Speltips PGL Major: Dubbel

Bild från Bildbyrån

Dubbel i major-kvalet!

Kvalspelet inför årets majorturnering inleds denna vecka, och jag börjar med en dubbel.

Mitt första val rör matchen mellan Virtus.pro och SAW, där jag väljer Virtus.pro att vinna. Det är en BO1-match, en situation där bäst av ett avgör, och i dessa korta möten kan allt hända. Dock tycker jag att Virtus.pro ofta klarar av att hantera sådana lag, likt SAW, på ett imponerande sätt. Virtus.pro är känt för sitt besvärliga spelstil, där de agerar mycket taktiskt, förvaltar sin ekonomi väl och sparar ofta vapen när de ser att en runda är avgjord. När ett lågrankat lag som SAW ställs mot en sådan motståndare tror jag helt enkelt att uppgiften blir för svår.

Kvalet, eller RMR som det heter i CS2, följer BO1-format med endast en karta per match. Snabba och korta spel domineras av ett intensivt spelschema hela veckan lång!

Strax efter denna match är det dags för Natus Vincere att möta KOI. Navi, som det förstnämnda laget kallas, deltog nyligen i IEM Katowice. Det finns både positiva och negativa aspekter att ta med sig från den turneringen. De var exempelvis det enda laget som lyckades sätta press på Spirit, men å andra sidan är de troligtvis besvikna över att ha blivit utslagna av Falcons. Det finns fortfarande mycket arbete att göra för det nya Navi, men de är betydligt bättre än dagens motståndare och bör kunna sopa undan dem relativt enkelt.

Speltips & odds

Virtus.pro att vinna över SAW @ 1.35 + Natus Vincere att vinna över KOI @ 1.26 ger oss sammanlagt 1.70 gånger insatsen. Oddset kanske inte är det mest generösa för en dubbel, men jag ser en tydlig klasskillnad mellan lagen och tror att både Virtus.pro och Navi kommer att vinna sina matcher övertygande. Det är som sagt BO1-matcher, och i dessa brukar det uppstå fler överraskningar. Här ser jag dock inte att några skrällar kommer att inträffa.

Mina andelar

Europatipset! 🏆💰

1️⃣ Europatipset - 96 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

2️⃣ Europatipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

Stryktipset! 🏆💰

1️⃣ Stryktipset- 96 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

2️⃣ Stryktipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här