Speltips Powerplay » Tisdag 26/9

Powerplay 26/9 » Tips, Analys & Förslag

Tisdagens Powerplay inleder innanför Svedalas gränser med intrikata SHL-kamper från Scandinavium och Hägglunds Arena samt ett HA-möte där SSK nog gärna vill studsa tillbaka från en blek premiär. Schweiziska NLA fyller sedan lejonparten av kupongen, där bland annat två tungviktare mäter sticka i Vaillant Arena. Häng med i jakten på åtta gröna bockar!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Banken! - Kloten

Två bottenlag stöter samman och såväl hemmais som Klotens 3-1 i inbördes möten den gångna säsongen talar för en hemmaviktoria. Bägge aktörer har kvaliteten koncentrerad till en eller möjligtvis två spetskedjor och där bakom är Ajoies kollektiv klart sämre.

💥 Knallen! - Linköping

Efter två raka torskar är det lite väl negativt ljud i skällan kring Linköping. Högberg kan hålla jämna steg i målvaktsduellen med Lasse Johansson och med en nytänd Filip Bystedt är LHC allt annat än slagna på förhand i Scandinavium.

1. Frölunda - Linköping 1X2

Lasse Johansson var isens gigant när Frölunda stod för ännu en i raden av halvdana insatser mot ett förvisso skickligt Luleå. Stjärnspadens parader, i synnerhet under slutronden, bidrog starkt till att göteborgarna kunde kvittera ut säsongens andra trea. I största allmänhet finns däremot fog för skepsis när Tom Nilsson alltjämt är frånvarande. Linköping har snabbt fallit tillbaka från den pigga starten och följde upp haveriet mot MoDo med en ny förlust mot Leksand (0-3). Motståndarna försvarade sig väl, men var under konstant östgötskt tryck. Rattie sköt hela 14 skott varav åtta på mål och Filip Bystedt som agerade 13:e forward efter en svag inledning såg ut att ta petningen på rätt sätt. Här blir Cluben kraftigt underskattade och en helgardering är på sin plats.

2. MoDo - HV71 2

MoDo fortsätter att bjussa på öppna svängdörrar i bägge riktningar. Mot LHC innebar det sju påsar framåt, mot ett betänkligt tätare Timrå blev det bara två. 2-4-torsken var rättvis och en precisare fingervisning om vad som är att vänta framgent från Karlins killar. HV71 tog en efterlängtad trea mot Oskarshamn och imponerade på nytt. Med 4-0 på jumbotronen efter den första ronden var saken biff och förstalinan med Borgström, Brännström och Petersson ser riktigt potent ut. Dessutom har Anton Strålman kommit in och visat klassen per omgående. Intressant spiktvåa i Örnsköldsvik!

HV 71 spikas i Ornskoldsvik

HV 71 spikas i Örnsköldsvik!

3. Östersund - Södertälje 2

Anförda av en drös nyförvärv tog Östersund en imponerande skalp i premiären mot Karlskoga. D’Orio var stabil mellan stolparna samtidigt som Max Krogdahl, Sebastian Benker och Josef Ingman samtliga noterades i målprotokollet. Nu väntar en ännu större utmaning i form av ett mycket revanschsuget SSK. Keepern Tomas Scholl höll siffrorna nere i en hädisk förstaperiod mot Mora, men just efter att Marcus Eriksson fullbordat vändningen till 2-1 drog Magnus Bogrens manskap på sig ett par kostsamma utvisningar. Slutsiffrorna skrevs till 3-5 och undertecknad spår att en rejäl motreaktion är att vänta från besökarna i Östersund Arena. Spikbar tvåa hela vägen upp till 55 prollar.

4. Davos - Servette 1X

Mesta mästarna Davos har blandat och gett i inledningen av säsongen. Efter två tydliga viktorior fick sviten ett abrupt slut mot Biel (0-3), där Näkyväs, Stránskys och Bristedts upprepade skottförsök inte bar frukt mot en storspelande spade. När försöket till upphämtning var menat att komma hade de blågula lirarna problem att hålla sig borta från botbänken. Servettes fria fall bromsades upp i och med 3-1 mot bleka Ajoie. Henrik Haapala har inte rosat marknaden sedan ankomsten och de regerande mästarna ser direkt vilsna ut efter tappen av de svenska stjärnorna Omark och Tömmernes. 1X räcker gott.

5. Ambrì - Lausanne 1X2

Ambrì hittade tillbaka till vinnande vägar mot ett ihåligt SCL Tigers (3-2), men torde vara besvikna, då det bara blev två pinnar efter en kvittering med bara sekunder kvar av ordinarie tid. Ex-FBK:aren Jesse Virtanen stod för två nya baljor och trendar mot tvåsiffrigt i antalet fullträffar för första gången i karriären. Lausanne har fått rejält med fart under skridskorna och tog fjärde raka mot Lugano (4-1). Toppgubben Suomela placerar sig högst upp i poängligan och har onekligen hittat rätt i den nya miljön. Hela paketet är att föredra. Om något tecken ska bort är det tveklöst ettan.

6. Bern - ZSC Lions 12

Bern deltog i en mycket underhållande dust mot Zug, där de trots enorm dominans i suddenspelet inte fick in pucken och till slut föll efter straffar (2-3). Kahun och Frk levererar som de stjärnor de är och att Joona Luoto står på sex baljor efter fem matcher är en mycket välkommen överraskning. ZSC Lions har sett oerhört starka ut i inledningen. Jesper Frödén sänkte först Fribourg på egen hand och stängde sedermera butiken med dubbla byttor mot Lugano i söndags. Lammikko och Hollenstein är högklassiga bisittare och den formstarka kedjan kan mycket väl få värdarna på fall. Tvåan först, ettan sedan.

7. Fribourg - EHC Biel 1X2

Andreas Borgman noterades för en ny assistpoäng när hans Fribourg ordnade en pinne i den svåra bortamatchen mot ZSC (1-2). Det gjorde även Marcus Sörensen, som dessförinnan låg bakom manglingen av Servette med ett hattrick (7-1). Så lätt kommer det inte att bli här, även om Biel knappast sett klockrena ut. Senast mot Davos var superkeepern Harri Säteri felfri samtidigt som Jesper Olofsson visade vägen offensivt (3-0). Expected Goals-statistiken avslöjar att det var en jämn kamp och något liknande är sannolikt att vänta i BCF Arena. Heltäckt bricka!

8. Kloten - Ajoie 1

I den lilla staden Kloten i närheten av Zürich drabbar två tippade bottenlag, som redan intagit sina positioner, samman. Tack vare en föredömlig målvaktsinsats från Kloten-keepern Zurkirchen fick värdarna med sig en pinne trots en slätstruken prestation borta mot Rapperswil (1-2). Den finskpräglade kedjan med Aaltonen och Ojamäki får stort förtroende och är de som i huvudsak ska göra det. Ajoie ställdes mot ett Servette som var helt under isen i helgen och gick på pumpen (1-3). På bortais har inga poäng bärgats. Det rullas stenhårt på två femmor, där den ena ännu inte producerar. Det finns grader av uselhet och då gästerna sannolikt är sämst i klassen lockar det att singla vänstertecknet.


108 rader

1. Frölunda - Linköping 1x2
2. MoDo - HV71 2
3. Östersund - Södertälje 2
4. Davos - Servette 1x
5. Ambrì - Lausanne 1x2
6. Bern - ZSC Lions 12
7. Fribourg - EHC Biel 1x2
8. Kloten - Ajoie 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100