Speltips Powerplay » Fredag 29/9

Powerplay idag 29/9 » Tips, Analys & spelförslag

Ingen rast och ingen ro i HockeyAllsvenskan. Fredagens Powerplay består till lejonparten av kamper från den angemäma andraligan där Brynäs ångar på men chockerande nog har Nybro ovanför sig i tabellen. Som kronan på verket bjuds vi på den allra första omgången i HockeyEttan, där två strider hämtas från den intrikata södra serien. Haka på i jakten på den kvarts miljon extra som finns i potten!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Banken! - Brynäs

Firma Vesel-Kelleher-Rödin hade en lite tystare afton mot Västerås. Ändå gick Brynäs upp till en tidig 3-0-ledning och skulle naturligtvis vunnit komfortabelt. Inför hemmfansen kommer den typen av ras inte på fråga.

💥 Knallen! - Tingsryd

Även om Djurgården vann skottstatistiken överlägset mot Västervik stod det lika på två efter full tid. Det fanns en bekvämlighet och nästan ett storebrorskomplex som mycket väl kan göra sig till känna även här. Tingsryd trivs utmärkt hemma i Dackehallen och lutar sig mot en storspelande Tomas Rydén i målet. En knall är fullt möjlig!

1. Brynäs - Mora 1

Känslan i Brynäslägret är nog att 5-4 efter förlängning mot Västerås var en förlorad pinne snarare än två vunna. Det var med en hiskelig fart som gästrikarna äntrade rinken och gick upp till 3-0 inom loppet av knappa 14 minuter, och sedan även hade 4-1 i mitten av den andra perioden. Nåväl, BIF är ännu obesegrade och som linan med Kopacka och Indrasis levererar är det svårt att se det ändras här. Mora tappade markant i intensitet jämfört med mot SSK och kom inte alls upp i nivå mot Nybro. 1-3 var rättvist och efter den smällen ska masarna vara utan chans i Monitor ERP Arena. Ettan är en spik att forma systemet kring.

2. Björklöven - Västervik 1X2

Björklöven tog revansch på Hovet. Djurgården blev för svåra, men AIK togs på sängen när Alexander Wiklund och Myles Powell bägge nätade i boxplay. Voutilainen var säkerheten själv, däremot går det att kräva betydligt mer från både Pooley och Schilkey. Den sistnämnda ådrog sig ett matchstraff efter en armbågstackling och det återstår att se om det blir några ytterligare påföljder. Västervik visade mot Djurgården att de inte tänker ligga ned och dö. Nye Karabacek hittade rätt i powerplay och Theo Jacobsson kontrade kliniskt, i övrigt var det stort fokus på defensiven för Nichlas Falks filurer. 2-3-förlusten efter sudden är taget och trots att oddsen är emot dem väljer undertecknad att ge plats till samtliga tecken då ettan skenat i väg.

3. Södertälje - Västerås 1

Södertälje visade med eftertryck att det som skedde mot Mora inte är acceptabelt. Efter att SSK gått ut som en bulldozer redan i den första ronden skrevs siffrorna till slut till 7-1 efter att Linus Videll och Marcus Eriksson haft lekstuga i den första perioden. När det nu vankas hemmapremiär i Scaniarinken är laddningen enorm. Västerås började bedrövligt mot Brynäs, men hämtade upp underläget till 4-4 efter tre perioder. Det efterföljande tre-mot-tre-spelet var katastrofalt och det dröjde inte länge innan motståndarna kom tre mot en och kunde avgöra. Komarek visade enorm klass, men det är längre bak i banan som VIK riskerar att bli exponerade. Trolig etta.

4. Tingsryd - Djurgården 1X2

Tingsryd tog sig samman efter det inledande debaclet och stod för en knall när de fick BIK Karlskoga på fall. Nyförvärven Gustav Olhaver och Trent Bourque bidrog mål och kvalitet i 4-2-segern, där burväktande Tomas Rydén också hann med att briljera. Djurgården kunde inte upprepa vad de åstadkom på Hovet mot Löven i Tjusthallen mot Västervik. Det är naturligtvis enormt stor skillnad på hur inspirerande uppgifterna är, men att det kommer vara tuffa bortamatcher i små rinkar i Småland är bara att vänja sig vid. Dackehallen kommer inte att bjucka 08:orna på något varmt välkomnande. Skrällflagg hissas och helgardering nyttjas.

