Speltips Real Madrid – Union Berlin

Bild från Bildbyrån

Los Blancos visar klass

Förra säsongen var något av en mellanmjölkssäong för Real Madrid och Los Blancos var endast en skugga av det lag som dominerat de senaste säsongerna. Nu har de ett mål för ögonen – att återta tronen som Europas främsta fotbollsmakt.

Resultaten under inledningen på säsongen talar sitt tydliga språk och med fem raka segrar leder man La Liga. Det kan man till stor del tacka nyförvärvet Jude Bellingham som gjort fem mål på sina fyra första matcher från sin offensiva mittfältsposition.

I Champions League är klubben alltid taggad till tänderna och i tisdagens möte väntar Union Berlin – som efter en imponerande säsong i Bundesliga i fjol kvalificerade sig till Champions League. Det är en ny utmaning för den tyska klubben där de i grupp C ställs mot Real Madrid, Napoli och Sporting Braga.

Tyskarna inledde ligan lovande med två segrar över Mainz och Darmstadt, men de senaste två matcherna har man halkat in på förlustraden och torskat mot Wolfsburg och Leipzig, vilket så klart kan ha gett självförtroendet en törn.

Nu väntar alltså Real Madrid och jag ställer mig frågande till hur Union Berlin kommer att klara av den kvalitetsökningen det innebär. Hemmalaget anses självklara favoriter till 1.40 och det är den linjen jag också är inne på, men då oddset är något för lågt riktar jag i stället blickarna mot handicapmarknaden.

SPELTIPS REAL MADRID – UNION BERLIN 20/9

Real Madrid är ett betydligt bättre fotbollslag och hemma på nya Santiago Bernabeu är man oerhört starka. Jag finner fint värde på Real Madrid -1.5 till fina @2.16 hos Pinnen.