Speltips: Rödovre - Esbjerg 26/1 "Esbjergs segertåg fortsätter."
Speltips Rödovre - Esbjerg

Bild från Bildbyrån

Esbjergs segertåg fortsätter.

Vi börjar närma oss 40 spelade matcher i danska Metalligan och sällan har det varit så otroligt odramatiskt. Tabellrörelserna har varit i stort sett obefintliga sedan omgång 15 och inte mycket lär heller hända. Det är i toppen som den redan "klara" topptrion bytt platser med varann och för första gången känns Esbjerg som en genuin utmanare till Aalborg och Rungsted.

På tisdagskvällen hoppar man i bussen och reser till Köpenhamn för möte med Rödovre och vad som borde bli ytterligare tre poäng.

Rödovre

Rödovre var i en riktigt svag form när Covid-19 slog till och tvingade laget till isolering. Man missade nästan en månad av spel och väl tillbaka har det knappast gått bättre.

Inför återtstarten och matchen med Rungsted hade man fått klar sin nya målvakt, amerikanen John Muse. Han och försvaret i stort hade dock det riktigt tungt. Markeringsspelet var obefintligt och Muse i mål såg ut att vara kraftigt matchotränad, något som säkerligen inte är långt ifrån sanningen. Senast mot Sönderjyske blev det bänken för Muse då William Rörth fick vakta kassen. Förlust där med, dock "bara" med 3-1 och om inte Muse hittar formen snabbt lär Rörth fortsätta.

Man har alltså bara spelat två matcher sen återstarten och de enda slutsatserna som går att dra hittills är att anfallsspelet varit obefintligt och att man inte hunnit nöta speciellt mycket försvarsspel under uppehållet.

Esbjerg

Ny arena, nyförvärv av yppersta klass och rutin i överflöd blev fiasko ifjol. Då gjorde Esbjerg ett nytt försök. Man bytte ut halva laget, började lite trevande men har verkligen växt in i den här säsongen. Inledningsvis var offensiven trubbig och man levde mycket på sitt försvarsspel men allteftersom har de nya importerna hittat kemin och då har man även klättrat i tabellen.

Efter Aalborgs trubbel på senaste tiden har nu Esbjerg faktiskt gått om och jagar nu Rungsted i tabelltoppen.

Även Esbjerg har dock nyligen gått igenom en lite tyngre period där man på 8 matcher endast vann tre. Man förlorade visserligen bara två av dem efter full tid men känslan var ändå att man kanske skulla tappa för mycket mark i toppen för att kunna ta igen.

Svaret har dock varit magnifikt och på sina fyra senaste matcher har man tagit 12 poäng, gjort 23 mål och släppt in 10. Utrymme för defensiv förbättring men en offensiv i fin form.

H2H

Totalt: 1-1-3

I Rödovre: 2-2-1

Speltips

Vanligtvis brukar detta vara en jämn och tight tillställning med mycket känslor och intensitet, något som de tidigare resultaten vittnar om. Känslan är dock att det blåser annorlunda vindar nu. Esbjerg är i storform och har hittat en fin mix av nordamerikansk och europeisk ishockey. Man kan spela djupt och är skickliga på att ta sig ur sarghörnen men lika skickliga på att spela lite lägre och kontra. Rödovre å andra sidan lyckas inte med något just nu och sett till återstarten önskar man nog att säsongen ska ta slut snart.

Esbjerg har visat hela säsongen att man förtjänar att vara i toppen, Rödovre likaså, fast i botten. Esbjerg är i säsongens bästa form medan Rödovre ser orkeslösa och tafatta ut.

Esbjerg -1,5 spelas till 1,93 gånger pengarna.

Lycka till!
Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer