Speltips: Rungsted - Esbjerg 12/1 "Toppmötet blir inget nytt…
Speltips Rungsted - Esbjerg

Bild från Bildbyrån

Toppmötet blir inget nytt målkalas

Det finns egentligen en sak av intresse under resten av den danska hockeysäsongen och det är toppstriden. Tre lag har seglat iväg i toppen och om inget drastiskt händer kommer det stå mellan två av dessa lag när guldet ska delas ut i vår.

Två av dem stod för en riktigt märklig match när man möttes i söndags. Då vann Rungsted med 6-7 på straffar efter att ha vunnit den tredje perioden med 4-3.

Nu möts lagen igen, den här gången i Rungsted och jag förväntar mig en mer tillknäppt tillställning.

Rungsted

Serieledande Rungsted har gång på gång visat klassen i år men man har bitvis haft det lite kämpigare i toppötena. Nu har man dock tre raka vinster mot övriga topplag vilket bör vara stärkande och något att bygga vidare på när serien börjar dra ihop sig.

Man är ett av lagen som fått ut absolut mest av sin spets. Där har man fin bredd och rutin som ofta kliver fram när det behövs. Senast mot Esbjerg var det Hardt, Daly, Sarault, Hanna och Persson som stack ut, som väntat. Man har hela fem spelare i topp 12 i skytteligan vilket bara ytterligare bevisar vilken bred spets man har.

Formen är helt okej. Bra resultat men i linje med vad man kan förvänta sig och det är bara hemmaförlusten mot Fredrikshavn som sticker ut i negativ bemärkelse.

Esbjerg

Underdog i toppstriden och hade nog inte förväntat sig att hänga på topduon såhär bra. Man inledde säsongen med att spela otroligt stabilt defensivt men på bekostnad av offensiven.

Det finns en del riktigt bra spets i det här laget men den är inte alls lika bred som Rungsteds. Mycket har handlat om förstakedjan med Scheel och Shaw samt backarna Vandane och Sherman. Därefter är det bra, hårt arbetande spelare men inte alls några stjärnor så ska Esbjerg bli att räkna med i slutspelet kommer det krävas leverans från förstakedjan och att defensiven hittar tillbaka till nivån man hade i höstas.

Formen är något avvikande och det känns som att man sakta men säkert börjar tappa lite på toppduon. Man har förlorat tre av de fem senaste, något man bara gjort en gång i år.

Speltips

Söndagsmatchen lagen emellan var en kaosartad match. Lagen bytte målchanser och mål på löpande band och slutresultatet 6-7 är inte smickrande för någon.

Det är två lag med ett i grunden riktigt bra försvarsspel och jag är övertygad om att det är just det man har pratat om och kommer trycka på inför matchen.

Jag förväntar mig en betydligt mer försiktig matchbild, en som följer trenden från de två senaste matcherna lagen emellan i år som slutat 2-0 och 2-1 och jag tror inte att någon av tränarna vill se den "Hawaiihockey" vi fick se i söndags.

Jag tror på en defensivare hockey och jag tror man lyckas med det.

Under 5,5 mål i matchen spelas till 2,00 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 jan.
09:00
Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor
ATP Tennis
Spel: Tallon Griekspoor vinner matchen
 
28 jan.
19:00
Oskarshamn - Leksand
SHL
Spel: Leksand vinner inkl.O.T och över 3.5 mål
 
29 jan.
18:00
Timrå - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Timrå -2
 
29 jan.
21:45
Krzysztof Ratajski vs. Simon Whitlock
Dart
Spel: Ratajski vinner -1.5 HCP
 
29 jan.
22:45
Daryl Gurney vs. Jeffrey de Zwaan
Dart
Spel: Gurney vinner -1.5 HCP
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Tottenham - Liverpool

TORSDAG - Det är dags för stormatch i Premier League mellan sexan Tottenham och femman Liverpool. Betfair Exchange kryddar till matchen lite extra med en kampanj där man får ... Läs mer

NYTT SPELBOLAG: Placera valfritt spel i Leicester v Everton - 100 kronor tillbaka

Premier League 27 januari 2021

ONSDAG - Ikväll är det fin match i Premier League då sjuan Everton tar emot trean Leicester! Ta del av en trevlig kampanj med nya spelbörsen Smarkets som ger dig pengarna tillbaka ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 22 januari 2021

Det är jackpot på Stryktipset denna vecka med 12 miljoner som ska läggas på den redan höga omsättningen. En hel del kluriga matcher från fyra olika ligor och cuper. Det här blir ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2021

EM 2020 21 januari 2021

Sverige är som ni alla vet klara för Fotbolls-EM 2021. Det nya året är här och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer