Speltips Powerplay » Tisdag 21/11

Powerplay idag 21/11 » Tips, Analys & spelförslag

Kvartsfinalister ska utses i CHL och två av tre blågula aktörer som deltar på tisdagens Powerplay har gyllene utgångslägen inför returerna på hemmaplan. För Skellefteås del är det däremot bara seger som gäller när Trinec kommer på besök. HockeyAllsvenskan tar kupongen i mål tillsammans med norska EHL och danska Metal Ligaen. Nu kör vi!


⏰ Spelstopp: 17:59


💰 Banken! - Skellefteå

Trots mycket frånvaro stod Skellefteå för en beundransvärd kämpainsats borta mot Timrå, där defensiven satt som en smäck. I Trinec var SAIK långa stunder bättre och hemma i Västerbotten bärgar de avancemanget med en komfortabel seger.

💥 Knallen! - Ingolstadt

Växjö spelade bara av det senaste mötet och kommer inte att ödsla energi i onödan med tre baljor till godo. Det öppnar dörren för Ingolstadt, om inte sett till totalen så i varje fall i Vida Arena. Se upp, Lakers!

1. Växjö - Ingolstadt 1X2

Växjö-supportrarna som satte andan i halsen när Joel Persson skadade sig med Tre Kronor och missade det första mötet i CHL kunde andas ut i dubbel bemärkelse. Dels såg Lakers till att ta en komfortabel seger utan att förta sig (4-1) och dels var Persson tillbaka redan i torsdagens SHL-omgång. Vi har sett Jörgen Jönsson vila stjärnorna och rotera en hel del i denna tävling, med stor framgång. Nu är det utslagsfas, men när en tremålsledning ska försvaras kan smålänningarna förlita sig på den solida stommen. Ingolstadt lär ge det ett ärligt försök och gasa från start. 5-3 mot München under den gångna veckan antyder att det finns kvalitet hos gästerna. Det är svårt att se tyskarna avancera, men i denna enskilda match kan de absolut lösa ett resultat. Den hutlöst prisade ettan motiverar en helgardering.

2. Skellefteå - Trinec 1

Skellefteå hamnade på efterkälken innan två minuter var spelade nere i Tjeckien och förde sedermera spelet. Men trots en mäktig upphämtning till 3-3 var det motståndarna som fick det sista ordet och nu är SAIK piskade att vinna. En moralstärkande prestation och straffseger mot Timrå (2-1) ger energi. Dzierkals och Stenman utgick och är liksom Andreas Johnson frågetecken inför denna retur. I Trinec handlade mycket om Libor Hudacek senast det begav sig. Slovaken toppar hela CHL:s poängliga och krönte en företagsam insats med att sätta det avgörande 4-3-målet. Spelare för spelare ska det inte räcka för gästerna om “Robban” Ohlssons gäng kommer upp i nivå. Ettan spikas trots risk för överstreckning.

3. Färjestad - EHC Biel 1X2

Färjestad studsade tillbaka efter nederlaget mot Linköping och spände musklerna genom att slå Örebro med 3-0. Calle Lindbom var enorm mellan stolparna och hyllades med en fyndig ramsa av supportrarna. En kvalificerad gissning är att Lagacé vaktar kassen i denna retur, där FBK har 5-3 att gå på från en ganska jämn tillställning i Schweiz där värmlänningarna i allmänhet och Viktor Ejdsell i synnerhet visade prov på hög effektivitet. Biel ska dock inte räknas ut ännu. Den långa skadelistan gör laget väldigt framtungt. Det finns dock gott om kvalitet, med FBK-koppling, i de två första femmorna och matchar Matikainen dessa hårt i jakten på avancemang är en jämn tillställning att vänta i Löfbergs Arena. Det belyses icke av streckfördelningen, och därför är det läge att rulla ut heltäckningsmattan i Liam Öhgrens efterlängtade debut.

4. Vitkovice - Lahti X2

Det var märkliga scener som utspelade sig i Lahtis när Pelicans lirade sitt hemmamöte. Efter tio minuter bröt domarna matchen för att isen smälte och bedömdes inte vara spelduglig. Finnarna jobbade febrilt för att lösa problemet, men efter att två timmar passerat tvingades de kasta in handduken. Vitkovice går således in i returen på hemmais med 3-0 i bagaget och gissningsvis även ett mentalt övertag. Med det sagt är frånvarolistan minst sagt problematisk. Med två toppbackar i Percy och Raskob out föll värdarna mot ett riktigt blekt Olomouc (2-3), och statusen på duon är i skrivande stund okänd. Spelvärdet lär landa till vänster, men här ska X2 räcka.

