Speltips Powerplay » Lördag 23/9

Powerplay 23/9 » Tips, Analys & Förslag

En smaskig SHL-lördag står för dörren och popcornmatcherna avlöser varandra på en högintressant Powerplay-kupong. Kan ett piggt Redhawks bryta Färjestads segersvit, kan Leksand bygga vidare på slutronden mot Rögle och ska HV71 slutligen få lön för mödan? Svaren på allt det och utgången i ett raffinerat toppmöte i Liiga finns att se fram emot. Mot åtta rätt!

⏰ Spelstopp: 15:14

💰 Banken! - HV71

Det är ett revanschsuget HV71 som återvänder till Husqvarna Garden efter kollapsen mot Färjestad. Henrik Borgström har gjort det med den äran i inledningen och sett över 125 minuter hockey ska Monténs mannar inte stå på en pinne. Det blir ändring på den saken mot Oskarshamn!

💥 Knallen! - MoDo

MoDos stjärnor på den hockeyallsvenska scenen, förkroppsligade av Johan Södergran, visade att de absolut kan hävda sig i finrummet via en dominant insats mot LHC (7-4). Rundblad och Ruohomaa stack ut bland nyförvärven och i Hägglunds Arena går Timrå absolut inte säkert.

1. Malmö - Färjestad 1X

Efter två gedigna insatser som inte genererat några poäng in på kontot var mötet med Frölunda ett välbehövligt trendbrott för Malmö. Det borde kanske blivit full pott, men två pinnar, spelmässig dominans och leverans från stjärnfinnarna Kuokkanen och Pajuniemi får duga. Färjestad i allmänhet och David Tomásek i synnerhet lirade en match med två ansikten mot HV71. I underläge 1-3 efter bland annat en bjudning av tjecken gick FBK in i den tredje perioden och var huvudorsaken till vändningen. Siffrorna rann sedermera i väg till 6-3, men värmlänningarna visade sig onekligen sårbara över de två första perioderna. Värdemässigt läckra 1X liras.

2. Skellefteå - Örebro 1

Skellefteå fick äntligen smaka på segerns sötma och var särskilt dominanta i slutronden mot Timrå (4-1). Max Lindholm och Oscar Lindberg gick i bräschen, men det var SHL-debutanten Oscar Vuollet som fick de allra bästa vitsorden från Robban Ohlsson. Filip Sandberg kommer med allra största sannolikhet att sitta på botbänken efter en ful huvudtackling, men det ska inte behöva kosta SAIK alltför dyrt. Jonathan Lekkerimäki gjorde sin tredje kasse på lika många matcher och hade en stor roll i Örebros snabba och imponerande vändning mot Luleå (2-1). Det var sannerligen ingen sprakande tillställning, och risken är påtaglig att Johan Hedberg får lov att inkassera sin första förlust som ÖHK-tränare här. Etta!

3. HV71 - Oskarshamn 1

För HV71:s del kan vi hoppas att de inledande förlusterna inte satt griller i huvudet på spelartruppen. Att bombardera motståndarmålet och inte få in puckuslingen är en sak, men att gå in i slutronden med en 3-1-ledning för att till slut förlora med 3-6, det kan inte kännas något vidare. Klass finns i herrar som Borgström och Petersson, och det är dags för retroaktiv utdelning i detta smålandsderby. Oskarshamn har bitvis gjort det bra och Lukás Jasek har hittat in fint mellan Karlkvist och Oksanen. Att resterande kedjor är lite för svaga blev tydligt mot Växjö (2-5) och kan komma att stå Filanders falang dyrt även här. Trolig hemmaviktoria.


HV 71 bankas

HV 71 gjorde en bra hemmamatch mot FBK senast & får förtroendet igen som omgångens bank!

4. Linköping - Leksand 1X2

Jesper Myrenberg ska absolut inte lastas alltför mycket för Linköpings plattmatch mot MoDo (4-7). Med det sagt försämrades lagets chanser markant när fantomkeepern Marcus Högberg tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom. Hans eventuella medverkan har stor inverkan även här, samtidigt som hela LHC behöver städa upp både slarviga utvisningar och svagt spel med puck. Leksands förlösande segerjubel mot Rögle föregicks av en efterlängtad comeback signerad Kalle Östman. Östman brakade in i sargen på matchvärmningen innan premiären och bidrog direkt med tre målgivande pass när han nu var tillbaka. Att målskyttarna hette Cehlárik, Lang och Véronneau gladde nog coach Hellqvist lite extra. Favoritettan är sista tecken att ansluta även om samtliga tecken att föredra.

5. Frölunda - Luleå 1

Frölunda har så långt inte haft någon lycka utanför Scandinavium och ska vara mycket nöjda med den oförtjänta pinne som de kunde packa med sig i trunken på resan hem från Malmö (2-3). Backuppsättningen syntes vara lite obalanserad i Tom Nilssons frånvaro och fler än förstakedjan behöver kliva fram. Luleå ser till stora delar ut som det Luleå vi kom att lära känna i fjol. När Omark vaknade till liv i slutronden mot Timrå kom målen på löpande band. I övrigt har det sett lika trubbigt ut som föregående säsong och tappet mot Örebro (1-2) var en stor besvikelse. Potentiell spiketta när publiken bär VF mot högre höjder.

6. Timrå - MoDo 1X2

Timrå har landat hårt efter den lovande försäsongen och den fina premiären mot Frölunda. Dubbla, tydliga förluster i de förvisso luriga bortamatcherna mot Skellefteå och Luleå är mer än bara småsten i Ante Karlssons maskineri. Dahléns, Hållanders och Landers bristande leverans är mycket illavarslande för medelpadingarna, som är en favorit i fara. MoDo som snackades ned ordentligt på förhand har inlett oerhört piggt. Om det var defensiven som glänste mot SAIK (1-2) var det en vässad offensiv som briljerade mot LHC. Kepsar flög in på isen efter Johan Södergrans hattrick och därtill var både Rundblad och Ruohomaa bärande i 7-4-viktorian. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in minst en bortapinne.

7. Rögle - Växjö 1X2

Rögle replikerade snabbt när Leksand tog ledningen i den första perioden, men ett par onödiga utvisningar gjorde att masarna rann ifrån i den sista akten (1-4). I vad som sannolikt var “Bandyklubbens” blekaste insats fick varken Lesund eller Kapla den säsongspremiär som de hade hoppats på. Växjö övertygade desto mer när “Oket” utmanövrerades på bortais (5-2). Östlund, Kossila och kanske framförallt Joel Persson fortsätter att imponera och Lakejerna är på god väg att bli samma urkraft som i fjol. Två raka torsk i Catena Arena har det blivit för besökarna och kanske får vi se ett trendbrott här. Inget lämnas åt slumpen i detta ovissa möte - 1X2!

8. TPS Åbo - Ilves X2

Det vankas tidig seriefinal i Liiga, där TPS Åbo är det mest oväntade inslaget. Fjärde raka segern kom efter straffar borta mot Kärpät (3-2) efter att Petrus Palmu återigen haft ett finger med i spelet i en sen TPS-comeback. Markus Nurmi satte den avgörande straffen och spaden Filip Lindberg var en av isens giganter. Ilves toppar tabellen trots att de gått på en liten mina mot Lukko (3-4 efter förlängning). I returmatchen under onsdagen låg en fenomenal förstaperiod av Jakub Malek till grund för att “Lodjuren” kunde trycka plattan i mattan och vända på steken i slutskedet. Maleks landsman Kodytek var en annan som gick längst fram i ledet med två baljor. Notera att besökarna lirar back-to-back eftersom Pelicans väntar under fredagen. Detta till trots ska X2 låsa in den gröna bocken.

108 rader

1. Malmö - Färjestad 1x
2. Skellefteå - Örebro 1
3. HV71 - Oskarshamn 1
4. Linköping - Leksand 1x2
5. Frölunda - Luleå 1
6. Timrå - MoDo 1x2
7. Rögle - Växjö 1x2
8. TPS Åbo - Ilves x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Andelsspel ny bettingstugan