Speltips Powerplay » Torsdag 28/9

Powerplay idag 28/9 » Tips, Analys & spelförslag

Torsdagens Powerplay tar sin vanliga skepnad i dessa tider - SHL för hela slanten. En full matta där bland annat “Oket” försöker studsa tillbaka efter en motig inledning och ett lurigt Malmö har i uppgift att bräcka Örebros vinstsvit. Allt detta kompletteras av en head-to-head mellan Marcus Sylvegård och Carl Klingberg ifrån godiset som erbjuds i Vida Arena. Let’s go!

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Banken! - Luleå

Luleå var bra nog att få med sig alla poäng från bortamötet med Frölunda, men motades av en storspelande Lasse Johansson och kammade istället noll. Mot ett HV71 som väntas sakna viktige Stål Lyrenäs och ser riktigt röriga ut i egen zon kommer säsongens andra trea!

💥 Knallen! - Malmö

Hatt av till Örebro och allt det där, närkingarna har inlett oerhört bra. Med det sagt har Malmö nu avverkat både Frölunda och Färjestad tack vare Werners storspel och Kuokkanens stjärnkvaliteter. Redhawks är ruskigt jobbiga att möta och kan mycket väl skrälla i Behrn Arena.
b

1. Färjestad - Linköping 1X2

Utvisningar satte käppar i hjulet för Linköping när de besökte Scandinavium under tisdagen. Jesper Petterssons omtalade matchstraff skulle komma att kosta två mål och genererar ytterligare avstängning. Utan att lägga någon som helst vikt vid bedömningen är det bara att konstatera att det är ett tungt avbräck. Marcus Ljungh gjorde ett hästjobb i boxplay och hans namne Högberg var ännu en gång isens gigant när Cluben kravlade sig tillbaka, för att förlora på straffar (2-3). Färjestad kommer utvilade och revanschsugna efter att ha fått på flabben av Malmö. Mitell ser ut att stuva om lite i ett PP som varit knackigt och här har FBK inte råd att ta lättvindigt på uppgiften, då kommer de att straffas. Ettan skenar långt över alla rimliga gränser och målning sker tvärs över.

2. Luleå - HV71 1

Luleå må inte ha den spetsigaste offensiven ifall inte Linus Omark har dagen, men defensiven är alltjämt att lita på. 71 skott mot den egna buren på fyra matcher är anmärkningsvärt lågt och i särklass jämfört med övriga lag. Ward har utöver någon enstaka liten groda övertygat mellan stolparna och kan mycket väl ta tillbaka förstaspaden här. Personligen gav jag HV71 goda chanser att ta med sig tre pinnar hem från MoDo och med facit på hand är det bara att ta på sig dumstruten. 1-6 och en riktigt pinsam prestation på alla sätt och vis var en mardrömsstart på den tuffa Norrlandsturnén. Än värre blev det hela av Stål Lyrenäs befarade hjärnskakning. Ettan är ett intressant spikalternativ.

3. Leksand - Skellefteå 1X2

Krisstämpeln har tvättats bort och de kritiserade stjärnorna har börjat leverera. Det är känslan kring Leksand som nu tagit två raka segrar, den senaste med 3-0 mot LHC. Bakom siffrorna dolde sig en kollektivt helgjuten försvarsinsats där många av debuterande Filip Larssons 40 räddningar kom på skott från svag vinkel. Detta utan att frånta den eminente keepern någonting. Ett aningen pressat Skellefteå har således något att bita i när de reser till Tegera Arena. Simon Robertsson är tillbaka efter skada och anfallsuppsättningen ser intressant ut nu när Dylan Sikura fått debutera. Han var själv inte särskilt nöjd med sin prestation i 1-3-torsken mot Örebro, men att det är en synnerligen skicklig lirare är inget att orda om. Tvåan går först, men 1X2 är att föredra i detta ovissa möte.

4. MoDo - Rögle 2

MoDo saknade skadade Ruohomaa och ej spelklare O’Regan mot HV71, vilket gör prestationen än mer imponerande. Det var ett lag på isen i Hägglunds Arena, där Vigneault och Walli Walterholm stod för två påsar vardera i den förkrossande 6-1-segern. En pigg nykomling absolut, men det börjar lukta hybris från Örnsköldsvik, och inte så lite heller. Rögle har ännu inte fått smaka segerns sötma på resande tass, men sättet som “Bandyklubben” utmanövrerade Växjö på (3-1) imponerar väldeliga. Adam Engström fortsätter att imponera och Michael Kapla har varit en injektion sedan han kom tillbaka. Tvåan testas allena.

5. Örebro - Malmö 1X2

Johan Hedberg har kommit in i Örebro och inledningsvis gjort ett gediget lag ännu bättre. Prestationen uppe i Skellefteå var mäkta imponerande, och en otrolig defensiv gjorde att det var lätt för andrespaden Arntzen att kliva in och se självklar ut mellan stolparna. Philip Holm visade klass med 1+1, men frågan är om det börjar smyga sig på lite övermod hos närkingarna. Det har andra lag hämmats av mot Malmö och historien kan mycket väl komma att upprepa sig. Det kollektiva presspelet tillsammans med Pajuniemi och Kuokkanens sylvassa spets har redan blivit för mycket för både Färjestad och Frölunda att hantera. När Adam Werner dessutom står på huvudet kan Rödhökarna få vilket lag som helst på fall. Täck hela brädet och håll tummarna för minst en bortapinne.

Kan Malmo Redhawks skralla i Orebro

Kan Malmö Redhawks skrälla i Örebro?

6. Oskarshamn - Timrå 1X

Oskarshamns start har varit en besvikelse, tydligast manifesterat av 2-6 mot HV71 häromsistens. Då fick reservspaden Kruse chansen, men tog den inte och här lär Marek Langhamer vara tillbaka mellan “Okets” stolpar. Oksanen har en bit till fjolårsformen, men där finns förutsättningar till ett fint partnerskap med Lukás Jasek. Timrå lärde ett naivt MoDo en läxa trots en lite knackig inledning. Robin Hanzl och Magnus Pääjärvi hittade rätt på nytt. Förstakedjan med Dahlén och Hållander fortsätter däremot att underprestera. Spelvärdet torde landa till vänster, vilket gör 1X till en läcker lösning.

7. Växjö - Frölunda 1

Manfall i Växjö gjorde mötet med Rögle till en övermäktig uppgift. Siffrorna skrevs till 1-3 när Lakers endast skrapade ihop elva forwards i bland annat Dylan McLaughlins och Tobias Rieders frånvaro. Det finns en del frågetecken inför detta möte, men enligt tränare Jönssons utsago ska det inte röra sig om särskilt allvarliga skador bland de spelare som saknats. Frölunda fick slita mer än nödvändigt mot Linköping och fick dessutom bara med sig två poäng. Innala och Strömwall sköt och sköt, men effektiviteten uteblev och istället straffades ett rörigt försvar hårt i slutskedet. David Edstrom glänste med att både måla under ordinarie tid och sätta den avgörande straffen (3-2). På det stora hela är det för dåligt att tappa poäng i en sådan match. På bortais blir det betydligt tuffare och ettan står stadigt på egna ben.

8. Marcus Sylvegård - Carl Klingberg 1X

I den avslutande målduellen går Marcus Sylvegård ut som favorit. Han tröstmålade in sitt tredje för säsongen mot Rögle (1-3), där han axlade ett enormt ansvar när Lakers som avhandlat saknade ett helt koppel av spelare på anfallssidan. Dessförinnan sänkte han sin gamla klubb Malmö, och målformen är det inget fel på även om där finns ännu mer att kräma ut. Carl Klingberg är Frölundas bästa målskytt tillsammans med Jere Innala, men stod för en slätstruken prestation och var inte särskilt involverad när FHC tryckte på under lång tid i numerärt överläge mot Linköping. 1X agerar lås och bom.

108 rader

1. Färjestad - Linköping 1x2
2. Luleå - HV71 1
3. Leksand - Skellefteå 1x2
4. MoDo - Rögle 2
5. Örebro - Malmö 1x2
6. Oskarshamn - Timrå 1x
7. Växjö - Frölunda 1
8. M.Sylvegård - C.Klingberg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Andelsspel