DIF helgarderas mot Tingsryd

Tingsryd är en potentiell skräll på fredagens Powerplay med 250 000 kr i extrapengar!

5. Almtuna - BIK Karlskoga X2

Två gäng med tuffa starter drabbar samman i Uppsala. Om det var förlåtligt att Almtuna inte förmådde hänga på Västerås, så var det som skedde i Kalmar helt enkelt inte bra nog. Visst var upphämtningen från 1-3 till 4-3 stark, men sedan tappade Robert Kimbys manskap till en slutlig övertidsförlust. Målvaktsposten har varit ett frågetecken och Oliver Håkanssons agerande vid något av målen spädde på oron. BIK Karlskoga ropade på utvisning när Tingsryd kontrade in 0-1 i boxplay, och förmådde sedan aldrig riktigt att hämta sig. 2-4 och en ny besvikelse för Dennis Hall. Att Jesper Kokkonen fick näta och att andrakedjan med norsk prägel fortsätter att se intressant ut är emellertid viktiga saker att ta med sig. X2 ramar in detta väl.

6. Nybro - Östersund 12

Nybro sågs som en spännande nykomling på förhand, men få tippade nog att de skulle toppa HockeyAllsvenskan efter två rundor. Efter 3-1 i Mora är det svårt att göra annat än att ta av sig hatten för Tommy Samuelsson och gänget. Kollektivt var insatsen beundransvärd av Vikingarna och att Marenis hittade rätt var grädde på moset. Östersund hoppades på att kunna göra något som liknade det mot BIK Karlskoga (4-2), men så blev det sannerligen inte. 1-7-smällen tog hårt, inte minst på Alex D’Orio som efter en fin premiär byttes ut efter en kvart efter att ha släppt fyra puckar förbi sig. När det är risk för övermod i hemmalaget känns det dumt att skriva av jämtarna. Gubbgarderingen (etta-tvåa) känns som en vettig lösning.

7. Troja/Ljungby - Halmstad 1X2

Så har det äntligen blivit dags för premiär i den gemytliga HockeyEttan, där det med största sannolikhet kommer att smälla i Ljungby Arena. Troja/Ljungby satsade på att ta sig tillbaka upp i den hockeyallsvenska värmen, men hamnade i en svacka i kvalserien och lyckades inte. Victor Romfors och Joakim Hillding har hängt upp skridskorna i björken och Wictor Ragnewall har gått till Kristianstad, samtliga kännbara och mycket svårersättliga tapp. Halmstad var en uppstickare ifjol och ska kunna vara det igen. Gabriel Säll och Filip Persson lämnade redan i vintras och Hammers har således fått bekanta sig med livet utan duon. Crespin, Gagic och Dahse är samtliga nycklar som blivit kvar. Täck hela brädet i hopp om en skräll!

8. KRIF Hockey - Mörrum 1

KRIF Hockey var en stor besvikelse den gångna säsongen, även om de gaskade upp sig på våren. Säsongen slutade med en play-in-förlust mot Borås efter att kaptenen Andreas Nordfeldt gått i bräschen och fört laget till 42 poäng på 18 matcher. Halvera det och finn Mörrum på en beskedlig sjundeplats i vårtabellen. Finansiella bekymmer dominerade GoIS agenda och till följd av det har spelaromsättningen varit enorm. Arvid Kruukka som SHL-debuterade för Luleå den gångna säsongen är ett intressant namn på insidan, men stommen är för svag för att besökarna ska ha något att hämta i Soft Center Arena. Fin singeletta.

108 rader

1. Brynäs - Mora 1
2. Björklöven - Västervik 1x2
3. Södertälje - Västerås 1
4. Tingsryd - Djurgården 1x2
5. Almtuna - BIK Karlskoga x2
6. Nybro - Östersund 12
7. Troja/Ljungby - Halmstad 1x2
8. KRIF Hockey - Mörrum 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100