Powerplay idag » torsdag 21 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 21/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 21/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 21 januari.

1. Djurgården - Rögle 1X2
En väldigt oviss match. Djurgården - som har två raka vinster - är på stark uppgång. Rögle blir ett kraftprov. Det skånska topplaget har gjort en mycket bättre säsong än stockholmarna hittills. Lägg därtill att RBK är bortastarka och har besegrat Dif den här säsongen. Djurgården vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och är ett bra hemmalag. Känslan är att Dif drar det längsta strået igen. Mycket tack vare lagets höga kapacitet på målvaktssidan.

2. Skellefteå - HV71 1X2
Skellefteå har kommit igång på allvar; fyra raka vinster talar sitt tydliga språk. HV71 har visat prov på en hög högstanivå den senaste tiden, men blandat och gett. SKE kan ståta med 2-0 i inbördes möten och är ett ganska bra bortalag, samtidigt som Jönköpingsgänget är SHL:s sämsta i bortaplanssammanhang. Tipset är att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket med tanke på lagets defensiva övertag.

3. Brynäs - Oskarshamn 1
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Brynäs har förvisso förlorat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot namnkunniga Örebro nu senast. Oskarshamn har varit ojämna den senaste tiden och är rätt så mediokra i bortaplanssammanhang. Lägg därtill att BIF är ett bra hemmalag och i grunden har ett bättre spelarmaterial. Känslan är att Gävle-gänget inkasserar tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

4. Luleå - Växjö 1
Luleå jagar revansch efter tisdagens hemmaförlust mot Skellefteå. Möjligheterna är goda. LHF är obesegrade under ordinarie speltid i hemmaplanssammanhang i åtta matcher i följd. Växjö blir en tuff utmaning. Smålänningarna har håvat in fyra vinster på fem matcher. Lägg därtill att Lakers är obesegrade under ordinarie speltid i åtta bataljer i följd. Växjö är dock inte direkt något superlag i bortaplanssammanhang och båda mötena lagen emellan den här säsongen har slutat med hemmavinst. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör.

5. Frölunda - Leksand 1X
En lurig match att tippa. Frölunda jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. Leksand blir en tuff uppgift. LIF föll visserligen hemma mot Växjö nu senast, men har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och är bortastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn tillställning. Frölunda har ett bättre lag och tipset utgörs av att västkustgänget styr upp det här. Mycket med tanke på den starka backsidan.

6. Boston - Philadelphia 1X2
Match i NHL. Boston har inlett säsongen på ett halvdant sätt. Philadelphia - med tre vinster på fyra matcher - blir en ordentlig utmaning. Boston är dock ett lag med en hög kapacitet och det känns vettigt med en helgardering här.

7. New York Islanders - New Jersey 12
Ytterligare en NHL-match. New York Islanders, som kan ståta med två vinster på tre matcher, har ett bra läge. New Jersey får betraktas som ett kraftprov. Devils har inlett säsongen på ett bra sätt. Det är upplagt för en tämligen jämn tillställning. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Vancouver - Montreal 12
Kupongens tredje NHL-sammandrabbning. Vancouver har bara håvat in två poäng på fyra matcher inledningsvis. Montreal har inkasserat fem poäng på tre matcher. Det är hur som helst en svårtippad match och även här känns det befogat med en halvgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer