Speltips Oliveira - Dariush

Bild från Bildbyrån

Stormatch i UFC 289

I UFC 289 på söndag är det en mycket efterlängtad match mellan Charles Oliveira och Beneil Dariush som står på schemat. Matchen förväntas starta runt 05:30 och kommer att äga rum på Rogers Arena i Vancouver. Det är en spännande och viktig kamp som många MMA-fans ser fram emot att se.

Charles Oliveira förlorade sitt mästarbälte i sin senaste match efter att ha försvarat det tre gånger tidigare mot Gaethje, Poirier och Chandler. Denna gång mötte han Islam Makhachev, och brasilianen hade ingen chans mot den dominanta Makhachev. Makhachev vann genom submission i den andra ronden. Nu står Oliveira inför en liknande motståndare i form av Beneil Dariush.

Charles Oliveiras elva raka vinstsvit bröts efter hans förlust mot den tuffa motståndaren Islam Makhachev.

Jag ser vissa likheter mellan Beneil Dariush och Islam Makhachev. Jag menar inte att Dariush är lika bra, eftersom Makhachev har visat sig vara på en helt annan nivå i den viktklassen. Men många experter anser att Dariush faktiskt skulle vara en riktig utmaning för Makhachev, en motståndare som skulle ge honom en rejäl match.

Dariush går in i matchen med en imponerande vinstsvit på åtta raka segrar. Han har visat enastående teknik och strategi i sina tidigare matcher och har blivit en av de mest respekterade utmanarna i lättviktsdivisionen. Dariush är också väl medveten om Oliveiras farliga jiu-jitsu-färdigheter och kommer med all säkerhet att vara förberedd för att möta honom på marken.

Oliveiras tidigare motståndare har inte vågat brottas med honom på marken. Samtliga har fått ner honom på marken i form av slag, men ingen har vågat fullfölja och avsluta honom där, eftersom de har varit rädda för hans jiu-jitsu. Denna respekt fick han inte från Makhachev, och han lär definitivt inte få den från Dariush heller. Därför tror jag att Dariush, som har åtta raka vinster inför den här matchen, kommer att lägga till ännu en seger på sitt konto.

Speltips i UFC 289

Mitt speltips är att Beneil Dariush vinner denna match. Återigen har Oliveiras tidigare motståndare haft chansen att avsluta honom eller åtminstone försöka göra det, men ingen har vågat ta steget, förutom i hans senaste match då han förlorade. Dariush kommer att gå för det, eftersom han också är mycket skicklig på marken och inte räds att brottas där nere. Beneil Dariush tar hem segern och går sedan vidare mot sin första titelmatch.