Speltips Rögle–Oskarshamn

Bild från Bildbyrån

I hajtanken är de svårslagna

Rögle har väl inte övertygat med tanke på förväntningarna, men med en stark seger mot Luleå i ryggen bör man vara fyllda av självförtroende när direkt svaga Oskarshamn kommer på besök. Vi tar ställning för en av sidorna.

Inför säsongen tippades Rögle vara med och bråka om SM-guldet, men efter fyra förluster på de inledande sex matcherna och däribland 8–2 förlust mot Frölunda så fanns det med all rätt vissa frågetecken inför hemmamatchen mot Luleå i torsdags. Då kom Rögle ut och stod för en helgjuten insats och Christoffer Rifalk fick hålla nollan.

I takt med att segrarna kommer lär stjärnorna också börja prestera. Simon Ryfors, Daniel Zaar och Adam Tambellini har alla haft problem på den fronten under inledningen av SHL. När Oskarshamn kommer på besök i Hajtanken under lördagseftermiddagen tror vi det blir en ny seger för ängelholmarna. Rögle att vinna under fulltid står i fina 1.75 hos Unibet ett odds som är högst godtagbart i mina ögon.

Varför undrar ni? Oskarshamn har haft det otroligt tufft under inledningen av SHL och i torsdagens match mot Skellefteå kom sjätte raka förlusten. Det är defensivt de största problem funnits och 27 insläppta mål på sju matcher är allt annat än bra. Backsidan ser rejält undermålig ut och när nyförvärv som Alexander Anderberg och Oscar Asplund inte klarat av omställningen till det högre tempot har det satt sina spår.

Rögle har inte bara ett betydligt bättre lag på pappret, man är också enormt starka hemma i Catena Arena och en lördagsmatch mot Oskarshamn inför välfyllda läktare förlorar man väldigt sällan. Faktum är att Rögle vunnit de senaste två hemmamatcherna mot Oskarshamn med rätt komfortabla siffror (åtta gjorda mål framåt, noll insläppta).

Således väljer vi att tro på hemmaseger här. Rögle att vinna efter 60 minuters spel spelas således till 1.75 hos Unibet. 7 units investeras. Som alltid säger jag lycka till vid rygg.