Powerplay idag » torsdag 21 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 21/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 21/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 21 januari.

1. Djurgården - Rögle 1X2
En väldigt oviss match. Djurgården - som har två raka vinster - är på stark uppgång. Rögle blir ett kraftprov. Det skånska topplaget har gjort en mycket bättre säsong än stockholmarna hittills. Lägg därtill att RBK är bortastarka och har besegrat Dif den här säsongen. Djurgården vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och är ett bra hemmalag. Känslan är att Dif drar det längsta strået igen. Mycket tack vare lagets höga kapacitet på målvaktssidan.

2. Skellefteå - HV71 1X2
Skellefteå har kommit igång på allvar; fyra raka vinster talar sitt tydliga språk. HV71 har visat prov på en hög högstanivå den senaste tiden, men blandat och gett. SKE kan ståta med 2-0 i inbördes möten och är ett ganska bra bortalag, samtidigt som Jönköpingsgänget är SHL:s sämsta i bortaplanssammanhang. Tipset är att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket med tanke på lagets defensiva övertag.

3. Brynäs - Oskarshamn 1
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Brynäs har förvisso förlorat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot namnkunniga Örebro nu senast. Oskarshamn har varit ojämna den senaste tiden och är rätt så mediokra i bortaplanssammanhang. Lägg därtill att BIF är ett bra hemmalag och i grunden har ett bättre spelarmaterial. Känslan är att Gävle-gänget inkasserar tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

4. Luleå - Växjö 1
Luleå jagar revansch efter tisdagens hemmaförlust mot Skellefteå. Möjligheterna är goda. LHF är obesegrade under ordinarie speltid i hemmaplanssammanhang i åtta matcher i följd. Växjö blir en tuff utmaning. Smålänningarna har håvat in fyra vinster på fem matcher. Lägg därtill att Lakers är obesegrade under ordinarie speltid i åtta bataljer i följd. Växjö är dock inte direkt något superlag i bortaplanssammanhang och båda mötena lagen emellan den här säsongen har slutat med hemmavinst. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör.

5. Frölunda - Leksand 1X
En lurig match att tippa. Frölunda jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. Leksand blir en tuff uppgift. LIF föll visserligen hemma mot Växjö nu senast, men har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och är bortastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn tillställning. Frölunda har ett bättre lag och tipset utgörs av att västkustgänget styr upp det här. Mycket med tanke på den starka backsidan.

6. Boston - Philadelphia 1X2
Match i NHL. Boston har inlett säsongen på ett halvdant sätt. Philadelphia - med tre vinster på fyra matcher - blir en ordentlig utmaning. Boston är dock ett lag med en hög kapacitet och det känns vettigt med en helgardering här.

7. New York Islanders - New Jersey 12
Ytterligare en NHL-match. New York Islanders, som kan ståta med två vinster på tre matcher, har ett bra läge. New Jersey får betraktas som ett kraftprov. Devils har inlett säsongen på ett bra sätt. Det är upplagt för en tämligen jämn tillställning. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Vancouver - Montreal 12
Kupongens tredje NHL-sammandrabbning. Vancouver har bara håvat in två poäng på fyra matcher inledningsvis. Montreal har inkasserat fem poäng på tre matcher. Det är hur som helst en svårtippad match och även här känns det befogat med en halvgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
4 dec.
13:30
West Ham - Chelsea
Premier League
Spel: BLGM
 
4 dec.
15:00
AIK - Sirius
Allsvenskan
Spel: AIK ht/ft
 
4 dec.
15:00
Malmö FF - Halmstad BK
Allsvenskan
Spel: MFF att vinna & under 3,5 mål i matchen
 
4 dec.
15:00
Östersund - Degerfors
Allsvenskan
Spel: Degerfors första mål + över 1.5
 
4 dec.
15:30
Hoffenheim - Frankfurt
Bundesliga
Spel: Frankfurt +0.5 asian handicap
 
4 dec.
16:00
Wolverhampton - Liverpool
Premier League
Spel: Under 3,5 mål i matchen & Liverpool ö 4,5 hörnor
 
4 dec.
18:00
Skellefteå - Malmö
SHL
Spel: Skellefteå vinner
 
4 dec.
18:30
Watford - Manchester City
Premier League
Spel: City -2 AH
 
5 dec.
15:00
Leeds - Brentford
Premier League
Spel: 1X & u 3,5 mål
 
5 dec.
15:00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Spel: över 2,5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vi tippar ALLA allsvenska matcher i sista omgången!

Allsvenskan 3 december 2021

Endast en omgång återstår av Allsvenskan 2021. Nu handlar det om att njuta för nästa match kommer inte förrän i vår. Vår expert har även han njutit av att tippa samtliga matcher. ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 4 December

Premier League 3 december 2021

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.48)

Premier League 3 december 2021

Ett mycket spännande Stryktips väntar med flera kluriga matcher, framförallt från Championship. Ensam vinnare drog hem 15 miljoner förra veckan och i denna pott ligger garanterat ... Läs mer

Spelbolagens AIK dom - så stor är chansen till guld!

Allsvenskan 30 november 2021

På lördag ska Allsvenskan avgöras. Och som det sett ut hela säsongen kommer detta avgöras i allra sista omgången. En efter en har lag fallit bort. Nu återstår bara Malmö FF och ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer