Powerplay idag » onsdag 20 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 20/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 20/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 20 januari.

1. Bik Karlskoga - Almtuna 1
Bik Karlskogas jakt på att utmana Timrå i kampen om seriesegern går vidare. Värmlänningarna kan ståta med elva (!) matcher i följd utan förlust under ordinarie speltid. Bik har dessutom vunnit en stor del av dessa matcher. Almtuna är att betrakta som en lurig motståndare. Uppsala-laget har förvisso fyra förluster på de fem senaste matcherna, men har gjort en bra säsong rent helhetsmässigt utifrån förutsättningarna. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn sammandrabbning. Bik Karlskoga är hemmastarka och känslan är att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

2. Tingsryd - Vita Hästen 1X2
En svårtippad batalj. Tingsryd är tämligen formstarka; fem vinster på de sju senaste matcherna och obesegrade under ordinarie speltid i samtliga dessa tillställningar imponerar. Vita Hästen jagar revansch efter två raka nederlag. Östgötarna är emellertid ett lag med en hög kapacitet och är dessutom bortastarka. Taif har å andra sidan 2-0 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag. Tipset utgörs av att Tingsryd drar det längsta strået.

3. Kristianstad - Timrå 2
Lagen möttes så sent som under tisdagen - på onsdag är det dags igen. Timrå vann komfortabelt nu senast och är uppe i sex vinster i följd. Tik är obesegrade mot Skåne-laget den här säsongen och är bortastarka. Tipset är att serieledarna vinner redan under ordinarie speltid igen. Delvis med tanke på lagets starka offensiv.

4. Väsby - Södertälje 12
Väsby tar nya tag efter sju förluster i följd. Nykomlingarna gjorde trots allt, stundtals, en riktigt bra match nu senast hemma mot Modo och fick med sig en pinne. Södertälje blir en enorm utmaning. SSK föll visserligen nu senast borta mot Timrå, men har fyra vinster på de fem senaste matcherna. Lägg därtill att Sportklubben kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Södertälje inkasserar full pott. Mycket till följd av lagets stora defensiva övertag.

5. Visby/Roma - Karlskrona 1X2
Match i AllEttan Södra. Visby/Roma har inlett serien med sex poäng på tre matcher. Karlskrona - med sex pinnar på två bataljer - har blandat och gett. KHK, med två raka vinster, är dock på stark uppgång. Visby är svårspelade på Gotland, men KHK är ett lag med en hög kapacitet. Befogat med en helgardering.

6. Huddinge - Troja/Ljungby 1X2
Ytterligare en batalj i den högintressanta AllEttan Södra. Huddinge - med sju poäng på tre matcher - har gjort det bra inledningsvis. Troja/Ljungby har mycket att jobba på efter endast fem pinnar på fyra sammandrabbningar. Troja är emellertid i grunden ett riktigt bra lag och det är upplagt för en rysare i Björkängshallen.

7. Forshaga - Hudiksvall 12
Match i den norra AllEttan. Forshaga har inlett serien med fyra poäng på tre matcher. Hudiksvall - med sju pinnar på tre matcher - har fått en fin serieinledning. HHC har i grunden ett bättre lag och kommer troligtvis att vinna. Forshaga är dock ett lurigt lag och vettigt med en halvgardering här.

8. Borlänge - Östersund 12
Ännu en sammandrabbning i AllEttan Norra. Borlänge förlorade hemma mot Hudiksvall i lagets hittills enda match i serien. Östersund blir ett ordentligt kraftprov. Jämtlänningarna kan ståta med tre raka trepoängare och är favoriter. BHF är dock ett riktigt bra lag och känslan är att något av lagen vinner redan under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer