Speltips: Odense - Herlev 12/1 "Herlevs nyförvärv sänker Odense."
Speltips Odense - Herlev

Bild från Bildbyrån

Herlevs nyförvärv sänker Odense.

I vanlig ordning haltar den danska högstaligan ordentligt. Det brukar innebära att man kan förvänta sig en hel del förändringar och placeringsskiften. Speciellt när något lag spelat 34 matcher och andra 30. Odenses 34 matcher har dock hjälpt föga och för varje omgång halkar man bara längre och längre efter resten.

På tisdagskvällen tar man emot ett Herlev som också får räknas som bottenlag men som åker till Fyn med 17,5 (ja. ,5) poäng ner till tabelljumbon som också är enda lag som missar slutspel.

Odense

Odensesupportrarna har nog vant sig vid att ligga i botten vid det här laget. Man har inte haft mycket att säga till om de senaste åren och det är längesen man ens var med i diskussionerna om en slutspelsplats.

Det har varit tydligt att man på alla sätt är det sämsta laget i ligan under ett par år nu och är ett av få lag i någon liga jag följer där man konstant ställer sig frågan "hur har de skrapat ihop till en enda poäng?". Den stora skillnaden mot tidigare år där man också var avhängda tidigt är att man åtminstone visade någon slags heder. Man förlorade, men med uddamålet och rann det iväg såg man till att göra en arbetsinsats i nästa.

Det här året har varit en enda lång förnedring och de tre senaste matcherna har man förlorat med 5-1, 7-1 och 7-2. Detta trots att man har en målvakt som vunnit ligan och varit en toppmålvakt de senaste åren.

Laget består egentligen av två spelare framåt och de håller bra klass men det är bara O´Donnell som får godkänt över hela säsongen.

På de 20 senaste matcherna har man vunnit tre och utöver de vinsterna tagit noll poäng.

Herlev

Herlev var inte mycket mer än Odense är för några år sedan. Man har dock tagit tag i både lag och organisation de senaste åren och kunnat ställa ut konkurrenskraftiga lag.

I år såg det ut som att man skulle ha ett mellanår. Man fick inte riktigt till den extrema offensiv man haft föregående år. Man har dock varit alldeles för beroende av ett fåtal spelare något man fick betala för i år. Försvaret har varit snäppet vassare så känslan är att man gått +/-0.

Herlev har dock agerat och gjort ett par riktigt vassa nyförvärv senaste tiden. Först plockade man in Mathias Asperup från värsta konkurrenten Rödovre och sedan fick man tillbaka Jesper Thörnberg som gjorde stor succe innan flyttlasset gick till Österrike. Detta innebär att man nu har två riktigt starka kedjor och man visar en offensiv bredd jag inte sett på länge, även om det finns mer att hämta ur många.

Man har tagit in på Sönderjyske som såg ut att vara ointagliga men detta beror mer på deras svaga form än någon kanonform i Herlev. Lagen möttes senast där Herlev tog igen ett 0-2 underläge men inte orkade hela vägen in och till slut föll, 2-4.

Man har dock ryckt upp sig och presterar i nivå med vad man kan kräva. Två vinster på fem senaste, fyra på tio senaste och håller man den farten kommer man hålla Rödovre bakom sig och kanske kunna knapra in på Sönderjyske.

H2H

Totalt: 2-0-3

I Odense: 1-0-4

Speltips

Min känsla är att Odense gett upp säsongen. Jag skulle inte bli förvånad om de börjar låna ut spelare för att spara pengar snart, en ganska vanlig företeelse i Europa.

Man ska ha i åtanke att det är mot just Herlev och även Rödovre man tidigare sett sin chans och stått för okej insatser men oftast lyser klasskillnaden igenom även här.

Herlev är stärkta av nyförvärven man fått in och bör kunna få igång ett riktigt vasst PP med lite tid. Gör Herlev jobbet här och inte tar för lätt på uppgiften kommer uppgiften bli lätt. Man är det klart bättre laget och bortsett från kvalitet möter man ett lag vars självförtroende är helt obefintligt.

Jag tror att Herlev vinner och att man gör det med marginal.

Herlev -1,5 spelas till 2,35 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 jan.
09:00
Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor
ATP Tennis
Spel: Tallon Griekspoor vinner matchen
 
28 jan.
19:00
Oskarshamn - Leksand
SHL
Spel: Leksand vinner inkl.O.T och över 3.5 mål
 
29 jan.
18:00
Timrå - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Timrå -2
 
29 jan.
21:45
Krzysztof Ratajski vs. Simon Whitlock
Dart
Spel: Ratajski vinner -1.5 HCP
 
29 jan.
22:45
Daryl Gurney vs. Jeffrey de Zwaan
Dart
Spel: Gurney vinner -1.5 HCP
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Tottenham - Liverpool

TORSDAG - Det är dags för stormatch i Premier League mellan sexan Tottenham och femman Liverpool. Betfair Exchange kryddar till matchen lite extra med en kampanj där man får ... Läs mer

NYTT SPELBOLAG: Placera valfritt spel i Leicester v Everton - 100 kronor tillbaka

Premier League 27 januari 2021

ONSDAG - Ikväll är det fin match i Premier League då sjuan Everton tar emot trean Leicester! Ta del av en trevlig kampanj med nya spelbörsen Smarkets som ger dig pengarna tillbaka ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 22 januari 2021

Det är jackpot på Stryktipset denna vecka med 12 miljoner som ska läggas på den redan höga omsättningen. En hel del kluriga matcher från fyra olika ligor och cuper. Det här blir ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2021

EM 2020 21 januari 2021

Sverige är som ni alla vet klara för Fotbolls-EM 2021. Det nya året är här och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer