Powerplay idag » onsdag 27 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 27/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 27/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 27 januari.

1. Mora - Björklöven 1
En oviss sammandrabbning. Mora jagar revansch efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Björklöven blir en tuff utmaning. Västerbottningarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och det var oerhört starkt att betvinga svårspelade Södertälje redan under ordinarie speltid nu senast. Björklöven är dessutom ett bra bortalag, samtidigt som MIK har varit halvdana i hemmaplanssammanhang. Masarna har dock en hög kapacitet och faktum är att Mora kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Känslan är emellertid att Björklöven blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på lagets höga kapacitet på forwardssidan.

2. Modo - Södertälje 12
Ytterligare en svårtippad batalj. Modo - som har två vinster på de tre senaste matcherna - är på gång. Södertälje blir ett kraftprov. SSK är ett topp fyra-lag som är bra på bortais. Formen är dock halvdan. Lägg därtill att Öviksgänget är helt okej i hemmaplanssammanhang och har 2-1 i inbördes möten. Tipset är att Modo får med sig minst en pinne från den här matchen.

3. AIK - Almtuna 1X
En väldigt viktig match i topp sex-striden. AIK - med fem vinster på de sex senaste matcherna - är tämligen formstarka. Almtuna har mycket att jobba på efter fyra förluster i följd. Uppsala-laget har dock vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och ska på intet sätt räknas bort. Stockholmarna är emellertid ett bra hemmalag och Ais har inte direkt övertygat på bortais. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör.

4. Västervik - Väsby 1
Västervik är på gång; två vinster på de tre senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Väsby - som kan ståta med två vinster i rad och tre bataljer i följd med poäng - blir en ordentlig utmaning. Faktum är att nykomlingarna har 2-1 i inbördes möten. VIK är dock ett bra hemmalag och Väsby har inte övertygat i bortaplanssammanhang den här säsongen sett till helheten. Tipset utgörs av att Västervik styr upp det här. Mycket tack vare målvaktsspelet.

5. Dalen - Karlskrona 1X2
Match i AllEttan Södra. HC Dalen - med 15 poäng på sex matcher - har inlett oerhört bra. Karlskrona har bara håvat in åtta pinnar på sex bataljer. KHK besitter å andra sidan en hög grundkapacitet. Det här känns väldigt ovisst, trots att Jönköpingsgänget är så pass hemmastarka. Befogat med en helgardering.

6. Vimmerby - Visby/Roma 1
Ytterligare en sammandrabbning i den södra AllEttan-serien. Vimmerby har bara snittat en poäng på sex matcher. Visby/Roma - med åtta poäng på sex tillställningar - har inte heller rosat marknaden inledningsvis. VH har i grunden ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Känslan är att hemmalaget drar det längsta strået.

7. Nybro - Huddinge 12
Den tredje AllEttan Södra-matchen på kupongen. Två riktigt skickliga lag möts. Båda lagen har inlett seriespelet på ett bra sätt - framför allt Nybro. Det här är oerhört svårtippat. Tipset är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Troja/Ljungby - Mariestad 1X2
Ytterligare en match i AllEttan Södra. Ovisst värre. Troja/Ljungby är en besvikelse (åtta poäng på sex matcher) hittills. Mariestad har också blandat och gett, men gjort det bättre än Troja rent helhetsmässigt. Båda lagen har mycket potential och här är det vettigt att offra en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer