Powerplay idag » lördag 26 december » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Lördag 26/12

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 26/12

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 26 december.

1. Sverige - Tjeckien 1X
Dags för JVM-premiär. Sverige är stora favoriter. Juniorkronorna har i grunden ett bättre lag än Tjeckien. Detta gäller samtliga lagdelar. Premiärnerver kan dock påverka utfallet och det känns vettigt med en halvgardering här.

2. Leksand - Rögle 1X2
Ytterligare en svårtippad tillställning. Leksand - som inte har spelat på två veckor - gjorde det riktigt bra senast som bortabesegrade Skellefteå. LIF har dock varit rätt så ojämna och är svårbedömda. Rögle blir ett kraftprov. RBK har gjort en mycket bättre säsong än Leksand hittills och är bortastarka. Masarna är å andra sidan ett bra hemmalag och vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att LIF krigar till sig minst en poäng. Delvis till följd av lagets höga offensiva kapacitet.

3. Färjestad - Djurgården 1X2
Ovisst värre. Färjestad har prickat in formen; fem vinster på de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Djurgården - som kan ståta med nio poäng på de fyra senaste bataljerna - är också formstarka. FBK vann det senaste mötet lagen emellan och är ett ganska bra hemmalag. Lägg därtill att stockholmarna är bortasvaga. Dif besitter dock en hög grundkapacitet, inte minst rent defensivt. Känslan är att Djurgården får med sig minst en pinne från Värmland.

4. Örebro - Växjö 1
Sexpoängsmatch i toppstriden. Ytterligare en oviss batalj. Örebro har blandat och gett på sistone. Växjö gjorde förvisso inte direkt någon bra match rent spelmässigt nu senast borta mot Oskarshamn, men vann trots allt och tre segrar på de fyra senaste matcherna är starkt. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Lakers är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang och ÖHK är grymt svårspelade i Behrn Arena. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen blir avgörande den här gången.

5. Frölunda - Linköping 1
Frölunda är på gång i och med storvinsten borta mot namnkunniga Örebro. Göteborgarna har dock blandat och gett den senaste tiden. Linköping - som har inkasserat sex poäng på de tre senaste matcherna - blir en tuff uppgift. LHC är emellertid ett mediokert bortalag och Frölunda vann det senaste mötet lagen emellan. Lägg därtill att västkustgänget i grunden har ett bättre spelarmaterial och är ytterst hemmastarka. Tipset är att hemmalaget drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

6. Mora - Bik Karlskoga 1X2
Lördagens enda match i HockeyAllsvenskan. En väldigt svårtippad sammandrabbning. Mora - som har tagit sex poäng på de tre senaste matcherna - är på stark uppgång. Bik Karlskoga har mycket att bevisa efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Värmlänningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Bik är å andra sidan bortasvaga och MIK har besegrat Karlskoga-gänget den här säsongen. Det är upplagt för en rysare i Dalarna. Tipset utgörs av att Mora krigar till sig minst en poäng.

7. Nybro - Vimmerby 12
Match i Hockeyettan Södra. En viktig batalj för båda lagen i AllEttan-jakten. Nybro är hemmastarka, medan Vimmerby är ett bra bortalag. Det skiljer ytterst lite mellan lagen och mycket talar för en jämn tillställning. Känslan är att hemmaplansfördelen blir tungan på vågen.

8. HV71 Dam - Brynäs Dam 12
Sammandrabbning i damernas högstaliga. Två lag som har blandat och gett i de senaste matcherna. Brynäs har ett bättre spelarmaterial och kan ståta med ett högre poängsnitt, men det står 1-1 i inbördes möten och är en oviss match. Befogat med en halvgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
19 maj
03:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Över 5,5 mål
 
19 maj
15:20
Tyskland - Danmark
Hockey-VM
Spel: Tyskland vinner
 
19 maj
20:44
Dagens Trippel 19/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
19 maj
21:00
Chelsea - Leicester
Premier League
Spel: Chelsea över 1,5 mål & under 4,5 kort i matchen
 
20 maj
15:20
Tyskland - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +3.5
 
21 maj
04:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Edmonton över 2,5 mål
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer