Speltips Powerplay » Torsdag 21/9

Powerplay 21/9 » Tips, Analys & Förslag

Efter tisdagsledigheten är SHL tillbaka för fulla muggar på torsdagens Powerplay. Samtliga 14 lag ger sig in i elden i en omgång som bland annat innehåller ett prestigemöte i Jönköping, Modos efterlängtade hemmapremiär och ett intrikat Smålandsderby. Som kronan på verket finns en målduell mellan Omark och Lekkerimäki. Nu kör vi!


⏰ Spelstopp: 18:59


💰 Banken! - Frölunda

Malmö har tappat luften efter två fina prestationer som givit noll poäng. Bakåt ser det risigt ut bortsett från Ollas Mattsson och det kommer inte Frölunda vara sena på att utnyttja. FHC fortsätter att trycka plattan i mattan efter den förlösande vinsten senast och tar tre nya pinnar här.

💥 Knallen! - Örebro

Två defensivt skickliga byggen drabbar samman i Norrbotten och Örebro förtjänar betydligt mer kärlek. Kapten Glenn Gustafsson leder med exempel, Lekkerimäki pangar på och sparkapital finns i form av Mathias Bromé. Högersidan prioriteras!


1. HV71 - Färjestad 1X2

Straffförlusten mot LHC (2-3) till trots fanns mycket positivt för Tomas Montén att bära med sig från sin första match som huvudansvarig i HV71. Skottstatistiken skrevs till 42-19 och de två sista ronderna dominerades fullständigt av smålänningarna. Bättre utdelning att vänta, men lätt kommer det inte att bli här. Färjestad har fått en smakstart med dubbla 4-1-viktorior och ser ut som en riktig maskin. Nygård bidrar med nödvändig spets till det oerhört solida kollektivet där Carl Lindbom varit säkerheten själv. På resande tass får FBK kämpa desto mer. Den fräcke nöjer sig med spelvärda 1X, den rike målar tvärs över.


2. Leksand - Rögle 1X2

Försäsongens krisrubriker kring Leksand är numera fetstilta och understrukna. Två tappade ledningar och förluster i följd är en alarmerande start för masarna och det dröjer innan skadelistan förkortas. Glädjande är däremot att Marek Hrivík tycks vara i excellent målslag och hemma i Tegera Arena känns det fel att skriva av LIF:s chanser. Rögle har ett oerhört starkt lagbygge, men har knappast flugit ur startblocken. Den sena vändningen mot Malmö var mer tur än skicklighet och inte heller mot Örebro slog det några gnistor. Bland annat Tambellini stod inte att känna igen och kanske drömmer han redan om stålarna i Schweiz. Helgardera och håll en liten tumme för hemmasegern.


3. Malmö - Frölunda 2

Malmö har ställts inför två svåra prov, tagit två ledningar och tappat bägge i slutskedet. Noll pinnar på kontot efter Växjö och Rögle är ingen chock, men med tanke på hur målen fallit är det lätt att förstå besvikelsen i Redhawks-lägret. Pajuniemi är tillbaka men övertygade inte i premiären, detsamma går att säga om viktige backen Galvas. Frölunda fortsätter att ha enorma problem i PP och utöver det låga pucktempot har Rönnbergs mannar släppt in två puckar i spelformen, varav en senast mot Leksand. Från andraronden och framåt gaskade göteborgarna däremot upp sig, efter att Carl Klingberg och kapten Max Friberg hållit fanan högt med två kassar vardera. Värdet till höger lär inte bli något att hurra för, men att åsnespika tvåan behöver inte vara fel.Frolunda firar en seger tar de andra raka

Frölunda firar en seger - tar de andra raka mot Malmö på bortais?

4. MoDo - Linköping 1

MoDo hade nog gärna gett sig upp på hästen direkt igen efter den lovande premiären mot Skellefteå (1-2 efter straffar), men stod över lördagens omgång. Mot SAIK satt defensiven som en smäck, motståndarnas rappa offensiv bromsades tidigt och Lehtinen i målet övertygade. Linköping räddades av Marcus Högberg mot HV71 och burväktaren var briljant ånyo mot Oskarshamn, där hela laget slöt upp på ett formidabelt sätt och vann synnerligen rättvist. Bortaspelet är alltjämt ett frågetecken, så även “Högga” som legat sjuk i veckan. När det äntligen ska liras SHL-hockey i Hägglunds Arena igen sluter den rödgröna publiken upp. Kring 40-strecket är ettan ett hett spikbud.

5. Oskarshamn - Växjö 2

Oskarshamn fick bekänna färg mot ett gediget Linköping trots att Patrik Karlkvist öppnade målkontot för säsongen. Även viktiga tillskott som Jasek och Hutsko är igång, däremot finns frågetecken för bredden, trots att den sportsliga ledningen har försökt motverka det. Växjö besöker Be-Ge Hockey Center i detta småländska derby och har inget annat än tre pinnar i sikte. Det kommer att dröja lite innan Jörgen Jönssons spelmodell sitter till fullo bland de nya lirarna, men kvaliteten är inget att orda om. Joel Persson är dominant som få andra och både Marcus Sylvegård och Kalle Kossila levererade mot Malmö (5-3). Tvåan singlas med god magkänsla!

6. Skellefteå - Timrå 1X2

Pressen är tung på Skellefteås axlar efter den bleka inledningen. Robert Ohlssons gäng klamrade sig tillbaka in i fighten mot Färjestad och fick chansen i PP, men slarv innebar ett kontringsläge som renderade i ett straffslag och sedermera det ödesdigra 1-3-målet. Stjärnvärvningen Sikura har landat och tränade med laget dagen innan match, fastän han avbröt tisdagens träning med en befarad känning. Timrå blev effektivt neutraliserade av Luleå och kom inte alls upp i samma nivå som i premiären mot Frölunda (4-2). Första- och andralinan ser skrämmande bra ut och medelpadingarna har toppchans att förstöra festen i Skellefteå Kraft Arena. Alla tecken!

7. Luleå - Örebro X2

Den patenterat solida Luleådefensiven stod att känna igen när Timrå hälsade på. Matteus Ward behövde bara mota 15 puckar och en klippa som Jesper Sellgren får alldeles för lite cred. När dessutom Linus Omark exploderar som han gjorde i den tredjeronden är “Björnarna” svårstoppade, men här blir favoritskapet direkt oklädsamt. Örebro läckte lite i första ronden mot Leksand, men därefter har närkingarna i allmänhet och Jhonas Enroth i synnerhet steppat upp. Leino avgjorde i straffläggningen mot Rögle, där Lekkerimäki dessförinnan nätat på nytt. Ettan ser ut att bli i populäraste laget och då vänds andra kinden till. X2!

8. Linus Omark - Jonathan Lekkerimäki X2

Linus Omark är tillbaka i Luleå för att leda laget mot toppen och efter en lite sömnigare inledning var han helt brutal i slutperioden mot Timrå och låg då bakom allt. Han loggar mycket istid för att vara forward och är inte sen att komma till skott. Med det sagt lär ettan streckas upp, och har heller inte någon vidare synergi med tankarna i matchen som presenterats ovan. Lekkerimäki skjuter inte lika ofta, men otroligt skarpt. Leino och company söker honom ständigt vid tekningscirkeln, ett hittills mycket framgångsrikt koncept. Krysset först, den lågt streckade tvåan sedan.

108 rader

1. HV71 - Färjestad 1x2
2. Leksand - Rögle 1x2
3. Malmö - Frölunda 2
4. MoDo - Linköping 1
5. Oskarshamn - Växjö 2
6. Skellefteå - Timrå 1x2
7. Luleå - Örebro x2
8. L.Omark - J.Lekkerimäki x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100