Speltips: Novak Djokovic - Daniil Medvedev 21/2 "Maxspel: Minutus…

Bild från Bildbyrån

Maxspel: Minutus Magnificus

Så ska cirkeln slutas. Efter 126 spelade matcher har det 128 man starka startfältet reducerats ner till endast två tappra kämpar. På ena sidan står kungen av Australian Open tillika världsettan, Novak Djokovic. Utmanaren till tronen är den nya världstrean, Daniil Medvedev, som mosat allt motstånd. I kampen mellan världens just nu två bästa tennisspelare lär det krävas blod, svett och tårar innan titeln är vunnen. Fansen får valuta för finalpengarna?


Efter mycket drama gällande hans fysiska tillstånd, så står han här igen och ser lika stark ut som vanligt, den gode Novak Djokovic. Vägen till finalen har gått relativt smärtfritt, i synnerhet då många av de tuffaste konkurrenterna inte gick djupt i turneringen.

Semifinalen var på förhand tänkt att bli en kraftmätning med mannen som slagit honom i tre av de fyra senaste inbördes mötena, Dominic Thiem. Istället föll österrikaren tidigt, och turneringens superskräll Aslan Karatsev stod istället för motståndet.

Ryssen stod upp otroligt bra i semifinalen, och verkade inte alls tagen av studens allvar. Efter några komfortabla servegame började dock världsettan ta över matchen mer och mer. Genom att konsekvent söka den svagare backhandsidan kunde Djokovic ofta låsa fast Karatsev i backhandhörnet i cross court-dueller.

Han kunde också flytta honom runt banan utan att riskera en forehandslägga, och tvinga fram misstag eller hitta luckor i försvaret. Trots en bra kamp var det dock inget snack om vem den överlägsna spelaren var, och serben kunde triumfera med 6-3, 6-4, 6-2.

Djokovic ryter till efter att ha säkrat sin nionde Australian Open-final.


På andra sidan nät hittar vi någon som varit minst lika dominant på sistone i form av Daniil Medvedev. Den nya världstrean har börjat distansera sig från de andra utmanarna till "The Big Three", och kört över allt motstånd i år. Med 10-0 i facit och enbart tre set förlorade är den 25-årige ryssen en mardrömsmotståndare för samtliga på touren.

Efter att ha spelat ut Andrey Rublev i komfortabla raka set väntade en på förhand urtuff semifinal mot Stefanos Tsitsipas, som precis vänt 0-2 i set till seger mot Rafael Nadal. Greken såg oförskämt fräsch ut fysiskt och spelade drömtennis, men det räckte inte långt mot den ryska maskinen.

Medvedev fick ett racket på nästan allt som Tsitsipas kastade mot honom, vilket vi inte minst såg då han vann hela 41.5% av sina returpoäng, nästan dubbelt upp mot sin motståndare på 23.5%.

Medvedev vann sin 20:e raka match i och med semifinal-segern.


Novak Djokovic har aldrig förlorat en Australian Open-final förr, och har tagit hem titeln samtliga åtta gånger han gått till semifinal. Dominic Thiem pressade dock honom hårt till ett avgörande set i fjolårets final, och en om möjligt ännu svårare utmaning väntar nu.

En av serbens största styrkor är att kunna bryta ner sina motståndare från baslinjen, och tvinga fram misstag. Daniil Medvedev gör precis samma sak, och innan han ens slått igenom fullt ut försökte han med fräckisen att trötta ut världsettan när de möttes i denna turnering år 2019.

Strategin ställde Djokovic helt, och även om det inte räckte hela vägen tog han ett set i vad som blev en brutalt fysisk och långdragen fyra sets-match på 3h19m. I denna match lär vi få se otroligt många fysiska bolldueller mellan två baslinjedemoner som är nästan omöjliga att slå igenom.

Medvedev har varit helt sensationell på sistone, och har slagit samtliga topp 10-medlemmar utöver den skadade Roger Federer sedan November månad.

Spelbolagen har ställt ut oddsen nästan helt jämna, och tror således på en mycket jämn kamp. Istället för att välja ett överspel i games väljer vi dock ett spel på matchminuter.

Med tanke på hur denna matchbild kommer utveckla sig, lär varje game ta lång tid, och vi lär få se åtminstone fyra set med ett par av dessa som går långt. Innan en mästare är korad lär vi ha passerat denna minutgräns, vilken erbjuder ypperligt värde i denna final.

Gilla rek om du håller med Sebastian Nehring

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer