Speltips Powerplay » Onsdag 14/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 14/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 14 april.

Onsdagens Powerplay bjuder på många svenska matcher. Det gillar vi! Prestigematchen i norr mellan Luleå och Skellefteå är lite extra intressant. En annan intressant fråga - för att lyfta fram ytterligare ett exempel - som vi kommer få svar på är om Björklöven säkrar HockeyAllsvenskan-finalplatsen. Häng med!

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Luleå - Skellefteå 1X2
En tämligen svårtippad match. Luleå svarade för en heroisk insats i måndags och har goda möjligheter på onsdagskvällen. Inte minst med tanke på målvaktsspelet. Skellefteå har dock i grunden ett bättre lag och kan dessutom ståta med 4-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Lägg därtill att SKE är bortastarka. Det är upplagt för ytterligare en rysare. Känslan är att bataljen inte avgörs under ordinarie speltid.

2. Frölunda - Rögle 2
Lagen möttes under tisdagen - på onsdag är det redan dags för ytterligare en sammandrabbning. Rögle är utan tvivel favoriter. Skåningarna kan stoltsera med 3-0 i matcher och mäktiga 14-2 (!) i målskillnad i den här kvartsfinalserien. RBK har ett enormt stort mentalt övertag och är bortastarka. Frölunda lär stå emot rätt så bra, men känslan är att Rögle återigen blir för svåra för västkustgänget. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

3. Örebro - Leksand 1
Det råder inga som helst tvivel om att Örebro ska betraktas som favoriter i Behrn Arena. ÖHK har inlett kvartsfinalspelet på ett imponerande sätt och inkasserat två raka segrar redan under ordinarie speltid. Leksand ska emellertid på intet sätt räknas bort. LIF är ett lag med oerhört mycket potential. Framför allt på forwardssidan, där spetskompetensen är eminent. Närke-gänget är dock oerhört hemmastarka. Örebro kan dessutom stoltsera med 5-1 (!) i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Tipset utgörs av att ÖHK vinner redan under ordinarie speltid.

4. Färjestad - Växjö 1X2
En måste-vinna-match för Färjestads del. Växjö leder med 3-0 i matcher och har möjlighet att utnyttja en "matchboll" redan under onsdagskvällen. Det mesta talar för att så blir fallet. Lakers har inte minst ett stort offensivt övertag. Det känns som att Växjös offensiva skills kommer fälla avgörandet. Tipset utgörs av att smålänningarna säkrar semifinalplatsen genom att vinna redan under ordinarie speltid.

5. Björklöven - Bik Karlskoga 1
En väldigt oviss match. Björklöven har slagläge i jakten på HockeyAllsvenskan-finalplatsen till följd av 3-2 i matcher. Västerbottningarna har ett stort mentalt övertag i och med hela 6-3 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Därmed inte sagt att Bik Karlskoga ska räknas bort. Värmlänningarna är ett jobbigt lag att möta och besitter en hög högstanivå. Inte minst på målvaktsfronten. Björklöven har å andra sidan i grunden ett bättre lag och känslan är att hemmaplansfördelen kommer väga tungt den här gången. Tipset utgörs av att Västerbottensgänget vinner redan under ordinarie speltid.

6. Ottawa - Winnipeg 12
Match i NHL. Ottawa slår ur underläge. Senators har gjort en mycket sämre säsong än Winnipeg hittills och formen är usel. Grundkapaciteten är dock hög och Ottawa har vunnit två av de tre senaste mötena lagen emellan. Här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

7. Montreal - Calgary 12
Ytterligare en NHL-batalj. Montreal är favoriter. Calgary har gjort en tveksam säsong och hemmalaget har i grunden ett bättre spelarmaterial. Bortalaget är dock luriga och besitter mycket potential. Även här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. St. Louis - Colorado 1X2
Kupongens tredje NHL-match. Colorado kan ståta med 3-1 i inbördes möten och formen är dessutom god. St. Louis hemmaplansfördel väger emellertid tungt. Vettigt med en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100