är hans uppkast, som är så högt att bollen inte ens syns i bild. Detta gör det otroligt svårt att träffa bollen bra då den kommer mot racket från hög höjd i hög hastighet.

Detta kommer bli en tuff matchup för Alexander Zevrev. Novak Djokovic är tennishistoriens bästa returtagare, och tysken kommer inte alls få lika mycket gratis på sin tunga serve som han är van vid. Även de bästa servarna blir pressade till dubbelfel och enkla misstag när serben står på andra sidan nät, och Zverev är inget undantag. Med tanke på de stora problemen som redan plågar 23-åringens andraserve lär det bli ännu värre för honom. En hög förstaserve % är således ett krav.

Väl i spel kommer det krävas otroligt aggressivt spel från baslinjen samt att tyskens forehand är i bra slag. Det kommer nämligen vara otroligt osannolikt att Zverev kan matcha Djokovic i baslinjeduellerna. Paret har mötts fem gånger i professionella sammanhang, varav Djokovic har vunnit tre, samtliga i raka set. Just nu finns det för många hål i Zverevs spel, och i en såpass svår matchup lär han bli hårt straffad.

Således är det sannolikt att vi ser ännu en behaglig seger för världsettan i denna match, och -3.5 games plockas till hela 2.05 hos 888sport.

Gilla rek om du håller med Sebastian Nehring

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
3 dec.
18:55
FC Zorya - Leicester
Europa League
Spel: under 3,5 mål & Leicester ö 3,5 hörnor
 
3 dec.
18:55
Royal Antwerpen - Ludogorets
Spel: Antwerpenvinst & u 4,5 mål i matchen
 
3 dec.
19:00
Luleå - Malmö
SHL
Spel: Luleå -1.5
 
3 dec.
21:00
Nice - Leverkusen
Europa League
Spel: Under 2.5 mål
 
4 dec.
20:00
IDOL 2020
Idol
Spel: Caspar topp 3
 
6 dec.
14:30
IFK Norrköping - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: Norrköping -1,5 asian hcp
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel till Tottenham vs Arsenal

Premier League 3 december 2020

Het match i Premier League på söndag när Tottenham och Arsenal ställs mot varandra. Till detta möte kan du som inte är kund hos Betfair Spelbörs sedan tidigare ta del av ett ... Läs mer

Prova Spelbörsen - gratisspel till Man United vs PSG

Champions League 1 december 2020

På onsdagskvällen väntar seriefinal i grupp H när Manchester United och PSG ställs mot varandra i en viktig Champions League-match. Till denna match kan du provs Betfair Spelbörs ... Läs mer

Gratisspel till Liverpool vs Ajax

Champions League 1 december 2020

Seriefinal i grupp D när Liverpool och Ajax ställs mot varandra. Till denna match kan du som inte har konto hos Betfair Spelbörs sedan tidigare ta del av ett riskfritt spel på 100 ... Läs mer

Ny stor bonus hos Tipwin - 100% upp till 1000 kronor!

Fotboll 30 november 2020

Tipwin lanserades 2010 och har funnits i Sverige sedan 2018. Nu kommer man med en ny bonus i Sverige och det är inte vilken bonus som helst - 100% upp till 1000 kronor! Läs mer

Gratisspel till Chelsea vs Tottenham

Premier League 27 november 2020

Under söndagen utspelas en intressant match i Premier League när Chelsea & Tottenham gör upp om poängen. Till denna match kan du som ny kund hos Betfair Spelbörs ta del av ett ... Läs mer