5. Adler Mannheim - Rapperswil 1

Adler Mannheim satte p för sin tunga svit genom att tvåla dit Ingolstadt under söndagen (3-2), men i den sviten ingår en 1-4-torsk i dessa lags första dust. Det var ett hårt slag efter en svag insats av “Örnarna”, som gick in i slutspelet som förstaseed. Rapperswil kommer inte att ha det lika lätt när de nu beger sig till SAP Arena för att bevaka sin ledning. På bortais är Lakers inte att lita på, framför allt inte när både Djuse och Noreau saknas i backbesättningen. Den av Nyffeler och Meyer som vaktar kassen kommer att få det hett om öronen, och ingen av dem har övertygat i turneringen. Ettan är ett hett spikalternativ hela vägen upp till 50 procent.

6. Östersund - Västervik 1X2

Östersund får det inte att stämma framåt. 2-3-torsken mot Nybro var ytterligare en i raden av matcher där jämtarna hade enorma problem med att skapa farligheter framåt. Att mötet dessutom inleddes med att ÖIK tog en 2-0-ledning, för att sedan stå för en svag tredjeperiod och förlora i förlängning, gör inte saken bättre. Både för värdarna och för Västervik är detta en klassisk sexpoängsmatch i tabellens absoluta bottenskikt. Gästerna kommer från 1-4 mot Södertälje och 2-5 mot Brynäs, matcher där poängen inte ska plockas och där prestationerna inte nödvändigtvis varit bra, men likväl innehållit en hel del positiva saker. Lagkaptenen Anton Svenssons finfina poängproduktion är en av dem. Penseln inleder till vänster, men här är det inte läge att snåla med färgen.

7. Stavanger - Vålerenga 12

Storfavoriterna inför säsongen ställs mot serieledarna i ett ruskigt hett möte i fjordarnas land. Stavanger har dominerat den inhemska scenen sedan inledningen av 2010-talet, med något enstaka mellanår. Guldlaget från i fjol har byggts om en del efter att Thomas Berg Paulsen gått till Malmö och Martin Lefebvre, som i princip snittade en halvtimmes istid per match, har lämnat för Ässät. Nya transatlant-trojkan med Bourque, Watson och Langan har absolut inte varit dålig, men skridskorna som ska fyllas är inte direkt små. Vålerengas elva raka segrar talar sitt tydliga språk. Poängkungen Mika Partanen har varit makalöst bra, sena värvningen av bjässe-backen Andrew Nielsen har fallit väl ut och Alex Dostie som plockades in för två veckor sedan gjorde över sextio pinnar i denna liga förra säsongen. “Enga” menar allvar och kommer att bjuda Oilers på benhårt motstånd. Ettan tar täten och tvåan är hack i häl.

8. Esbjerg - Rungsted 2

Vi stannar i Norden och reser till Jylland för att avnjuta kupongens sista duell mellan två mittenlag som inför den gångna fredagen hade formkurvor som pekade åt varsitt håll, men där den omgången innehöll minst sagt anmärkningsvärda resultat. Esbjerg lirade derby mot Sönderjyske och torskade med hela 0-7 efter ett totalt haveri. Samtidigt spelade Rungsted helt plötsligt sin bästa hockey för säsongen när de gav Herlev på flabben med hela 9-1. Även om det var siffror i överkant noterades samtliga forwards i poängprotokollet, något som sannerligen inte hör till vanligheterna. En rejäl kollektiv boost med andra ord, som bör räcka för att bära Seier Capital till tre pinnar även här. Tvåa!

Systemförslag 108 rader

1. Växjö - Ingolstadt 1x2
2. Skellefteå - Trinec 1
3. Färjestad - EHC Biel 1x2
4. Vitkovice - Lahti x2
5. Mannheim - Rapperswil 1
6. Östersund - Västervik 1x2
7. Stavanger - Vålerenga 12
8. Esbjerg - Rungsted 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Tillsammans med Bettingstugan

Andelsspel ny bettingstugan

Klicka på bilden för att spela tillsammans med oss!