Speltips Nybro Vikings – AIK

Bild från Bildbyrån

Poängspel plockas ut

Hockeyallsvenskan rullar vidare och på onsdagen bjuds vi på inte mindre än fem matcher. Vi riktar blickarna mot Småland där Nybro tar emot Gnaget och plockar ut en högintressant poängspecial.

Nykomlingarna Nybro Vikings har tagit Hockeyallsvenskan med storm och leder tabellen efter fyra omgångar. Så här långt har det blivit full pott, men då ska vi trots allt komma ihåg att det är Tingsryd, Mora och Östersund x2 som stått för motståndet. Det är en sak att vinna såna matcher, men nu väntar ett betydligt tuffare spelschema och redan mot AIK tror jag smålänningarna får det tuffare. Men det är ändå inte där jag väljer att rikta blickarna, utan i stället hittar vi en högintressant poängspecial hos Unibet.

AIK:s nyförvärv Gerry Fitzgerald har varit en notabel poänggörare i Hockeyallsvenskan de senaste säsongerna och efter att ha 42 poäng på 49 matcher i Björklöven förra säsongen fick han ett fint kontrakt med nysatsande AIK inför i år. Under sina tre första matcher har kanadensaren noterats för två poäng och han spelar mycket i såväl fem mot fem som i powerplay, där han har en roll på vänsterkanten med sitt fina skott.

AIK inledde säsongen med två raka förluster mot Brynäs och Löven, men fick rejäl islossning i fredags när Kalmar avfärdades med hela 6-3. Offensivt sett är det inget snack om att AIK tillhör toppen i ligan, det är det defensiva spelet samt målvaktssidan som är lite oroande. Men mot ett Nybro som inte riktigt håller samma kvalité som varken Brynäs eller Löven tycker jag att "Fitzen" bör kunna noteras för poäng.

Han ingår trots allt i en förstafemma ihop med seriens bästa målskytt Richard Gynge samt kreative Zion Nybeck. Således spelas kanadensaren att göra minst en poäng i matchen till 1.73 hos Unibet. 4 units investeras.