Speltips Powerplay » Lördag 30/9

Powerplay idag 30/9 » Tips, Analys & spelförslag

Hockeylördag är tillbaka och vi bjuds i vanlig ordning på ett spännande Powerplay. Sju matcher från SHL kryddas med en match från Hockeyallsvenskan. Värt att notera är att Frölunda, Linköping, MoDo och HV71 idag går in i sin femte match på tio dagar. Hur kommer detta att påverka? Häng med i analysen och bli varse!

⏰ Spelstopp: 15:14

💰 Banken! - AIK

Ett AIK som inlett säsongen med två tuffa matcher ställs nu mot beskedligare motstånd i form av Kalmar. En nykomling som inlett bra men som idag stöter på ett helt annan typ av opponent. Att göra resan till Hovet är ingen “walk in the park” och för mig är det dessutom kvalitetsskillnad på lagen. När värdet finns på ettan känns banken helt given!

💥 Knallen! - HV71

Ingen tror på HV71 numera efter att laget fått en tuff start på säsongen. Faktum är dock att det finns en hel del spets i laget och när väl Tomas Montén hittar rätt i kollektivet kommer HV71 börja inkassera segrar. En tuff match väntar här men Skellefteå är inte helt stabila i sina prestationer heller och till låg procent är HV71 omgångens skräll.

1. Frölunda - Rögle 2

Två på förhand topptippade lag drabbar samman denna lördag. Två gäng som dessutom befinner sig i en process där identitet och ett eget spel eftersträvas. Frölunda maler i vanlig ordning på utan att visa upp den där riktiga spetsen som förväntats. Rögle på andra sidan brottas med en offensiv som ännu inte tagit fart. Däremot kommer gästernas fart och fläkt att passa bra mot ett Frölunda som just nu är inne i ett tight matchschema. Trots att Frölunda är obesegrade hemma i Scandinavium efter tre matcher så är förutsättningarna annorlunda nu. För mig är det tvåan som lockar här och det är en tänkbar chansspik.

2. Växjö - Timrå 12

Växjö besegrade senast Frölunda bekvämt med 4-1. Vi fick återigen se prov på hur ett starkt kollektiv kan bryta ner och neutralisera motståndarna. Växjö är ett starkt lag som jobbar hårt för varandra och hemma i Vida Arena en lördag bör även hemmapubliken bjuda till lite extra. Timrå på andra sidan hanterade segern i rivalmötet mot MoDo på bästa sätt. Energin konserverades och plockades fram nere i Småland där Oskarshamn besegrades i veckan. Laget fick också igång sin så viktiga förstakedja. Trion Dahlén, Lander och Hållander stod för fyra poäng i matchen. Ettan på Växjö står sig starkt, men tvåan rensar bra när bättre spikar finns på kupongen.

3. Malmö - MoDo 1
Malmö har överraskat i inledningen av säsongen och tillsammans med den finska succéduon Kuokkanen och Pajuniemi har motståndarlagen i SHL fått något nytt att ta hänsyn till. Segern senast mot Örebro efter straffar var ett riktmärke för hur en stark defensiv kryddat med spelare i form kan skaka om samtliga motstånd i ligan. MoDo är ett annat lag som hittat rätt direkt i inledningen av säsongen. Med pånyttfödde Vigneault (7p) så sprudlar det kring MoDos offensiv. Däremot ska vi komma ihåg att det för MoDo idag handlar om femte matchen på tio dagar. En tuff bortamatch väntar och när vi får ettan till omkring 40 procent är det läge att singla ettan.

BB230923 LT179

Malmö spikas hemma mot nykomlingen Modo!

4. Luleå - Linköping 1X

Luleå fick äntligen vinna senast och det efter att laget återigen stått för en stark defensiv insats, men skillnaden denna gången var att även offensiven levererade. Mario Kempe hittade nätet för första gången i år. Nu står Linköping för motståndet, ett LHC som nu har en tung period bakom sig. Med fyra förluster på sju dagar och en ny tuff bortamatch idag så behöver laget hitta ny kraft. Att Högberg i kassen fick vila senast kan vara ljust i tunneln för LHC. Skulle Högberg storspela som mot Frölunda tidigare i veckan kommer han på egen hand ge laget chans att ta poäng. Ettan är stark men med Högberg i kassen åker även värdekrysset med på kupongen.

5. Färjestad - Leksand 1X2

Färjestad tog över serieledningen efter segern mot Linköping senast. Redan nu uppträder FBK som ett komplett lag där mixen mellan en stark defensiv och en skicklig offensiv bidrar till att laget kan vinna hockeymatcher på olika sätt. Leksand i sin tur förlorade senast hemma mot Skellefteå, men det var trots allt LIF som skapade flest farliga målchanser. Det finns problem defensivt för Leksand som behöver åtgärdas. Men LIF är samtidigt ett kontringsstarkt lag och skulle Färjestad börja slarva kommer Véronneau och gänget snabbt utnyttja detta. Jag plockar samtliga tecken och jobbar in värdet till höger.

6. Skellefteå - HV71 1X2

Skellefteå blandar och ger i sina prestationer. Senast mot Leksand var det en stark defensiv som låg till grund för segern. Nu kommer ett svagt HV71 på besök, ett lag som inte alls levt upp till förväntningarna så här långt. Defensivt är problemen stora men vi ska komma ihåg att topparna i laget också är höga. Det gäller för Tomas Montén att snabbt få ihop kollektivet och samtidigt samla kraft för att kunna avsluta deras roadtrip på ett värdigt sätt. För Skellefteås del ligger fokus på att få igång offensiven och mot ett defensivt svagt HV71 finns förutsättningarna. En oviss matchbild är att vänta och när HV71 blir helt nonchalerade av tipparna utfärdar jag varningen, samtliga tecken.

7. Örebro - Oskarshamn 1X2

Örebro får idag en ny chans på hemmaplan efter förlusten senast mot Malmö. Det finns mycket kvalité i detta Örebro som säsong efter säsong tar kliv i rätt riktning. Oskarshamn i sin tur jagar ett trendbrott efter fyra raka nederlag. Även för dessa smålänningar är det defensiven som strular. Offensivt finns mycket att ta på och
när väl Martin Filander får bukt på försvarsspelet kommer Oskarshamn växa fram till en obehaglig motståndare för många. Även här streckas ettan hårt och värdet ligger på andra sidan. Helgardering!

8. AIK - Kalmar 1

AIK står på noll poäng efter två omgångar i Hockeyallsvenskan, men notera då att motståndet varit Brynäs och Björklöven. Två lag som båda kommer kommer att husera i toppen av ligan under året. Nykomlingen Kalmar i sin tur har inlett starkt med två segrar mot Västervik och Almtuna . Nu ska nykomlingen Kalmar göra resan upp till Stockholm och Hovet där laget ställs inför den tuffaste utmaningen hittills. Dessutom mot ett AIK som törstar efter seger. För mig är det kvalitetsskillnad på lagen och när “kioskgubbarna” streckar Kalmar bara för att de har två raka så får vi även värdet med oss på ettan. Spik!

108 rader

1. Frölunda - Rögle 2
2. Växjö - Timrå 12
3. Malmö - MoDo 1
4. Luleå - Linköping 1X
5. Färjestad - Leksand 1X2
6. Skellefteå - HV71 1X2
7. Örebro - Oskarshamn 1X2
8. AIK - Kalmar 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100